• Etusivu
  • Ajankohtaista

Mukavax voitti vedon!

Rakentajan toimitus
Julkaistu 24.03.2014Päivitetty 25.03.2014
20143_38538.jpg

Ikkunaventtiilistä tuleva korvausilma aiheuttaa usein sisällä vedon tunnetta. Tämän vuoksi moni meistä sulkee venttiilin pakkasella. Sulkeminen estää korvausilman pääsyn hallitusti kotiisi, joten se saattaa saapua vääriä reittejä tuoden mukanaan ikäviä kumppaneita, kuten radonia. Myös hajut rappukäytävästä ja naapuristasi ovat tavallisia. Vedon tunteen vähentämiseksi nostetaan myös usein lämpötilaa, joka lisää lämmityskuluja.

Jari ja Marika Metson rivitaloyhtiössä oli tehty ikkunaremontti. Uusien ikkunoiden karmiventtiilistä tuleva korvausilma törmäsi sisätiloissa ensitöikseen verhokoteloon ja laski ikkunaa pitkin alas.

Asunnossa veti, kylmä ilma jäähdytti ikkunan ja tiivisti sisäilman kosteuden ikkunaan. Pian Mukavax laitteiden asentamisen jälkeen oli selvää, että keksintö toimii. Jari ja Marika kertoivat ikkunoiden kuivumisen lisäksi huomanneensa myös sen, että kodin ilmankosteus on pienentynyt niin paljon, että ulkoa sisälle tullessa silmälasit eivät huurru kuten aikaisemmin. "Pyykinkin saa nyt kuivaksi sisätiloissa", lisää Marika. "Myös veto on nyt poissa! Ilma on selvästi raikkaampaa, kun ilmanvaihto toimii suunnitellulla tavalla eikä korvausilmaventtiileitä tarvitse sulkea pakkasellakaan."

"Näistä laitteista emme halua luopua", toteaa nuoripari yhteen ääneen. Mukavax voitti vedon!

Sopisiko Mukavax taloyhtiöönne – tilaa ilmainen kartoitus täältä!

Mihin Mukavax laitteen toiminta perustuu

Mukavax-sisäilmalaite saa ilmanvaihdon toimimaan suunnitellulla tavalla. Kun kylmä korvausilma saapuu kotisi lämpöön, on sillä taipumus laskea alas, sillä se on lämmintä ilmaa raskaampaa. Tyypillisesti korvausilmaventtiili asennetaan lämpöpatterin yläpuolelle, jotta se estäisi kylmän ilman laskemisen alas. Tämä ei kuitenkaan riitä varsinkaan kovilla pakkasilla.

Mukavax-sisäilmalaite antaa ilmalle lisävauhtia energiatehokkaiden puhaltimien avulla. Se imee sekä kylmää venttiilistä tulevaa korvausilmaa, että lämmintä huoneilmaa ja sekoittaa ne kulkemaan seoksena pitkin kattoa. Näin vedon tunne poistuu kodistasi. Kun verhokotelo on sijoitettu korvausilmaventtiilin yläpuolelle, ei kylmä ilma pääse nousemaan ylös. Korvausilma laskee väistämättä alas ja aiheuttaa vedontunnetta. Mukavax-sisäilmalaite korjaa tämän ongelman.

Mukavax sijoitetaan verhokoteloon ja korvausilma imetään venttiilin yläpuolelta niin, että lämmintä huoneilmaa sekoittuu mukaan. Näin ilma lämpenee. Ilmaseos puhalletaan kattoon, jolloin ilma leviää tasaisesti koko huoneen alueelle. Ilmaseos lämpenee entisestään huoneen katossa ja laskee vasta sitten alas. Tällöin myös tilan lämpökerrostuma häviää ja saadaan tuotua lämmin ilma katosta lattia tasolle.

Mukavax-sisäilmalaite ottaa ilman vapaasti korvausilmaventtiilin yläpuolelta, joten se ei tehosta korvausilman tuloa eikä ylipaineista tilaa.

Info

Info

Mukavax-sisäilmalaite on helppokäyttöinen:

  • Verhojen käyttö ei häiriinny
  • Talon ulkoseiniin ei tarvitse porata reikiä
  • Laitteen sähköjohdot saadaan kätevästi piiloon
  • Hillitty muotoilu sopii kaikkiin ympäristöihin
  • Sähkönkulutus vain muutaman euron vuodessa.
  • Toimii verhokoteloiden kanssa

Sopisiko Mukavax taloyhtiöönne – tilaa ilmainen kartoitus täältä!

Ajankohtaista
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20221_74366.jpg
Oletko ostamassa uutta täys­sähkö­autoa? Hae 2 000 euron hankinta­tukea
Tiesitkö, että uuden sähköauton ostaja tai pitkäaikaisvuokraaja voi saada valtiolta 2000 euroa hankintatukea? Aiemmin ostaja sai tuen alennuksena auton myyntihinnasta autoliikkeestä, nyt tuki maksetaan hakijalle tukipäätöksen mukaisesti. Tukea haetaan Liikenne- ja viestintävirasto Traficomista.
Amrak korjaushanke
Hanke eteni varmalla otteella − suunnittelu ja valvonta avainasemassa
Rakennus ja sen asukkaat voivat hyvin, kun talossa tehdään tarvittavat huollot määräajoin. Vuosien mittaan tulee tarve myös isompiin korjaustöihin. Kun taloteknisissäjärjestelmissä havaitaan ongelmakohtia, on niihin reagoitava, jotta asumisterveys- ja viihtyvyys eivät vaarannu. Kokeneen ammattilaisen toteuttama tarvekartoitus on ensi askel rakennuksen tilanteen ja saneeraustarpeen selvittämisessä. Korjaushankkeen tullessa ajankohtaiseksi, on ensiarvoisen tärkeää valita projektin vetäjäksi luotettava toimija, joka ajattelee vain yhtiön etua.
Kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Asunto-osakeyhtiölaki ja lain uudistushanke
Asunto-osakeyhtiöihin sovelletaan uutta asunto-osakeyhtiölakia 1.7. 2010 alkaen.Uuden asunto-osakeyhtiölain voimaanpanosta on annettu erillinen laki. Sen 1 §:n mukaan pääsääntönä on, että uutta lakia sovelletaan myös ennen voimaantuloa 1.7.2010 perustettuun asunto-osakeyhtiöön. Samalla on kumottu 17.5.1991 annettu asunto-osakeyhtiölaki (809/1991) siihen myöhemmin tehtyine muutoksineen.Asunto-osakeyhtiön osakepääoman tulee olla vähintään 2.500 €, joka on jaettava osakkeisiin. Osakkeella ei tarvitse olla nimellisarvoa, mutta se voidaan kuitenkin määrätä yhtiöjärjestyksessä.Tietyn huoneiston hallintaan oikeuttavat osakkeet kuuluvat samaan osakeryhmään. Ellei yhtiöjärjestyksessä määrätä toisin, ovat osakkeet vapaasti ja ilman rajoituksia luovutettavissa edelleen.Osakkaat eivät ole henkilökohtaisesti vastuussa asunto-osakeyhtiön vel-voitteista. Osakas on kuitenkin velvollinen maksamaan yhtiölle yhtiö-vastiketta, jonka määräämisperusteet on merkittävä yhtiöjärjestykseen.
20174_49084.jpg
Kerrostalojen ilmanvaihtoa voi parantaa monella tavalla
Ilmanvaihdon saneeraus mietityttää usein vanhoja kerrostaloja saneeratessa. Myös linjasaneerauksen hankesuunnitteluvaiheessa ilmanvaihto nousee mietintämyssyn alle. Syynä tähän ovat yleensä asukkaiden toiveet tai erilaiset ilmanvaihtoon liittyvät ongelmat. Myös energiamääräyksillä on sanansa sanottavana saneerauksessa.Ennen saneerauksen aloitusta on kartoitettava, mitkä ominaisuudet rakennuksessa halutaan parantaa ja mitkä ongelmat korjataan. Tavoitteet voidaan jakaa karkeasti kuuteen ryhmään. Ryhmät voivat olla toistensa vaihtoehtoja tai toisiaan täydentäviä. Listaa voidaan käyttää apuna hankesuunnitteluvaiheessa.
20236_82003.jpg
Isännöitsijä ei noudata vastuunjakotaulukkoa?
Mitä tehdä kun isännöintitoimisto ja sen isännöitsijät eivät tunne ja ole noudattaneet vastuunjakotaulukkoa ym.?Rivitaloyhtiömme isännöitsijätoimiston isännöitsijät eivät tunne vastuunjakotaulukkoa, vaan ovat maksaneet mm. asukkaille kuuluvia kuluja taloyhtiön tililtä, sekä takuuaikana rakennuttajalle kuuluvia kuluja, esim. vesijohtojen jäätymiskuluja ym. yhteensä yli 25 000 euron edestä, rakennuksien valmistumisesta 2008 lähtien.Mitä voimme tehdä asian kuntoon saamiseksi?
20233_77141.jpg
Taloyhtiön vuosikello tikittää: Maaliskuu
Maaliskuu antaa jo merkkejä kevään saapumisesta. Paikoitellen jopa maa pilkahtaa esiin lumihangen alta. Sulava lumi tipahtelee auringossa kimmeltävinä vesipisaroina räystäällä, nyt on lupa odottaa kevättä.Taloyhtiön näkökulmasta maaliskuu on oiva aika pitää taloyhtiön yhtiökokous. Yhtiökokouksen järjestämistä on mahdollista lykätä myös pidemmälle. Taloyhtiön työlistalla olevien hankkeiden sekä projektien kannalta on toki suotavaa järjestää yhtiökokous jo näin vuoden alkupuolella.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton