• Etusivu
  • Remontti

Urakointi- ja huoltopalvelut

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Icopal Oy
Julkaistu 25.05.2009
20095_17024.jpg

Icopal Oy:n urakointiyhtiöt tarjoavat täyden palvelun ratkaisuja bitumikattourakointiin ja muuhun vedeneristysurakointiin, peltikattourakointiin, julkisivu-urakointiin sekä kattojen huoltopalveluihin ja savunpoistoluukkujen asennuksiin ja tarkastuksiin.

Bitumiurakointi

Icopal Oy:n urakointiyhtiö Icopal Katto Oy tarjoaa täyden palvelun ratkaisuja bitumiurakointiin ja muuhun vedeneristämiseen: katoille, piha- ja autokansille, silloille sekä sokkeleille. Maan kattavassa organisaatiossamme paikallinen kokemus ja kansainvälinen tietotaito yhdistyvät kokonaispalveluksi, joka ulottuu suunnittelusta toteutukseen, takuuseen ja huoltoon.

Pihakannet
Pihakannen päällä olevan vedeneristyksen tehtävänä on suojata alapuolisia rakenteita. Pihakansi voi toimia myös asukkaiden oleskelutilana; sen päälle voidaan istuttaa kasvillisuutta ja rakentaa piharakekennelmia. Pihakannen vedeneristys tehdään kaksi- tai useampikerroksisena ratkaisuna ja ns. käännettynä rakenteena eli vedeneristeet asennetaan lämmöneristeiden alapuolelle. Viheralueilla Icopal käyttää vedenerisyksen päällimmäisenä kerminä juurisuojattua pintakermiä.

Terassit
Terassien vedeneristys tehdään yleensä käännettynä ratkaisuna, kuten pihakannetkin. Vedeneristys tehdään kaksikerrosratkaisuna.

Perusmuurit
Perusmuurieristykset ovat maan sisään jääviä vedeneristeitä, joilla suojataan maan alapuolelle jääviä rakenteita ja estetään veden pääsy maanalaisiin tiloihin. Perusmuurin vedeneristykset tehdään yksi- tai useampikerroksisena kumibitumikermieristyksenä.

Julkisivu-urakointi

Icopalin urakoinnin julkisivu- ja peltiurakointiyksiköstä saat urakointipalvelut rakennuksen kaikille julkisivuille. Icopalin tytäryhtiöt Rovakate Oy ja Suomen Ohutlevyasennus Oy suorittavat julkisivu-urakointia uudis- ja saneerauskohteisiin vuosikymmenien ammattitaidolla.

Icopalilta saa julkisivut:

- alumiini- ja teräskaseteista ja profiloidusta teräksestä
- julkisivulevyistä ja villapaneeliseinistä
- keraamisista laatoista
- erilaisista kupari-, messinki-, RST-, HST-, sekä lasijulkisivuista ym. julkisivuverhoilut

20095_17026.jpg

Peltikattourakointi

Icopalin Julkisivu- ja peltiurakointiyksikkö tarjoaa parhaat ratkaisut jyrkkien kattojen urakointiin sekä uudis- että saneerauskohteisiin. Icopalin tytäryhtiöt, Savo-Karjalan alueella peltikattoja urakoiva Rovakate Oy ja Etelä-Suomen alueella toimiva RM-Katot Oy urakoivat konsesaumatut peltikatteet ja Decra-kiviteräskatteet varmalla ammattitaidolla. Julkisivu- ja peltiurakointiyksikön harjakattopalvelun asiakkaita ovat muunmuassa asunto-osakeyhtiöt.

Peltikate kestää
Peltikaton etuja ovat esimerkiksi perinteinen ulkonäkö ja pitkä käyttöikä. Peltikattoja on tehty Suomessa jo yli sadan vuoden ajan. Oikein asennettuna ja sännöllisesti huollettuna konesaumatun peltikatteen käyttöikä on jopa 40-50 vuotta.

Decra-kiviteräskatteen materiaalitakuu loistoluokkaa
Decra®-kiviteräskate on kestävä, tiivis ja tyylikäs kate. Decra on Suomen ainoa kate, jolle saat 20 vuoden pinnoitetakuun sekä 30 vuoden puhkiruostumattomuustakuun. Decran kivisirotteinen pinta sulautuu kauniisti ympäristöön ja vaimentaa tehokkaasti rankkasateenkin rummutuksen.
Decra on kevyt nostaa katolle: levy painaa vain kolmisen kiloa. Se on myös helppo asentaa, sillä Decra kestää taivuttelua ja sopii kaikille kattokaltevuuksille 1:5 asti. Decra vie rakennustyömaalla vain vähän tilaa, mikä vähentää esimerkiksi taloyhtiön asukkaille kattosaneerauksesta aiheutuvaa haittaa. Yhdelle lavalle mahtuu 150 neliötä valmista katetta, kun muut materiaalit saattavat viedä kahdeksankertaisesti tilaa.

20095_17027.jpg

Huoltopalvelut

Huollettu katto kestää pidempään
Katon ammattitaitoinen huolto lisää katon ikää parhaimmillaan 10-15 vuotta. Huolletun katon käyttöikä on jopa 30-40 vuotta, joten säästöä syntyy! Kuntotarkastus ja huolto kannattaa jättää ammattilaisen käsiin. Huoltamalla katon säännöllisesti vältyt ikäviltä yllätyksiltä. Pienikin vuotokohta voi saada aikaan pahaa jälkeä rakenteille sekä rakenteiden alapuolelle sijoitetulle omaisuudelle.
Huoltosopimukseen kuuluu kattohuoltokäynnit kaksi kertaa vuodessa. Huoltokäynti sisältää käytännössä katon puhdistuksen, tarkastuksen, tarvittavat pienet korjaukset, kiinnitysten varmistamisen sekä huoltoraportin, jota voidaan käyttää tarvittaessa korjaussuunnitteluun. Kattohuoltopalvelu on tarkoitettu ensisijaisesti teollisuus- ja liikekiinteistöille sekä asunto-osakeyhtiöille.
Icopal Huoltopalvelusta saat tarkastukset myös savunpoistojärjestelmille. Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Icopal Huoltopalvelut tarjoaa:
Kattohuoltosopimukset
Kattokuntotutkimukset
Raportit ja kohdevalokuvat sähköisessä muodossa
Kustannusarviot, huollot ja korjaukset
Pitkäjänteiset suunnitelmat huoltoon ja korjauksiin
Kosteus- ja lumikuormamittaukset
Kuivatuspalvelut
Savunpoistoluukkujen tarkastukset ja koelaukaisut

Lisätietoa Icopalin huolto- ja urakointipalvelusta...

Tiedätkö miltä kiinteistösi katolla näyttää? Tässä kuvassa kattokaivoja ei ole puhdistettu pitkään aikaan. Sadevesi ei pääse poistumaan, kun kattokaivot ovat tukkeutuneet roskista.
Tiedätkö miltä kiinteistösi katolla näyttää? Tässä kuvassa kattokaivoja ei ole puhdistettu pitkään aikaan. Sadevesi ei pääse poistumaan, kun kattokaivot ovat tukkeutuneet roskista.
Icopal Oy
Remontti
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20098_18360.jpg
Icopalilla laadukasta valokateosaamista
Rakennus Lohja Oy:n toimitusjohtaja Janne Sihvonen on tyytyväinen mies: pari vuotta toimineen yrityksen kaksi ensimmäistä toimintavuotta ovat kuluneet työntäyteisissä merkeissä. Edes rakennusalaa kalvava suhdannetaantuma ei ole saanut tilauskantaa laskusuuntaan, joten yrityksen yhdelletoista työntekijälle on töitä riittänyt kiitettävästi. – Työtilanne näyttää todella hyvältä. Yrityksemme on suhteellisen pieni, joten voimme reagoida nopeasti muuttuviin tilanteisiin. Monipuolisuus, kokemus ja laaja suhdeverkostomme takaavat riittävän kysynnän myös vaikeina aikoina, kertoo Sihvonen.
Kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Rautanet –ketju valitsi Icopalin vuoden 2008 tavarantoimittajaksi
Icopal on valittu vuoden 2008 tavarantoimittajaksi Rautanet – ketjun kevään ostopäivillä. Palkitsemisen perusteena on toiminnan jatkuva ja ansiokas kehittäminen yhteistyössä Icopalin, Rautanettien ja Starkin kesken. Icopal on osoittanut kiitettävää halukkuutta toiminnan kehittämiseen ja lisäarvon tuottamiseen asiakkaille.Palkinnon jakoi Rautanet -kauppiaiden edustajana kauppias Jaakko Koivisto, sekä Starkin edustajana Avainasiakaspäällikkö Harri Lepistö.– Tämä on hieno tunnustus sekä pitkäjänteiselle yhteistyölle, että loistavalle aluemyyntiorganisaatiollemme, toteaa myyntijohtaja Esa Mäki Icopalista. – Vuoden 2008 tavarantoimittaja -palkinto osoittaa, että yhteistyökykyinen asenne ja aito kiinnostus kumppanuussuhteiden kehittämiseen johtaa hyviin asioihin, Mäki lisää.Rautanet -ketju on vuonna 1998 perustettu rautakauppaketju, joka muodostuu itsenäisistä rakennustarvikekauppaa harjoittavista liikkeistä. Ketjuun kuuluu lähes 100 alan liikettä maanlaajuisesti. Ketjun jäsenkauppiaat toimivat tiiviissä yhteistyössä Starkki Oy Ab:n kanssa tukeutuen hankinnoissaan Starkkiin ja sen tavarantoimittajiin. Rautanet on kuitenkin oma erillinen ketjunsa, jossa ketjupäätösten teko kuuluu kauppiaille ja jonka valikoima ja konsepti poikkeavat huomattavasti Starkin vastaavista.
20099_18700.jpg
Icopalin Fastlock Uni-valokatteiden tuotevalikoima laajeni värillisillä valokatteilla
Icopal on laajentanut Fastlock Uni – valokatteiden tuotevalikoimaa värillisillä valokatteilla. Ammattikäyttöön tarkoitetut värilliset valokatteet sopivat erityisesti julkisten kohteiden kattamiseen. Sopivia käyttökohteita ovatkin muun muassa kauppakeskukset, julkiset rakennukset, urheilustadionit, päiväkodit, koulut jne. Värillinen Fastlock Uni soveltuu erityisen hyvin kohteisiin, joissa yrityksen tai yhteisön imagovärien esiintuominen on tärkeää.Mikäli valmiista värivalikoimasta ei löydy asiakkaan tarpeisiin soveltuvaa sävyä, saa Fastlock Uni – valokatetta sävytettynä myös asiakkaan toivomiin väreihin. Runsaiden värimahdollisuuksien ja monipuolisuutensa ansiosta Fastlock Uni soveltuukin lukemattomiin eri käyttötarkoituksiin.Fastlock Uni – valokate on valmistettu kestävästä polykarbonaatista, joka kestää hyvin säänvaihteluja. Icopal Oy myöntääkin tuotteelle 10 vuoden kestävyystakuun.
202011_67480.jpg
Kotimainen viherkatto kierrätysmateriaaleista
Ako Roof -viherkatto on kestävästi kotimainen kierrätysmateriaaleihin perustuva tutkittu vaihtoehto viherkattojen niitty- ja ketokasveja tukevaksi viherkattoratkaisuksi. Ainutlaatuinen tuotannon sivuvirtoja ja kiertotaloutta hyödyntävä viherkattoratkaisu on nyt saatavissa paikalla muokattavana valmistuotteena.
20226_78684.jpg
Milloin taloyhtiönne ikkunat viimeksi huollettiin?
Yhä useammassa suomalaisessa taloyhtiöissä on vasta viime aikoina tosissaan herätty miettimään ikkunoiden ja ovien huoltoa. Säännöllinen huolto on tärkeää sillä, se ylläpitää talon asuinmukavuutta ja turvallisuutta. Lisäksi kuntotarkistus ja mahdolliset huoltotoimenpiteet ovat taloyhtiöille myös taloudellisesti kannattavaa toimintaa.
Kerrostalo alhaalta kuvattuna
Viikon kysymys: Myyjän antamat virheelliset tiedot ja vastuu tulevan remontin kustannuksista
Ostimme elokuussa 2012 huoneiston vuosina 1920-41 rakennetusta rivitaloyhtiöstä. Ennen kaupantekoa meille annettiin vuonna 2007 taloyhtiössä tehty alapohjan kuntotutkimusraportti, josta kävi ilmi, että osassa yhtiötä oli tutkittu asuntojen alapohjan kuntoa ja todettu mm. lahovaurioita. Meidän asunnon alapohjaa ko. tutkimus ei jostakin syystä ollut koskenut. Myyjä kuitenkin kertoi meille, että hän on itse käynyt asuntomme alapohjaa katsomassa eikä siellä ole ollut mitään merkkejä minkäänlaisista vaurioista. Luotimme tähän emmekä tämän vuoksi pyytäneet erillistä alapohjan tarkastusta ennen kaupantekoa.Syksyn ja alkutalven aikana asuntoomme alkoi tulla pistävää maakellarimaista hajua ja meille tuli monenlaisia oireita (mm. jatkuva flunssa, pitkittynyt yskä ja keuhkoputkentulehdus sekä silmäoireet). Lisäksi asuntoomme ilmestyi hyönteisiä, jotka terveystarkastajan tutkimuksissa todettiin lahoavaa puuta syöviksi kuoriaisiksi. Otimme yhteyttä isännöitsijään, joka pyysi paikalle sisäilmatutkimuksen. Tarkempia sisäilmamittauksia ei kuitenkaan tehty, koska voitiin silmämääräisesti todeta, että kattoikkunan vuotaminen on aiheuttanut homevaurioita ainakin ikkunan läheisyyteen, asunnossa on puutteellinen ilmanvaihto ja alapohjassa on laajoja laho- ja homevaurioita sekä orgaanista materiaalia, joka tutkimuksen tehneen henkilön mukaan on kehotettu poistamaan useita vuosia sitten. Tämä orgaaninen aines yhdessä puutteellisen ilmanvaihdon kanssa on osaltaan vaikuttanut lahovaurioiden syntyyn. Koska asunnossamme ei ole korvausilmaventtiileitä, tulee homeitiöitä ym. sisältävä korvausilma rakenteiden läpi alapohjasta asuntoon.Taloyhtiö toki vastaa rakenteellisten vaurioiden korjauksesta, mutta kaikki kustannukset tulevat kuitenkin lopulta meidän osakkaiden maksettavaksi. Olemme olleet yhteydessä muutamaan lakimieheen mahdollisuudestamme saada myyjältä korvauksia meille remontista aiheutuvista kustannuksista. Mielipiteet ovat kuitenkin olleet melko erilaisia: yksi ehdottaa kaupanpurkua, toinen hinnan alennusta ja kolmannen mielestä meillä ei ole lainkaan mahdollisuutta saada myyjältä korvauksia. Mitenhän tämä asia nyt sitten on ja miten tässä kannattaisi menetellä? Tosiasiahan kuitenkin on, että mikäli olisimme tienneet taloyhtiön ja asuntomme todellisen kunnon, emme olisi ko. kauppaa tehneet. Nyt meillä on asunto taloyhtiössä, jolla piti olla hyvä taloudellinen tilanne, mutta joka nyt joutuukin ottamaan koko ajan lisää lainaa vaurioiden korjauskustannusten rahoittamiseksi. Lisäksi meillä on asunto, jota olemme itse tuhansilla euroilla remontoineet ja jota ei nyt tulevan remontin aikana todennäköisesti voi asumiseen käyttää.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton