• Etusivu
  • Remontti

Huoltotyöt helposti Gyprocin tarkastusluukkujen kautta

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Saint-Gobain Finland Oy / Gyproc
Julkaistu 29.04.2016
20164_46333.jpg

Joskus tulee eteen tarve päästä tutkimaan ja huoltamaan seinärakenteessa olevaa kohdetta. Jotta seinää ei tarvitse rikkoa, tulee kätevänä apuna Gyproc Tarkastusluukut. Gyprocin valikoimaan kuuluvat niin vakioluukut, paloluukut, peltiset push-up luukut kuin myös hiussaumaluukut.

Hiussaumaluukut avautuvat painalluksella

Tarvitsisiko tarkastusluukun olla huomaamaton? Silloin hiussaumaluukku on hyvä ratkaisu. Luukku on kipsilevypintainen, joten luukun pinnan viimeistely on helppoa. Tämän luukun avulla saadaan yhtenäisennäköinen katto- tai seinäpinta.

Gyproc HS Hiussaumaluukku avautuu sekä lukittuu näppärästi vain yhdellä painalluksella (push-up), joten avaamiseen ei tarvita erillisiä avaimia tai työkaluja. Hiussaumaluukun kipsikansi on kiinnitetty runkoon ilman ruuveja, joten mahdolliset ruuvinkannatkaan eivät haittaa pinnan viimeistelyä. Innovatiivinen kiinnitystapa ja luukun turvamekanismi estävät luukun putoamisen luukkua avattaessa. Asennuskehyksen sekä kannen väliin on asennettu tiiviste, joka estää pölyn kerääntymisen luukun reunoihin. HS hiussaumaluukku kuuluu paloluokittelemattomiin tarkastusluukkuihin.

Luukkua on saatavilla vakiokoot 300x300, 400x400 sekä 500x500 mm.

Gyprocin HS Hiussaumaluukun voi maalata tai tapetoida.
Gyprocin HS Hiussaumaluukun voi maalata tai tapetoida.

Muita paloluokittelemattomia tarkastusluukkuja

Paloluokittelemattomat Gyprocin tarkastusluukut soveltuvat yksin- ja kaksinkertaisiin Gyproc-levyrakenteisiin seiniin sekä sisäkattoihin.

Materiaalina luukuissa on sähkösinkitty teräs, joka on maalattu valkoiseksi.

Erot luukkujen kesken löytyvät avautumismekanismeista. Perusmalli vakiotarkastusluukku Gyproc TL on varustettu saranalla. Salpalukollinen Gyproc TLS vakiotarkastusluukku on varustettu kääntösalpalukolla, joka avataan neliökoloavaimella tai vaihtoehtoisesti Gyproc TLS-avaimella. Gyprocin TLP-Push-up luukun avausmekanismi on samanlainen kuin Hiussaumaluukulla. Luukku avautuu sekä sulkeutuu näppärästi yhdellä painalluksella.

Gyprocin paloluokittelemattomat tarkastusluukut.
Gyprocin paloluokittelemattomat tarkastusluukut.

Paloluokiteltuja tarkastusluukkuja

Gyprocin nopeasti ja helposti asennettavat paloluokitellut tarkastusluukut ovat jopa 40 % kevyempiä kuin perinteinen paloluukku. Luukkuja löytyy kahta eri paloluokkaa EI30 ja EI 60.

Gyproc Paloluukku EI 30 on palotestattu molemmin puolin sekä vaaka- että pystyasennossa soveltaen standardia SFS-EN 1634-1. Luukun asennuskoko on ilmoitettu luukun koko. Luukku on lukittava, avataan käyttäen 5 mm kuusiokoloavainta. Paloluukku toimii myös ääneneristysluukkuna R´w 38 dB.

Paloluukku EI 60 on ominaisuuksiltaan vastaava kuten Paloluukku EI 30, paitsi että luukku on palotestattu ainoastaan pystyasennossa soveltaen standardia SFS-EN 1634-1.

Gyprocin paloluokitellut tarkastusluukut.
Gyprocin paloluokitellut tarkastusluukut.

Mikä tarkastusluukku soveltuu minulle?

Tiedätkö, mikä tarkastusluukku on sinun käyttötarkoitukseesi sopiva? Ei hätää, sillä Gyprocin valikoimasta löytyy useita erilaisia sekä eri tarkoituksiin soveltuvia tarkastusluukkuja. Katso alla olevasta taulukosta Gyproc ja Gyptone –tarkastusluukkujen tuoteominaisuudet sekä soveltuvuudet eri käyttökohteisiin.

Taulukosta näet, mikä tarkastusluukku sopii sinulle.
Taulukosta näet, mikä tarkastusluukku sopii sinulle.
Saint-Gobain Finland Oy / Gyproc
Remontti
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20164_46126.jpg
Huoneakustiikan avulla miellyttävä äänimaailma
Äänitiedettä kutsutaan akustiikaksi. Itse sana "akustiikka" tulee Kreikan kielestä sanasta akoustos, joka tarkoittaa samaa kuin kuulla. Akustiikka on osaltaan myös klassista fysiikkaa. Kun tutkimme värähtelyjä sekä säteilyä, huomaamme, että värähtely muuttuu ilmassa paineenvaihteluksi, joka etenee aaltoliikkeenä alkuperäisen värähtelyn taajuudella. Akustiikasta tuleekin näin tärkeä lähes kaikilla elämänalueilla.Useimmiten akustiikalla tarkoitetaan tilan jälkikaiunta-aikaa tai ääneneristysominaisuuksia. Eri tilojen kohdalla akustiikka jaetaan hyvin helposti vain hyvään tai huonoon, mutta akustiikalla tarkoitetaan kuitenkin kaikkia äänen ominaisuuksia jossakin tilassa. Määrityksiä voidaankin tehdä esimerkiksi puheenymmärrettävyydellä, ilmaääneneristysominaisuuksilla, jälkikaiunta-ajalla tai taustamelutasolla.Tutustu Gyptone-tuotteisiin
20205_64953.jpg
Helppoa ripustamista ja kestävää seinäpintaa
Kipsilevyn etuja unohtamattaLapset ottavat sählymatsin eteisessä ja raskas hylly pitäisi kiinnittää seinälle tukevasti. Kukapa ei haluaisi kotiinsa iskunkestäviä seiniä, joihin voi ripustaa vapaasti! Näihin tarpeisiin vastaa uutuuslevy Gyproc Habito®, joka antaa tavallisen kipsilevyn tapaan myös tehokkaan ääneneristyksen ja paloturvallisuuden.Kipsilevyn edut rakentamisessa ovat selvät: muunneltavat tilat sekä erinomainen ääneneristys ja paloturvallisuus. Nyt myös helppoon ripustamiseen ja erityisen kestävään seinäpintaan on uusi ratkaisu, Gyproc Habito®. Levyn voi helposti yhdistää muihin kipsilevyihin, koska niiden paksuus on sama, 12,5 mm.
201611_47723.jpg
Ääneneristyksellä mukavuutta ja viihtyvyyttä
Peruskorjauksen tai pintaremontin yhteydessä voidaan myös parantaa asuinhuoneistojen välistä ääneneristystä. Gyprocin akustiseen jousirankaan perustuvalla lisärakenteella ääneneristys paranee huomattavasti ja viereisen tilan melu ei enää häiritse.
20196_58621.jpg
Sisäilman yllättävä vihollinen
Vietämme suurimman osan ajastamme sisätiloissa ja sen takia myös sisäilman laadulla on merkitystä. Sisäilmaongelmien ratkominen on haastavaa ja kallista ja ongelmien lähdettä voi olla vaikea tunnistaa. Olemassa olevat ongelmat pitää korjata, mutta ennaltaehkäisy on tärkeä osa hyvinvointiamme. Yksi syy voi olla rakennuksesta löytyvät ilmavuodot ja sisäilmaan päässeet haitta-aineet.Rakenteiden liitos- ja saumakohdista saattaa joskus löytyä rakoja tai halkeamia. Näiden seurauksena syntyvät ilmavuodot aiheuttavat rakennukseen lämpövuotoja, ongelmia sisäilmaan sekä riskin radonkaasun haitoista. Jotta vuotokohdat tulevat asianmukaisesti korjattua, on asennuksessa käytettävä vain tähän tarkoitukseen soveltuvia tuotteita.
36_P_79725.jpg
Tutustu tuleviin tapahtumiin!
Vantaa: Rakenna & Remontoi –messut 30.1.2015 – 1.2.2015Rakenna & Remontoi -messut järjestetään 30.1. - 1.2.2015 Myyrmäki-hallissa Vantaalla. Messuilla on vahva kattaus alan kärkiyrityksistä pienempiin mielenkiintoisiin toimijoihin. Kaikkiaan näytteilleasettajina on noin 200 yritystä. Perjantai on Rakenna & Remontoi -messuilla taloyhtiöpäivä!Tule kuulemaan korjaushankeratkaisuista!Rakenna & Remontoi –messut on vuoden ensimmäinen merkittävä rakennusalan tapahtuma. Jo perinteeksi muodostuneeseen tapaan olemme varanneet messujen avajaispäivän, perjantain 30.1. korjausrakentamiselle ja taloyhtiöille suunnatuksi teemapäiväksi. Perjantaipäivän antiin kuuluu lukuisten messuosastojen lisäksi teeman mukainen seminaarikattaus.Omataloyhtiö.fi toivottaa kaikki isännöitsijät, taloyhtiöiden hallituksen jäsenet sekä muut taloyhtiötoimintaan liittyvät ammattilaiset tervetulleiksi messuille!Taloyhtiöpäivän ohjelman ja ilmoittautumisen löydät täältä.
Katu, jossa on taloja rivissä
Mitä tehdä, kun hallitus panttaa tietoja?
Asioiden kysely hallitukselta - ei vastauksia - sain isännöitsijältä kirjeen, jossa luki, että lain mukaan hallituksen tulee vastata osakkkaan kysymyksiin, mutta laissa ei ole mitään määräaikaa. Olen haastanut taloyhtiön ja isännöitsijän käräjille huonosti tehdyn remontin johdosta. Mikä olisi kirjemalli, jolla saisin tietoa kaikista jo pidetyistä ja tulevista hallituksen kokouksista, missä on asioita käsitelty, yhdellä ja jatkuvalla pyynnöllä.. Onko laissa sellaista kohtaa, että minulle ei saisi tässä tilanteessa antaa mitään tietoja? Hallituksen kokoukset ovat jo vuosia olleet salaisia ja minun tulee vain arvailla milloin niitä on pidetty. Onko minulla tässä tapauksessa oikeus saada tiedot siitä miten hallitus on asioita käsitellyt ja päättänyt?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton