• Etusivu
  • LVI

Kulutusperusteinen laskutus ohjaa säästeliääseen vedenkäyttöön

Minna TarvainenKaupallinen yhteistyö Smartvatten Oy
Julkaistu 04.03.2024Päivitetty 05.03.2024
1920 pariskunta tutkii tablettia shutterstock_1649615845

Kun jokainen maksaa vain kuluttamastaan käyttövedestä, tulee vesilaskutuksesta oikeudenmukaisempaa. Omista kulutusvalinnoista vastaaminen kannustaa vähentämään vedenkulutusta ja samalla säästämään myös energiaa sekä ympäristöä.

Monissa taloyhtiöissä vesilaskut ovat edelleen kiinteä osa vuokraa ja perustuvat huoneiston henkilömäärään tai veden yksikkökustannukseen pinta-alaa kohti. Tällaisessa mallissa maltilliset vedenkäyttäjät joutuvat maksamaan myös naapuriensa runsaammasta vedenkulutuksesta.

Kun vesilaskutus on kulutusperusteista, jokainen asukas vastaa omista valinnoistaan. Oman kulutuksen näkeminen numeroina kannustaa tehokkaasti myös vähentämään omaa vedenkulutusta. Näin säästyy rahaa ja samalla myös sininen planeettamme kiittää.

Kulutusperusteinen vesilaskutus auttaa taloyhtiöitä ja kiinteistönomistajia

  • tuomaan oikeudenmukaisuutta vesimaksuihin
  • säästämään kustannuksissa
  • vastaamaan vastuullisuusvaatimuksiin

Oikeudenmukaisuutta vesilaskuihin

Smartvatten Verto -järjestelmä mahdollistaa kiinteistöille kulutusperusteiseen vesilaskutukseen siirtymisen. Smartvatten Verto on markkinoiden laajin vedenmittausjärjestelmä, joka tekee kiinteistöjen vedenhallinnasta älykkäämpää, ympäristöystävällisempää ja asukkaiden kannalta oikeudenmukaisempaa.

Järjestelmä mittaa erikseen kunkin tilan tai huoneiston vedenkulutuksen. Langattoman huoneistokohtaisen vedenmittauksen avulla asukkaat voivat nähdä oman kulutuksensa euroina ja litroina. Omaa kulutusta on mahdollista tarkkailla huoneistokohtaiselta näytöltä tai mobiilisovelluksen avulla.

Taloyhtiöille järjestelmän tarjoama tarkka ja ajantasainen tieto antaa mahdollisuuden tuoda oikeudenmukaisuutta kiinteistön vesitalouteen. Näin asukkaat maksavat vain itse kuluttamastaan käyttövedestä, ja samalla myös vedenkulutus laskee tutkitusti jopa kolmanneksella. Kulutusperusteinen laskutus kannustaa tehokkaasti vähentämään ylimääräistä vedenkäyttöä.

Smartvatten mobiilisovellus
Mies tutkii papereita ja puhuu puhelimessa

Smartvatten tarjoaa myös Vesilaskutuspalvelua, joka hoitaa sovitut vesilaskutukseen liittyvät toiminnot puolestanne. Palvelu varmistaa, että vesilaskutusdata on aina ajantasaista sekä tarkkaa. Näin asukkaat saavat varmasti aina oikean vesilaskun. Palvelua voi hyödyntää myös silloin, jos taloyhtiössä on käytössä kolmannen osapuolen tilakohtaiset vesimittarit.

Säästä vettä, energiaa ja vastaa vastuullisuusvaatimuksiin

Vesi on kiinteistöille ja taloyhtiöille suuri kuluerä, sillä sen osuus saattaa olla jopa puolet kaikista energiakustannuksista. Siirtyminen älykkääseen vedenmittaukseen kannattaa, sillä jos vedenkulutus vähenee 30 prosenttia, tarkoittaa se myös 10 prosentin säästöä energiankulutuksessa.

Kulutusperusteinen laskutus kannustaa siis säästämään veden lisäksi energiaa ja ympäristöä. Myös säädökset velvoittavat taloyhtiöitä seuraamaan vedenkulutusta ja kiinteistöjen energiatehokkuutta.

Taloyhtiön julkisivu auringonpaisteessa

Uusissa taloyhtiöissä Euroopan unionin energiatehokkuusdirektiivi edellyttää jo nyt, että vesilaskutuksen tulisi perustua etäluettavilla mittareilla mitattuun ja kulutusperusteiseen laskutukseen.

Myös linjasaneerauskohteissa tulee valita sellainen vedenmittauskokonaisuus, joka täyttää direktiivin vaatimukset. Lisäksi säästöt kustannuksissa ovat niin merkittäviä, että investointi todella kannattaa.

Haluatko vähentää taloyhtiösi vedenkulutusta reaaliaikaisen kulutustiedon avulla?

Smartvatten Verto täyttää direktiivien vaatimukset ja auttaa muuttamaan kulutustottumuksia. Tutustu palveluun tarkemmin täällä.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö Smartvattenille


Smartvatten Oy
LVI
asuminen
ekologisuus
isännöinti
käyttövesi
energiansäästö
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

nainen ja vesihana smartvatten
Kevennä taloyhtiösi kuluja vesitehokkuudella
Taloyhtiöiden kustannuksista merkittävä osa syntyy käyttövedestä, veden lämmityksestä ja jätevesijärjestelmästä. Vesitehokkailla valinnoilla vedenkulutusta on mahdollista pudottaa nopeasti ja asumismukavuudesta tinkimättä jopa 30 %.
201612_47899.jpg
Paljonko sinä käytät vettä vuorokaudessa?
Paljonko sinä käytät vettä vuorokaudessa? Totuus selviää vain mittaamalla ja yleensä tuloksena on isompi luku kuin tuoreen mittarinomistajan oma arvio. Vesimittarin asennus laskeekin tutkitusti vedenkulutusta peräti kolmanneksella.70-luvulla moni asia virtasi vapautuneesti eikä vesi tehnyt poikkeusta; sitä valui viemäriin joka vuorokausi peräti 400 litraa per henkilö. Tänä päivänä vastaava luku on 155. Oma osansa muutoksessa on tietysti kodinkoneiden ja suihkujen kehityksellä. Ja sitten on se ihmiskunnan kehitystä mittaava asia, jonka nimi on asenne. Kysymys kuuluukin: välitätkö vai annatko valua?
20172_48186.jpg
Reaaliaikainen vedenkulutuksen seuranta säästää monelta
Valitse aina kaikkein halvin LVI-suunnittelija hänen muista meriiteistään välittämättä! Palkkaa vähemmän ammattitaitoinen, mutta poikkeuksellisen edullinen urakoitsija! Tingi kaikissa laitevalinnoissa! Säästä, säästä, niin kirkkaamman kruunun saat – vai onko totuus tarua ihmeellisempää?Lohjalaiseen asuntoyhtiöön muuttanut asukas sai yllättäen ja pyytämättä satojen eurojen vesilaskun, vaikka mitään järkeen käypää selitystä valtavalle lukemalle ei ollut. Asukkaan vedenkulutusta alettiin seurata päivittäin. Mittaustulos näytti kiistattomasti kahta asiaa: vesilasku oli totuuden mukainen ja vedenkulutus suuria kertaeriä.Verto-vedenmittausjärjestelmästä saatu faktatieto johti etsinnät oikeaan suuntaan ja osoitti lopulta syylliseksi pyykkikoneen, joka kulutti yhdellä pesulla käsittämättömät 1500 litraa vettä. Miten moinen lukema voi olla mahdollinen?
urbaani kaupunkimaisema
Vedenkulutuksen mittaaminen muuttaa maailmaa
Vesitehokkuusyhtiö Smartvatten auttaa kiinteistöjä lisäämään ymmärrystä vedenkulutuksesta, säästämään satoja miljoonia litroja vettä ja suojelemaan sinistä planeettaamme.
Geonovan avainasiakaspäällikkö Matti Virta
Maalämpö voi tuoda helsinkiläiselle taloyhtiölle jopa 50 000 €:n vuosisäästöt
Kustannukset nousevat – miten taloyhtiö voi välttää vastikkeiden korotuksen?Yksi ratkaisu on vaihtaa kiinteistön lämmitysjärjestelmäksi maalämpö ja ottaa se palveluna. Kun omaa alkuinvestointia ei tule, taloyhtiö pääsee nopeasti kiinni kustannussäästöihin. Tämän lisäksi maalämpöjärjestelmän riskit ja vastuut ovat kumppanin harteilla. Kumppanin ammattilaiset myös varmistavat, että lämpöä tulee taloyhtiöön kuten tähänkin asti.
Tulikivi Karelia-malliston Saramo Classic pinnalla
Rauhoittava ruutuaika – lempeä ja lämpöinen takkatuli
Tuli on aina merkinnyt elämää. Sen lämmössä on laitettu ruokaa, siinä on lämmitelty ja kuunneltu vanhempien ihmisten viisauksia ja tarinoita elämästä. Tulen äärellä istuessa kiire katoaa ja ajatukset keskittyvät vain hetkeen eivätkä mieti tulevaa.Nykypäivän ihminen voi sytyttää tulen takkaan, istua sen äärellä ja nauttia takkatulen ruutuajasta kuten menneiden aikojen ihmiset nuotiostaan. Sama rauhoittumisen tunne ja keskittyminen hetkeen ovat yhä läsnä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton