• Etusivu
  • Remontti

Kattohuolto palveluksessanne

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Icopal Oy
Julkaistu 27.02.2012Päivitetty 05.04.2012
201112_29017.jpg

Icopalin Kattohuolto tarjoaa monipuoliset palvelut kattojen tarkastuksiin ja kunnossapitoon. Olipa kyse lumenpudotuksesta, kausitarkastuksesta tai katon saneeraustarpeen arvioinnista, hoidamme työn varmalla ammattitaidolla, luotettavasti. Katosta kannattaa pitää huolta: säännöllisillä tarkastuksilla katon käyttöikä pitenee merkittävästi. Katon ammattitaitoinen huolto lisää katon ikää parhaimmillaan 10-15 vuotta. Huolletun katon käyttöikä on jopa 30-40 vuotta, joten säästöä syntyy! Kuntotarkastus ja huolto kannattaa jättää ammattilaisen käsiin. Huoltamalla katon säännöllisesti vältyt ikäviltä yllätyksiltä. Pienikin vuotokohta voi saada aikaan pahaa jälkeä rakenteille sekä rakenteiden alapuolelle sijoitetulle omaisuudelle.

Huoltosopimukseen kuuluu kattohuoltokäynnit kaksi kertaa vuodessa. Huoltokäynti sisältää käytännössä katon puhdistuksen, tarkastuksen, tarvittavat pienet korjaukset, kiinnitysten varmistamisen sekä huoltoraportin, jota voidaan käyttää tarvittaessa korjaussuunnitteluun. Kattohuoltopalvelu on tarkoitettu ensisijaisesti teollisuus- ja liikekiinteistöille sekä asunto-osakeyhtiöille.

Kuntotarkastusten, tutkimusten ja huollon lisäksi suoritamme esimerkiksi kattoturvatuotteiden ja valokatosten asennustöitä. Icopal Huoltopalvelusta saat tarkastukset myös savunpoistojärjestelmille.

Ota yhteyttä ja tilaa tarjous Icopalin huoltopalvelusta

Lumikuormien riskikartoitus

Joka talvi sattuu ikäviä onnettomuuksia, jotka aiheutuvat katolta putoavasta lumesta ja jäästä. Kiinteistön omistaja tai haltija on vastuussa siitä, että näin ei pääse käymään. Olemalla valppaana lumenpudotuksen suhteen ja seuraamalla tilannetta säännöllisin tarkastuksin voi onnettomuusriskiä oleellisesti pienentää.

Icopal Katto Oy:n ammattilaiset voivat seurata tilannetta puolestanne, suorittaa lumikuormien riskikartoitukset sekä tarvittavat lumenpudotukset ammattitaidolla ja turvallisesti.

201112_29018.jpg

Mittaustapana käytetään lieriömittausta ja otanta tehdään tarvittavista kohdista katolta. Lumikuorman määrityksessä mitataan lumikerroksen vahvuus (esim. 0,6-1,4 m). Lumen paino punnitaan vaa`alla (esim. 46kg/m² – 175kg/m²) Tämän pohjalta suoritetaan riskien arviointi. Arvio perustuu Suomen rakentamismääräyskokoelman ja Ympäristöministeriön määrittelemiin rakenteiden kuormitusarvioihin. (esim. Uusimaa 200kg/m²) Huom! Yksi sentti jäätä vastaa painoltaan viiden sentin lumikerrosta.

Tämän jälkeen annetaan suositus tarvittavista toimenpiteistä. Esimerkiksi Uudellamaalla suositellaan lumenpudotusta suoritettavaksi, kun katolla on yli 70 cm:n kinostumia. Tilannetta seurataan katoilla aktiivisesti ja lumenpudotuksia suoritetaan alueilta, joissa pistekuorma ylittää normit tai muu vaaratekijä havainnoidaan. Esimerkiksi räystäillä olevien jääpuikkojen poistaminen keskustan alueella on välttämätöntä jalankulkijoiden turvallisuuden kannalta.

Anna kattohuolto ja -tarkastukset ammattilaisten käsiin

Vain todellinen kattojen asiantuntija voi määrittää rakenteiden toimivuuden pitkällä aikavälillä. Katon tehtävä on suojata rakenteita säältä ja mekaaniselta rasitukselta. Katon säännöllinen tarkastus ja huolto pitävät katon käyttökuntoisena pidempään.

Säännöllisillä huoltosopimukseen sisältyvillä tarkastuksilla tai kattokuntotutkimuksella saadaan luotettava kuva katon kunnosta ja korjaustarpeista. Tämä auttaa esimerkiksi asunto-osakeyhtiölain vaatiman korjaussuunnitelman (PTS) laatimisessa. Kun katon kuntoarvioinnin antaa ammattilaisen tehtäväksi, noudatetaan samalla hyvää kiinteistönhoitotapaa ja varmistetaan, että kaikki olennainen tulee tarkastuksen yhteydessä huomioitua.

Ota yhteyttä ja tilaa tarjous Icopalin huoltopalvelusta

Icopal Oy
Remontti
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20095_17024.jpg
Urakointi- ja huoltopalvelut
Icopal Oy:n urakointiyhtiöt tarjoavat täyden palvelun ratkaisuja bitumikattourakointiin ja muuhun vedeneristysurakointiin, peltikattourakointiin, julkisivu-urakointiin sekä kattojen huoltopalveluihin ja savunpoistoluukkujen asennuksiin ja tarkastuksiin.
20098_18360.jpg
Icopalilla laadukasta valokateosaamista
Rakennus Lohja Oy:n toimitusjohtaja Janne Sihvonen on tyytyväinen mies: pari vuotta toimineen yrityksen kaksi ensimmäistä toimintavuotta ovat kuluneet työntäyteisissä merkeissä. Edes rakennusalaa kalvava suhdannetaantuma ei ole saanut tilauskantaa laskusuuntaan, joten yrityksen yhdelletoista työntekijälle on töitä riittänyt kiitettävästi. – Työtilanne näyttää todella hyvältä. Yrityksemme on suhteellisen pieni, joten voimme reagoida nopeasti muuttuviin tilanteisiin. Monipuolisuus, kokemus ja laaja suhdeverkostomme takaavat riittävän kysynnän myös vaikeina aikoina, kertoo Sihvonen.
Kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Rautanet –ketju valitsi Icopalin vuoden 2008 tavarantoimittajaksi
Icopal on valittu vuoden 2008 tavarantoimittajaksi Rautanet – ketjun kevään ostopäivillä. Palkitsemisen perusteena on toiminnan jatkuva ja ansiokas kehittäminen yhteistyössä Icopalin, Rautanettien ja Starkin kesken. Icopal on osoittanut kiitettävää halukkuutta toiminnan kehittämiseen ja lisäarvon tuottamiseen asiakkaille.Palkinnon jakoi Rautanet -kauppiaiden edustajana kauppias Jaakko Koivisto, sekä Starkin edustajana Avainasiakaspäällikkö Harri Lepistö.– Tämä on hieno tunnustus sekä pitkäjänteiselle yhteistyölle, että loistavalle aluemyyntiorganisaatiollemme, toteaa myyntijohtaja Esa Mäki Icopalista. – Vuoden 2008 tavarantoimittaja -palkinto osoittaa, että yhteistyökykyinen asenne ja aito kiinnostus kumppanuussuhteiden kehittämiseen johtaa hyviin asioihin, Mäki lisää.Rautanet -ketju on vuonna 1998 perustettu rautakauppaketju, joka muodostuu itsenäisistä rakennustarvikekauppaa harjoittavista liikkeistä. Ketjuun kuuluu lähes 100 alan liikettä maanlaajuisesti. Ketjun jäsenkauppiaat toimivat tiiviissä yhteistyössä Starkki Oy Ab:n kanssa tukeutuen hankinnoissaan Starkkiin ja sen tavarantoimittajiin. Rautanet on kuitenkin oma erillinen ketjunsa, jossa ketjupäätösten teko kuuluu kauppiaille ja jonka valikoima ja konsepti poikkeavat huomattavasti Starkin vastaavista.
Piharakennus
Viikon kysymys: Ilman lupaa tehty piharakennus
Taloyhtiössämme on viisi rivitalohuoneistoa. Kaksi huoneistoa ovat rakentaneet piha-alueidensa rajalle yhteisen 13 m2 suuruisen pihavaraston joitain vuosia sitten. Muutimme taloyhtiöön hiljattain ja kun selvittelimme taloyhtiön tekemättömiä ja väärin tehtyjä asioita, paljastui, että kyseinen rakennus on rakennettu kysymättä taloyhtiön osakkailta siihen suostumusta. Paikkakunnan rakennusvalvonnan rakennusmääräyksissä sallitaan yhden maksimissaan 10 m2 varastorakennuksen tekeminen ilman rakennuslupaa/ilmoitusta per rakennuspaikka.Kuinka asiassa tulisi toimia, että asunto-osakeyhtiölain mukainen yhdenvertaisuus toteutuisi pihavaraston suhteen? Rakennus on rakennettu ilman osakkaiden suostumusta, eikö se ole myös siltä osin luvaton? Varaston jako viiteen osaan vai purku?
20236_82063.jpg
Viikon kysymys: Onko myyjällä vastuuta rivitalo-osakekaupassa ongelmien ilmetessä?
Ostimme käytetyn v. 1984 valmistuneen rivitalo-osakkeen. Lyhyen asumisen n.kk ajan nyt, olemme huomanneet hajua (haju jo muutettuamme) ja allerg. oireita on ilmennyt. Onko myyjällä mitään vastuuta? Rakennusteknistä selvitystä terveystarkastaja on suositellut? Kuka vastaa korjauksista? Voiko kaupan purku tulla kyseeseen tai hinnan alennus? Mitä minun ostajana olisi pitänyt huomata?
20213_69052.jpg
Suunnitteletko wc-remonttia? Näin luot ilmeikkään valaistuksen
Pienen tilan valaistuksen päivittäminen onnistuu hyvin remontin yhteydessä. Sisustuksellinen valaistus syntyy kolmiosaisesta valon käytöstä: led-nauhalla seinä-wc:n takaa, katon alaslaskusta värilämpötilasäädettävällä led-nauhalla ja lisäksi raikkaalla valopeilillä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton