• Etusivu
  • Remontti

Omataloyhtio.fi:n kävijäprofiilitutkimuksen palkinto on arvottu!

Rakentajan toimitus
Julkaistu 04.09.2013
20139_36174.jpg

Kiitokset kaikille Omataloyhtiö.fin profiilitutkimukseen osallistuneille.
Vastanneiden joukosta on arvottu voittajaksi Nokkala Arto Riihimäeltä.
Hän voittaa sisustuskirjasarjapaketin. Onnea voittajalle!

Remontti
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

202011_67679.jpg
Huolellinen hallituksen jäsen
Asunto-osakeyhtiölain mukaan yhtiön hallituksen ja isännöitsijän on huolellisesti toimien edistettävä yhtiön etua. Vaikka vastuu on kollektiivista, huolellisuusvelvoitetta arvioidaan kunkin hallituksen jäsenen kohdalla erikseen.
Kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
ARAn avustukset vuodelle 2013
Avustusten yleiset myöntämisedellytyksetKorjaus- ja energia-avustukset myönnetään täysinä euroina. Korjaus- ja energia-avustusten yleisistä myöntämisedellytyksistä on säännöksiä laissa sekä valtioneuvoston asetuksissa.
Kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
VTT: Putkiremontissa palvelun laatu ratkaisee asukastyytyväisyyden
Kokonaispalvelua tarjoaville yritysverkostoille liiketoimintamahdollisuuksiaVTT:n tutkimuksen mukaan taloyhtiön kannalta onnistuneessa putkiremontissa urakoitsijan valinnassa tulee painottaa hinnan ohella myös urakoitsijan kykyä tuottaa teknisesti hyvää laatua sekä palvelua. Tyytyväisimmät putkiremontin teettäneet asukkaat ovat saaneet vaikuttaa omaa asuntoaan koskeviin ratkaisuihin, ja heille on tiedotettu riittävästi remontin haitoista. Eniten tyytymättömyyttä aiheuttaa luvatun aikataulun pettäminen ja huolimaton työmaakulttuuri. VTT hahmotteli tutkimuksessa myös uusia liiketoimintamahdollisuuksia yritysryhmille, jotka voivat yhdessä tuottaa kaikki putkiremontin aikana tarvittavat palvelut.VTT:n tutkimuksen mukaan taloyhtiöiden asukkaat olivat tyytyväisimpiä putkiremontteihin, kun heille kerrottiin haitoista riittävästi etukäteen, asentajien ammattitaito ja käytös tyydyttivät heitä, asunto oli riittävän siisti remontin aikana ja asuntoon tehtävistä toimenpiteistä ja aikatauluista tiedotettiin riittävästi. Taloyhtiön putkiremontin suunnittelussa pääpaino on yleensä putkiremonttiteknologian valinnassa. Asukkaiden tyytyväisyyden kannalta monilla ei-teknisillä asioilla on kuitenkin suuri merkitys onnistuneissa putkiremonteissa.Putkiremontin tärkein vaihe on hankesuunnittelu. Siinä asetetaan tavoitteet lopputulokselle ja suunnittelulle ja kartoitetaan sekä taloyhtiölle että osakkaille parhaiten sopivat tekniset ja taloudelliset vaihtoehdot. Hankesuunnitelman perusteella taloyhtiö tekee päätöksen putkiremontista. Hyvä ja selkeä hankesuunnitelma on keskeinen asia taloudellisen toteutuksen varmistamisessa, mm. tarjousten saamisessa ja toteutusvaiheen ongelmien välttämisessä.Putkiremontissa on useita vaiheita, joissa tarvitaan palveluntarjoajien ja taloyhtiön edustajien yhteispeliä. Asukkaat kokevat remontin sujuvaksi mikäli heille tiedotetaan riittävästi rakennusvaiheessa ja aikataulut pitävät. Yhteistyö ja toimiminen remontin aikana helpottuvat, mikäli terminologia on selvää myös taloyhtiön edustajille ja asukkaille, urakkasopimukset ja rajat ovat selkeitä ja hankesuunnitteluun on panostettu riittävästi.
202210_79716.jpg
Maksanko sähköautonlatauksesta ja lämmitystolpasta erikseen?
Minulla on lämmitystolppaan asennettu sähköauton latausyksikkö, jonka maksoin itse. Siinä on sähkömittari, jonka mukaan maksan taloyhtiölle käyttämäni sähkön. Silti joudun maksamaan vielä saman maksun kuin naapuritkin, joille tulee siihen hintaan sähkö moottori- ja sisätilalämmittimelle.Onko tämä tasapuolista?
40_P_88154.jpg
Energiatodistukseen muutoksia
Ympäristöministeriö on tänään lähettänyt lausuntokierrokselle lakiesityksen, jossa esitetään muutoksia rakennusten energiatodistukseen. Esityksen mukaan energiatodistusmenettelystä vapautettujen rakennusten määrää supistetaan. Tämä on tarve toteuttaa, koska Euroopan komissio katsoo, että rakennusten energiatehokkuusdirektiivin kansallinen toimeenpano on nykyisin toteutettu osittain riittämättömästi.
20221_76623.jpg
Kenen vastuulla on huoltaa tai tarkastaa taloyhtiön hissit?
Hissit ovat monessa taloyhtiössä arkipäivää ja joillekin välttämättömyys, jota ilman ei pysty suoriutumaan arkielämästä. Tiedätkö kuka huoltaa ja on vastuussa hissitarkastuksista? Entä kuka on vastuussa hissin turvallisesta toiminnasta? Onko asiaa tiedostettu taloyhtiössänne?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton