• Etusivu
  • Osakas

Talvesta on tulossa mielenkiintoinen – katso mitä tapahtumia on tulossa!

Rakentajan toimitus
Julkaistu 16.12.2013Päivitetty 26.11.2014
36_P_79725.jpg

Vantaa: Rakenna & Remontoi –messut 30.1.2015 – 1.2.2015

Rakenna & Remontoi -messut järjestetään 30.1. - 1.2.2015 Myyrmäki-hallissa Vantaalla. Messuilla on vahva kattaus alan kärkiyrityksistä pienempiin mielenkiintoisiin toimijoihin. Kaikkiaan näytteilleasettajina on noin 200 yritystä.

Perjantai on Rakenna & Remontoi -messuilla taloyhtiöpäivä!
Tule kuulemaan korjaushankeratkaisuista!

Rakenna & Remontoi –messut on vuoden ensimmäinen merkittävä rakennusalan tapahtuma. Jo perinteeksi muodostuneeseen tapaan olemme varanneet messujen avajaispäivän, perjantain 30.1. korjausrakentamiselle ja taloyhtiöille suunnatuksi teemapäiväksi. Perjantaipäivän antiin kuuluu lukuisten messuosastojen lisäksi teeman mukainen seminaarikattaus.

Omataloyhtiö.fi toivottaa kaikki isännöitsijät, taloyhtiöiden hallituksen jäsenet sekä muut taloyhtiötoimintaan liittyvät ammattilaiset tervetulleiksi messuille!

Taloyhtiöpäivän ohjelman ja ilmoittautumisen löydät täältä.

Helsinki: Korjausrakentaminen 2015

Korjausrakentaminen 2015 - tapahtuma järjestetään 3.2.2015 Helsingin Wanhassa Satamassa klo 10-17. Tapahtuma kokoaa yhteen korjausrakentamisen ammattilaiset ympäri Suomen.

Tapahtumassa on kolme kohderyhmää ja kolme seminaarikokonaisuutta:

- Taloyhtiöt ja isännöitsijät

- Rakennuttajat ja urakoitsijat

- Suunnittelijat ja arkkitehdit

Lisäksi hanke-esittelyjä, tietoiskuja ja paneelikeskustelu. Päivän päätteeksi rentoudutaan After Workin merkeissä klo 16-17.

Yksi päivä, joka kannattaa käyttää hyödyksi!

Lsiätiedot ja ilmoittautuminen täältä.

Tervetuloa!

Tampere: Asta Rakentaja – messut 13. – 15.2.2015

Rakentamisen ykköstapahtuma Asta Rakentaja tulee jälleen helmikuussa. Pirkanmaan suurin rakentamisen ja asumisen messutapahtuma Asta Rakentaja kokoaa jälleen messuvieraat Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen 13.–15.2.2015.

2014 järjestetty tapahtuma kokosi noin 17 000 kävijää kahteen halliin. Kävijätutkimuksen mukaan 98 % Asta Rakentajan kävijöistä koki tapahtuman vastanneen odotuksia. Kävijöistä yli 99 % suosittelisi tapahtumaa ystävilleen.

Omataloyhtiö.fi järjestää messuilla ASIANTUNTIJASEMINAARIN TALOYHTIÖIDEN PÄÄTTÄJILLE (Isännöitsijät, hallituksen puheenjohtajat, hallituksen jäsenet, ammattilaiset) teemalla:

"Ratkaisut korjausrakentamiseen ja ohjeita taloyhtiön hallinnoimiseen".

Tila: Mars, Seminaarikeskus 2. krs.
Klo 10.30–14.15
Tilaisuus on maksuton, edellyttää ennakkoilmoittautumista. Ilmoittautuneet saavat myös ilmaisen sisäänpääsyn messuille perjantaina! Mukaan mahtuu 90 henkeä. Ilmoittaudu mukaan täältä!

Lämpimästi tervetuloa!

Tässäpä mukava kattaus mielenkiintoisia tapahtumia talven pimeisiin päiviin!

Nähdään messuilla!

Osakas
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20236_82063.jpg
Viikon kysymys: Onko yhtiöllä oikeus rajoittaa osakkaan pintamateriaalivalintoja?
Vuonna 1995 valmistuneessa rivitaloyhtiössä on päätetty uusia pesutilat, koska seinissä ja lattioissa ei ole ollut nykymääräysten mukaista vesieristystä (ainoastaan niin sanottu kosteussively) ja kyseessä olevissa tiloissa alkanut esiintyä kosteusongelmia. Koska remonttien tekeminen on viivästynyt (ei ole saatu kohtuuhintaista tarjousta), on asukkaille annettu mahdollisuus teettää remontit itse laaditun sopimuksen mukaisesti ja tiettyä korvausta vastaan.
Kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Yhtiökokouskutsu - täyttöohje
Asunto-osakeyhtiölain mukaan jokaiselle osakkeenomistajalle on toimitettava kirjallinen yhtiökokouskutsu. Kutsu on toimitettava kaikille niille osakkeenomistajille, joiden postiosoite on yhtiön tiedossa tai sähköpostitse niille, jotka ovat ilmoittaneet yhtiölle sähköpostiosoitteen kutsun toimittamista varten.Kutsu on toimitettava osakkaille viimeistään kaksi viikkoa ja aikaisintaan kaksi kuukautta ennen yhtiökokousta. Vaikka yhtiöjärjestyksessä määrättäisiin lyhemmästä kutsuajasta, on noudatettava lain mukaista kahden viikon kutsuaikaa. Kutsun toimittamisella tarkoitetaan kirjeen jättämistä postiin tai sähköpostin lähetysajankohtaa. Kutsun perilletulon ajankohta ei siis ole tässä ratkaiseva. Jos yhtiöjärjestyksessä vaaditaan, että kokouskutsu lähetetään kirjattuna kirjeenä, on yhtiöjärjestyksen määräystä noudatettava. Jos useampi henkilö omistaa yhdessä osakehuoneiston, on kokouskutsu lähetettävä jokaiselle osakkeenomistajalle elleivät he ole ilmoittaneet yhtiölle yhteistä edustajaa.
20114_25212.jpg
Ota kevät vastaan kirkkain lasein!
Kevätaurinko alkaa pilkistellä taivaanrannan takaa pitkän talven jälkeen. Kirkkaat säteet ovat armottomia ja paljastavat kaikki pilkut ja läiskät parvekelasien pinnassa. Ota kevät vastaan puhtain lasein!Katso video parvekelasien pesemisestä
20236_82003.jpg
Taloyhtiön kunnossapitovelvollisuus?
Ostimme helmikuussa 2012 osakehuoneiston, jonka taloyhtiö oli remontoinut 1999 liikehuoneistosta asuinkäyttöön. Vanhat näyteikkunat on pienennetty tekemällä ikkuna-aukkoihin puurunko ja vaihtamalla pienemmät ikkunat tilalle. Taloyhtiö (18 asuntoa) teetti koko taloon ikkunaremontin 2009, tähän meidän asuntoomme ei kaikkia ikkunoita vaihdettu (vanhat olivat kuulemma hyväkuntoisia). Nyt ko. ikkunat vetävät tiivistämisestä huolimatta ja samalla on selvinnyt, että ikkunoita ympäröivä puurunko on väärin tehty.Runko on vain ikkunapokien paksuinen jolloin ulkoseinärakenteeseen vaadittavia tuuletusrakoja, eristeitä ja tuulensuojalevyjä ei mahdu. Niinpä seinistä puhaltaa pakkasilmaa sisälle. Infrapunamittarilla on mitattu seinästä alimmillaan neljän asteen lämpötiloja.Taloyhtiön hallitukselle on asiasta informoitu ensimmäisen kerran puolitoista vuotta sitten ja isännöitsijälle vuosi sitten. Vuosi sitten luvattiin katselmus ja viime syksynä lämpökuvaus. Tämän talven pakkaset tulivat ja menivät ja kuvausta ei kyselyistä huolimatta tehty.Vaikuttaa siltä, että taloyhtiötä emme saa kiinnostumaan asuntomme rakennusvirheistä. Mikä on se keino, jolla saadaan hallitus ottamaan asia hoitoonsa? Koska kyseessä on aivan selvä rakennusvirhe, olemme valmiita vaikka oikeuteen. Tämä ei kuitenkaan ole ensimmäinen vaihtoehto. Mikä olisi oikea viranomainen tai instanssi johon voisi ottaa yhteyttä?
20218_71925.jpg
Tulevaisuuden lukitusratkaisut helpottamaan kulkemista kodeissa
Koulujen alkaminen, lapset ja avaimet – eikä aikaakaan, kun avaimet hukassa. Avaimia ei näy eikä kuulu, mikä tietää pahimmassa tapauksessa lukoston uudelleensarjoittamista ja rahan menoa. Onneksi arjen avuksi on tullut moderneja lukitusratkaisuja, jotka helpottavat elämää. Perinteisen mekaanisen avaimen rinnalla on nyt uusia, käteviä ja turvallisia tapoja avata kodin ovi. Digitaaliset ja avaimettomat ratkaisut valtaavat alaa ja ovien lukituksia. Mistä on kyse?
201311_37064.jpg
Taloyhtiöt ja kiinteistönomistajat, vaatikaa lumenpudottajalta takuu!
Parin viime vuoden lumiset talvet houkuttelivat lumenpudotusalalle monenlaisia yrittäjiä. Kun lunta tuli pitkään ja paljon, palveluita ostettiin sieltä mistä saatiin eikä palveluntarjoajan ammattitaidon ja vastuun perään osattu vielä kysellä. Jäljet ovat alkaneet paljastua pikkuhiljaa: kirveillä, lapioilla ja vasaroilla hakatut reiät ovat tehneet pahaa jälkeä kattojen vedeneristyksissä. Virheisiin varautuminen kannattaa: katon ennakkotarkastus ja takuu varmistavat, ettei taloyhtiö tai kiinteistön omistaja itse joudu maksajaksi lumenpudottajien tekemistä vaurioista.– Jos katolta löytyy aiempien talvien lumenpudotusten jäljiltä reikiä, on ensiarvoisen tärkeää saada ne mahdollisimman nopeasti korjattua ja ehkäistä rakenteiden lisävauriot, Icopalilta opastetaan. - Hankalimmissa tapauksissa on syytä tehdä rakenneavaus ja tutkia onko homevaurioita jo syntynyt. Pieniä paikkauksia ehtii tehdä niin pitkään, kun katoilla ei ole lunta, mutta suuremmat remontit jäänevät tulevaan kevääseen. Vaikka katto vaatisikin laajempaa korjausta, Icopal voi silti ottaa hoidettavakseen lumenpudotuksen ja myöntää työlle takuun. Icopalin huolto korjaa tarkastuksessa havaitun vaurion väliaikaisella paikalla ja pysyvä korjaus tehdään keväällä lumien sulettua.Tarkastuksen ja korjaamisen tärkeyden korostaminen ei ole vain myyntimiesten puhetta, vaan kyse on todellisesta riskistä. Esimerkiksi Espoossa lumenpudottajien tekemistä rei’istä aiheutuneet homevauriot ajoivat alakoulun oppilaat evakkoon remontin ajaksi tänä syksynä. Pahimmillaan pitkään sateille alttiina olleen vaurioituneet katon korjauskustannukset nousevat satoihin tuhansiin euroihin.Ota yhteyttä ja pyydä tarjous Icopalin katon talvihuollostaYhteystiedot alueittain

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton