• Etusivu
  • Remontti

Taloyhtiöt ja kiinteistönomistajat, vaatikaa lumenpudottajalta takuu!

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Icopal Oy
Julkaistu 14.11.2013Päivitetty 02.12.2013
201311_37064.jpg

Icopal käyttää mittaustapana lieriömittausta ja tekee otannan tarvittavista kohdista katolta.

Parin viime vuoden lumiset talvet houkuttelivat lumenpudotusalalle monenlaisia yrittäjiä. Kun lunta tuli pitkään ja paljon, palveluita ostettiin sieltä mistä saatiin eikä palveluntarjoajan ammattitaidon ja vastuun perään osattu vielä kysellä. Jäljet ovat alkaneet paljastua pikkuhiljaa: kirveillä, lapioilla ja vasaroilla hakatut reiät ovat tehneet pahaa jälkeä kattojen vedeneristyksissä. Virheisiin varautuminen kannattaa: katon ennakkotarkastus ja takuu varmistavat, ettei taloyhtiö tai kiinteistön omistaja itse joudu maksajaksi lumenpudottajien tekemistä vaurioista.

– Jos katolta löytyy aiempien talvien lumenpudotusten jäljiltä reikiä, on ensiarvoisen tärkeää saada ne mahdollisimman nopeasti korjattua ja ehkäistä rakenteiden lisävauriot, Icopalilta opastetaan. - Hankalimmissa tapauksissa on syytä tehdä rakenneavaus ja tutkia onko homevaurioita jo syntynyt. Pieniä paikkauksia ehtii tehdä niin pitkään, kun katoilla ei ole lunta, mutta suuremmat remontit jäänevät tulevaan kevääseen. Vaikka katto vaatisikin laajempaa korjausta, Icopal voi silti ottaa hoidettavakseen lumenpudotuksen ja myöntää työlle takuun. Icopalin huolto korjaa tarkastuksessa havaitun vaurion väliaikaisella paikalla ja pysyvä korjaus tehdään keväällä lumien sulettua.

Tarkastuksen ja korjaamisen tärkeyden korostaminen ei ole vain myyntimiesten puhetta, vaan kyse on todellisesta riskistä. Esimerkiksi Espoossa lumenpudottajien tekemistä rei’istä aiheutuneet homevauriot ajoivat alakoulun oppilaat evakkoon remontin ajaksi tänä syksynä. Pahimmillaan pitkään sateille alttiina olleen vaurioituneet katon korjauskustannukset nousevat satoihin tuhansiin euroihin.

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous Icopalin katon talvihuollosta

Yhteystiedot alueittain

Huoltoyhtiöt ostavat lumenpudotusta alihankintana

Jälkeenpäin on vaikea osoittaa että vauriot ovat tulleet juuri lumenpudotukseen käytetyistä työkaluista ja työmenetelmistä joten korjauslasku jää usein taloyhtiön/asiakkaan maksettavaksi. Korjaamatta vahinkoja ei kannata jättää, sillä mitä pidemmän aikaa vesikatteessa on reikä, sen laajempaa ja kalliimmin korjattavaa vahinkoa se saa aikaan. Katot ovat vielä lumesta vapaita, joten vielä on mahdollisuus tarkastaa edellisen talven mahdolliset vauriot ennen uuden lumen satamista.

Kiinteistönhuoltoyhtiöistäkin voi löytyä osaamista myös kattoalalta, mutta kaikkea ei kannata tehdä itse. Varsin moni huoltoyhtiö ostaa lumenpudotuspalvelut alihankintana kattoalan ammattilaisilta. – Kiinteistönhuoltoyhtiöt ovat meille merkittävä asiakasryhmä, Icopalilta kerrotaan. Erityisesti parina viime talvena huoltoyhtiöt ovat käyttäneet runsaasti ulkopuolisia palveluita, kun jo pelkästään väylien pitäminen lumesta puhtaana on vaatinut huoltoyhtiön omat resurssit lähes kokonaan. Erikoistunut yhteistyökumppani hoitaa erikoisosaamista vaativan työn varmasti ammattitaidolla taiteen sääntöjen mukaan ja huoltoyhtiö voi keskittyä päivittäisen kiinteistönhuollon hoitamiseen.

Katolle tiivistyvä lumi saattaa aiheuttaa vaaratilanteita tai rikkoa katon rakenteita.
Katolle tiivistyvä lumi saattaa aiheuttaa vaaratilanteita tai rikkoa katon rakenteita.
Lumen poistaminen katolta auttaa myös osaltaan ehkäisemään vesivahinkoja.
Lumen poistaminen katolta auttaa myös osaltaan ehkäisemään vesivahinkoja.
Info

Info

Näin varmistat lumenpudottajan luotettavuuden:

Y-tunnus: Osoitteessa ytj.fi voit yrityksen Y-tunnuksen avulla selvittää esimerkiksi sen, kuinka kauan yritys on ollut olemassa. Pitkä historia toimialalla kertoo usein yrityksen ammattiosaamisesta ja luotettavuudesta.
Tilaajavastuu.fi : Tilaajavastuulaki velvoittaa työn tilaajan selvittämään, että hänen sopimuskumppaninsa on hoitanut lainmukaiset velvoitteensa. Lailla pyritään harmaan talouden torjuntaan ja sen tarkoituksena on edistää yritysten välistä tasavertaista kilpailua sekä työehtojen noudattamista.
Työturvallisuuskortti: Katoilla työskentelevillä tulee olla vihreä työturvallisuuskortti, joka kertoo työntekijän saaneen asianmukaisen turvallisuuskoulutuksen katolla työskentelemistä varten.
Työturvallisuusselvitys: Erityisen haastavissa kohteissa vastuullinen yhteistyökumppani tekee työturvallisuusselvityksen ennen töihin ryhtymistä. Selvityksellä kartoitetaan mahdolliset riskit ja määritellään kuinka turvallisuus työkohteessa varmistetaan.
Takuu: Katon ennakkotarkastuksella ja lumenpudottajan myöntämällä työtakuulla varmistat, että yhteistyökumppani kantaa vastuun luomenpudotustöiden yhteydessä katolle mahdollisesti aiheutuneista vahingoista.

Icopal Oy
Remontti
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20095_17024.jpg
Urakointi- ja huoltopalvelut
Icopal Oy:n urakointiyhtiöt tarjoavat täyden palvelun ratkaisuja bitumikattourakointiin ja muuhun vedeneristysurakointiin, peltikattourakointiin, julkisivu-urakointiin sekä kattojen huoltopalveluihin ja savunpoistoluukkujen asennuksiin ja tarkastuksiin.
20098_18360.jpg
Icopalilla laadukasta valokateosaamista
Rakennus Lohja Oy:n toimitusjohtaja Janne Sihvonen on tyytyväinen mies: pari vuotta toimineen yrityksen kaksi ensimmäistä toimintavuotta ovat kuluneet työntäyteisissä merkeissä. Edes rakennusalaa kalvava suhdannetaantuma ei ole saanut tilauskantaa laskusuuntaan, joten yrityksen yhdelletoista työntekijälle on töitä riittänyt kiitettävästi. – Työtilanne näyttää todella hyvältä. Yrityksemme on suhteellisen pieni, joten voimme reagoida nopeasti muuttuviin tilanteisiin. Monipuolisuus, kokemus ja laaja suhdeverkostomme takaavat riittävän kysynnän myös vaikeina aikoina, kertoo Sihvonen.
Kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Rautanet –ketju valitsi Icopalin vuoden 2008 tavarantoimittajaksi
Icopal on valittu vuoden 2008 tavarantoimittajaksi Rautanet – ketjun kevään ostopäivillä. Palkitsemisen perusteena on toiminnan jatkuva ja ansiokas kehittäminen yhteistyössä Icopalin, Rautanettien ja Starkin kesken. Icopal on osoittanut kiitettävää halukkuutta toiminnan kehittämiseen ja lisäarvon tuottamiseen asiakkaille.Palkinnon jakoi Rautanet -kauppiaiden edustajana kauppias Jaakko Koivisto, sekä Starkin edustajana Avainasiakaspäällikkö Harri Lepistö.– Tämä on hieno tunnustus sekä pitkäjänteiselle yhteistyölle, että loistavalle aluemyyntiorganisaatiollemme, toteaa myyntijohtaja Esa Mäki Icopalista. – Vuoden 2008 tavarantoimittaja -palkinto osoittaa, että yhteistyökykyinen asenne ja aito kiinnostus kumppanuussuhteiden kehittämiseen johtaa hyviin asioihin, Mäki lisää.Rautanet -ketju on vuonna 1998 perustettu rautakauppaketju, joka muodostuu itsenäisistä rakennustarvikekauppaa harjoittavista liikkeistä. Ketjuun kuuluu lähes 100 alan liikettä maanlaajuisesti. Ketjun jäsenkauppiaat toimivat tiiviissä yhteistyössä Starkki Oy Ab:n kanssa tukeutuen hankinnoissaan Starkkiin ja sen tavarantoimittajiin. Rautanet on kuitenkin oma erillinen ketjunsa, jossa ketjupäätösten teko kuuluu kauppiaille ja jonka valikoima ja konsepti poikkeavat huomattavasti Starkin vastaavista.
20167_47000.jpg
Salaojittava lämmöneriste ja kosteuseristys yhdessä
Nykypäivän rakentamisessa ei enää suunnitella vain materiaalikustannuksiltaan edullisia tai totuttuja ratkaisuja, vaan panostetaan laatuun ja pitkäikäisyyteen. Kokonaiskustannukset ja lopputulos ratkaisevat. Rakentaminen ilman reklamaatioita on kaikkien kannalta järkevämpää.Isodrän-levy on markkinoiden edistyksellisin kosteuden estämiseen ja siirtämiseen sekä lämmöneristämiseen tehty tuote. Isodrän-levyä on vaikea vertailla mihinkään muuhun saatavilla olevaan ratkaisuun. Monikäyttöisyytensä ja ominaisuuksiensa ansiosta Isodrän on eri sarjassa kuin perinteiset eristelevyt.Koska kosteussuojaus, salaojitus, kapillaarikatkaisu sekä lämmöneristys täytyy kuitenkin tehdä, niin miksi niitä ei tehtäisi yhdellä tuotteella? Sitä varten Isodrän on olemassa. Se on varmatoiminen kokonaisratkaisu.
20186_53564.jpg
Kiviaineinen seinä on turvallinen
Kiviaineiset Leca- ja Kahi-harkot ovat varma ja turvallinen ratkaisu märkätilojen seiniin. Lisäksi tuotteiden ääni- ja palo-ominaisuudet ovat erinomaiset.
20098_18331.jpg
Osakkaan ja asukkaan yksilöllinen tietopankki
Jokainen osakas voi liittää oma osakkeensa palveluun vaikka taloyhtiötä sinne ei vielä olisikaan kirjattu. Kun samasta yhtiöstä myöhemmässä vaiheessa kirjautuu joku muu osakas tai koko yhtiö, löytävät nämä kohteet automaattisesti toisensa yhtiöiden ly-tunnusten perusteella. Palvelun jäseneksi liittynyttä asukasta/ osakasta auttavat muun muassa seuraavat yksilölliset palvelut.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton