• Etusivu
  • Remontti

Milloin hissin kunnostus tulee ajankohtaiseksi?

Erik RahialaKaupallinen yhteistyö Suomen Hissiurakointi Oy
Julkaistu 18.01.2024
SHU tarkastus

Kuva: Suomen Hissiurakointi

Taloyhtiössä hissi on jatkuvassa käytössä ollen tärkeä osa asukkaiden arkea. Sen tuleekin olla aina toimintakunnossa ja taata sujuva ja turvallinen kulku kerrosten välillä. Kuten kaikki koneet ja laitteet myös hissit tarvitsevat ajoittaista huoltoa ja kunnostamista − liikkuvien ja kuluvien osien vaihtoa sekä ajansaatossa myös laajempaa remonttia. Jotta hissi on turvallinen, toimintavarma ja mukava käyttää, on sen kunnostustarve tarkistettava säännöllisin väliajoin luotettavan ammattilaisen toimesta. Uudistamisen ja remonttitarpeen tulee toteuttaa ennakoidusti, jotta käyttäjäturvallisuus ei vaarannu.

Hissin modernisointi parantaa suorituskykyä ja käyttömukavuutta

Huolto on ensiarvoisen tärkeää, mutta ei kuitenkaan riitä takaamaan vanhan hissin toimivuutta vuosikausien käytön jälkeen. Modernisoinnin tarkoituksena on nostaa hissin suorituskyky tämän päivän vaatimustasolle. Lähtökohtana on turvallisuuden ja luotettavuuden parantaminen, käyttömukavuuden lisääminen sekä kustannusten säästö energian kulutuksessa ja korjauskustannuksissa.

Yleensä merkittävin syy hissin modernisointiin on kustannusten säästö. Ikääntyneen hissin korjauskustannukset kasvavat jatkuvasti ja hissiin tulee ennalta-arvaamattomia isoja korjauksia. Myös varaosien saatavuus heikkenee hissin ikääntyessä, mikä voi aiheuttaa sen, että hissi on pois käytöstä pitkiäkin aikoja ja hankaloittaa näin hissin käyttäjien arkea.

<p data-block-key="mxevf">Kuva: Suomen Hissiurakointi</p>
Kuva: Suomen Hissiurakointi

Hissin nostokoneisto joutuu elinkaarensa aikana kovalle rasitukselle. Vanhan hissin ongelma on usein huono pysähtymistarkkuus kerroksien välillä, sekä terävät liikkeellelähdöt ja pysähtymiset. Tähän voidaan vaikuttaa ohjauskeskuksen ja nostokoneiston uusimisella, jonka myötä liikkuminen muuttuu pehmeäksi ja kerrostarkkuus on aina kohdallaan.

Myös hissikorin ilmettä voidaan parantaa sisustamalla se uudelleen, jolloin ulkonäkö muuttuu uuden veroiseksi. Hissikorin uudet pinnat, napistot sekä näytöt parantavat käyttömukavuutta merkittävästi. Lisäksi kerrospainikkeiden uusiminen ja kerroksiin asennetut näytöt hissin sijainnista uudistavat ilmettä ja käytettävyyttä.

Kiinteistössä vanhan hissin uudistaminen tuo monia etuja − modernisoinnilla parannetaan hissin suorituskykyä, käyttömukavuutta ja turvallisuutta nykyvaatimusten tasolle. Samalla myös energiankulutus pienenee uuden tekniikan myötä.

Kunnostus entisöinti edellä

Hissin ulkoasu on myös mahdollista kunnostaa vanhaa kunnioittaen ja entistäen. Arvokiinteistöjen veteraanihissit ovat useimmiten taidokasta ja näyttävää käsityötä. Tällöin paras tapa on toteuttaa modernisointi häivyttämällä uusi tekniikka piiloon näkyvistä. Samassa yhteydessä voidaan lisätä hissiin hälytyspuhelin tai vanhaan veräjälliseen hissiin lisää turvaa tuomaan veräjän väliinjäämissuoja.

Tarvittaessa vanhat kääntöovet sekä veräjälliset ovet voidaan säilyttää ja ne voidaan ehostaa uudenveroisiksi. Ovien kunnostamisella saadaan siisti yleisilme aikaiseksi uusitun tai entistetyn hissikorin kanssa. Uudet nykyaikaiset automaattiovet voidaan myös vaihtaa vanhojen kääntöovien tai veräjäovien tilalle hissin modernisoinnin yhteydessä. Tällöin saadaan myös ovista helppokäyttöisempiä.

Info

Info

Valitse luotettava asiantuntija hissiprojektiin

Taloyhtiössä hissiremontin tullessa ajankohtaiseksi on tärkeää ottaa projektin toteutukseen osaava ja kokenut toimija. Suomen Hissiurakointi Oy on perheyritys, joka on tarjonnut hissialan palveluita jo yli 40 vuoden ajan. Yritys huoltaa, suunnittelee ja toteuttaa hissien peruskorjauksia ja modernisointeja sekä asentaa uusia hissejä – myös hissittömiin taloihin.

Suomen Hissiurakointi Oy suunnittelee kohteet varmoiksi, toimiviksi kokonaisuuksiksi toteuttaen ne ”avaimet käteen” -periaatteella.

Jos hissillä on jo ikää, on kunnostustarve hyvä selvittää ajoissa.

Suomen Hissiurakointi Oy
Remontti
asuminen
koneet
huolto
suunnittelu
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

SHU asentaja
Toimiva hissi on sujuvan arjen edellytys
Usein hissin luotettavuuden voi aistia heti – hankalasti avautuva ovi, painikkeiden huono reagointi, nytkähtelevä lähtö ja kolina liikkuessa saavat epäilemään turvallisuutta. Asukkailla tuleekin olla aina olla turvallinen ja toimiva hissi käytössään. Siksi hissilaitteet tarvitsevat säännöllisiä tarkastuksia ja asiantuntevaa huoltoa. Kiinteistönomistajat ja isännöitsijä voivat vaikuttaa turvallisuusriskeihin suunnittelemalla hissin tulevaisuutta huoltosopimuksen päivityksen tai PTS-suunnittelun ollessa ajankohtainen.
Taloyhtiön vuosikello elokuu
Taloyhtiön vuosikello tikittää: Elokuu
Elokuu on monen mielessä kesän viimeinen kuukausi. Elokuu on myös merkinnyt satokautta, jolloin on puitu tuleentunut vilja sekä poimittu kesän satoa hedelmien ja marjojen muodossa. Elokuun koittaessa suuri osa palaa jo totuttuun vanhaan rytmiin ja arkiseen aherrukseen – aikuiset töihin ja lapset kouluun. Myös taloyhtiössä tämä tarkoittaa paluuta arkeen.
2k-polyuretaanielastomeerin-levitys-pensselillä-weber
Weberin hajuton M1-luokan pinnoite parvekkeen korjauksiin
M1-luokiteltu rakennusmateriaali on vähäpäästöinenRemonteissa yksi ikävimmistä asioista on rakennusmateriaaleista lähtevät erilaiset hajut. Herkille ihmisille nämä hajut saattavat tehdä talon ulkopuolisista remonteistakin todella ikävää aikaa. Weberin M1-luokiteltu vedeneristyspinnoite parvekkeille, luhtikäytäville sekä sisä- että ulkoportaille jättää hajuhaitat historiaan. weber 2-K Polyuretaanielastomeeri on jatkoa Weberin vähäpäästöisille rakennusmateriaaleille.M1-luokitellut rakennusmateriaalit ovat vähäpäästöisiä edistäen asuntojen sisäilmaa.
Ihmisiä viettämässä aikaa rannalla.
Kiuas kuntoon mökkikautta varten: näin huollat tai vaihdat kiukaasi
Kevät ja aurinko, linnun viserrys ja lumien sulaminen houkuttelee mökille. Mökkikausi on aluillaan ja mieli tahtoo touhuamaan mökille. Kesä lähenee kovaa vauhtia; rentoa oleskelua, koivunlehtien kahinaa, laineiden liplatusta ja lämmin kesätuuli kruunattuna lämpiävän saunan tuoksulla. Jotta voisimme aloittaa mökki- ja saunakauden, pitäisi varmaan kurkistaa, missä kunnossa mökkikiuas onkaan?
havainnekuva minitalo Varjosta. kuvassa kontin kokoinen talo jossa näkyy julkisivulla suuri ikkuna ja etuovi
Talo Varjo: Uusi aikakausi minitalon rakentamisessa on alkanut
Rakentamisen uusi aikakausi on täällä, kun Aulis Lundell Oy ja arkkitehti Matti Kuittinen yhdistävät voimansa esitelläkseen Minitalo Varjon – konseptitalon, joka ei ainoastaan ole askel eteenpäin kestävyydessä, vaan astuu rohkeasti kiertotalouden ja hiilineutraaliuden eturintamaan. Tervetuloa tutustumaan rakennusinnovaatioon, joka ei pelkästään rakenna tulevaisuutta, vaan kunnioittaa myös ympäristöä ja haastaa perinteiset rakentamisen normit.
Geonovan energia-asiantuntija Abhishek Pandey.
Miksi taloyhtiön kannattaa ostaa maalämpö palveluna?
Mietitkö maalämpöä taloyhtiöönne, mutta investoinnin suuruus ja projektin laajuus arveluttaa? Energia-asiantuntijamme Abhishek Pandey listasi kolme keskeistä syytä, miksi taloyhtiön kannattaa valita maalämpö palveluna. Vastaa myös Geonovan lyhyeen kyselyyn – autat meitä kehittämään palveluamme entistä paremmaksi!

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton