• Etusivu
  • Remontti

Parvekelasitus säästää ylimääräisiltä lumitöiltä

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Lumon Suomi Oy
Julkaistu 21.10.2015
201510_44643.jpg

Lasitettu parveke lisää kerrostalohuoneiston arvoa sekä sen käyttömahdollisuuksia.

Lasitettu parveke lisää kerrostalohuoneiston arvoa sekä sen käyttömahdollisuuksia. Lasituksella terassista saa pienellä vaivalla suojaisan ja rauhallisen tilan.

Lasittamattomalle parvekkeelle vesi ja lumi satavat suoraan ja jäävät rasittamaan parveketta. Pahimmassa tapauksessa vesien ja sulaneen lumeen poistoon tarkoitettu putki voi tukkeutua tai jäätyä ja satanut lumi ja vesi jäävät kellumaan terassin lattialle aiheuttaen suurta vahinkoa parvekkeen rakenteille.

Tilaa maksuton esite!

Parvekelasitus lisää parvekkeen käyttöä ja pidentää käyttöaikaa

Parvekelasitus lisää parvekkeen käyttöä ja pidentää myös käyttöaikaa. Lasituksen ansiosta parvekkeella voi viettää aikaa myös syksyisin ja keväisin, vaikka parvekkeella ei olisi lämmittimiä. Lasituksen ansiosta tila pysyy myös kuivana! Kesälläkään parveke ei muutu kuumaksi kopiksi lämpimälläkään ilmalla, kun lasit saa vedettyä sivuun.

Lumet on pudotettava parvekkeelta varovasti

Lain mukaan parveke kuuluu osakkaan hallintaan taloyhtiössä ja siten osakas vastaa myös lumen pudottamisesta parvekkeelta. Taloyhtiöissä on syytä kuitenkin arvioida, että onko lumen pudottaminen järkevää jättää osakkeenomistajien vastuulle. Lumen pudottamisen yhteydessä on huolehdittava kiinteistön turvallisuudesta. Vastuu kiinteistön turvallisuudesta on aina kiinteistönomistajalla. Helpointa turvallisuuden varmistaminen on, jos yhtiö hoitaa parvekkeiden lumien poistamisen tarpeen mukaan vastaavalla tavoin kuin kattolumien pudotuksen.

Turvallisin tapa poistaa lumet parvekkeelta on kantaa ne ulos tai kylpyhuoneeseen sulamaan. Tämä tosin on varsin vaivalloinen operaatio. Lasitettu parveke poistaa nämä ongelmat.

Lasituksen ansiosta parvekkeella voi viettää aikaa myös syksyisin ja keväisin, vaikka parvekkeella ei olisi lämmittimiä.
Lasituksen ansiosta parvekkeella voi viettää aikaa myös syksyisin ja keväisin, vaikka parvekkeella ei olisi lämmittimiä.

Parvekelasien huolto

Lumon parvekelasitus on tehty kestämään. Hyväkin tuote kaipaa aika-ajoin huoltoa ja säätöä. Lumon tarjoaa nyt helpon tavan huoltaa ja säätää parvekelasitus toimimaan uuden lailla. Parvekelasien huolto antaa turvallisia ja viihtyisiä lisävuosia parvekkeelle. Parvekelasien laskennallinen ikä on 25-30 vuotta huollettuna. Ensimmäinen huolto suositellaan tehtävän 5-7 vuotta asennuksen jälkeen. Suositeltu huoltoväli ensihuollon jälkeen on 5 vuotta.

Jätä yhteydenottopyyntö:

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Lumon Suomi Oy
Remontti
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20101_19988.jpg
Uusi ilme Lumonin laseilla
Taloyhtiön hallitus vastaa kiinteistön kunnossapysymisestäTaloyhtiön hallituksen keskeinen tehtävä on pitää huolta kiinteistön kunnosta ja sen arvon säilymisestä. Vastuunsa ymmärtävä hallituksen jäsen tarkkailee rakennuksen kuntoa ja ryhtyy vian havaittuaan toimenpiteisiin. Jos hallitus ei ole huomannut vaikkapa parvekkeiden maalipintojen huonoa kuntoa, voi asukas esittää siitä kysymyksen hallitukselle. Jos hallitus ei tämän jälkeen ryhdy toimenpiteisiin asian tutkimiseksi ja korjaamiseksi, jää vastuu lisävahinkojen synnystä hallituksen jäsenille.
20103_20872.jpg
Lumon lasiterassi
Lasikuistit, porstuat ja verannat ovat kuuluneet perinteiseen, suomalaiseen talonrakentamiseen. Vuosien saatossa ovat talojen ilme ja rakennusmateriaalit muuttuneet ja lasikuistit pelargonioineen ovat päässeet unohtumaan. Energiansäästötavoitteet, rakennusten kalliit neliöhinnat ja luontoarvojen korostuminen ovat nostaneet nykyajan lasikuistit uuteen kukoistukseen.
20225_78291.jpg
Auringonsuojaverhot parvekkeelle
Lasitettu parveke laajentaa asuintilaa lähemmäksi luontoa. Kun parveke on lasitettu, huomaa usein istuvansa siellä säätilasta ja vuodenajasta riippumatta. Vaikka olohuonekin olisi viihtyisä ja kauniisti sisustettu, parveke vetää kuitenkin puoleensa.Auringonsuojaverhot antavat keinon pitää olosuhteet aina miellyttävinä. Lumonin lasituksiin on saatavissa integroituvat aurinkosuojaverhot, jotka suojaavat niin paahtavalta auringon lämmöltä kuin ohikulkijoiden katseilta.Auringonsuojaverhot kannattaa hankkia kerralla koko taloyhtiön parvekelaseihin ja ne ovat kätevä laitattaa myös vaikkapa parvekelasien huollon yhteydessä. Näin taloyhtiö saa ne mittojen mukaan tehtynä ja valmiiksi ammattilaisen paikoilleen asentamana.
20227_79101.jpg
Miten lukea tilinpäätösasiakirjoja?
Taloyhtiön varsinaisessa yhtiökokouksessa päätetään tuloslaskelman ja taseen vahvistamisesta, vastuuvapaudesta hallituksen jäsenille ja isännöitsijälle sekä talousarviosta ja yhtiövastikkeen määrästä. Ennen kokousta osakkeenomistajilla pitää olla tilaisuus perehtyä tilinpäätösasiakirjoihin. Mihin seikkoihin asiakirjoissa valveutunut osakkeenomistaja kiinnittää erityistä huomiota?
20213_69235.jpg
Keneen olla yhteydessä kun huoli naapurista kasvaa?
Erityisesti taloyhtiöissä, joissa asukasjoukossa löytyy useampi ikäihminen, huoli ei välttämättä ole turha. Yhteiskunnassa elää vanhuksia, joilla ei ole omaisia huolehtimassa ja kyselemässä kuulumisia. Nämä yksinäiset vanhukset eivät välttämättä saa tarvitsemaansa apua kyllin nopeasti, elleivät naapurit ole tarkkaavaisia.Ei, tämä ei ole kehotus naapurikyttäykseen, vaan pitämään huolta kaikenikäisistä naapureista.
Jääpuikot räystään reunalla
Sulanapitojärjestelmä ehkäisee vaaratilanteet
Talvikelit saapuvat jälleen tuoden mukanaan lumen ja jään aiheuttamat haasteet. Tyypillisimmät ongelmat kiinteistöjen piha-alueilla liittyvät liukastumisten sekä katolta putoavan lumen ja jään aiheuttamiin vaaratilanteisiin. Taloyhtiöltä edellytetäänkin laissa korostunutta huolellisuusvelvollisuutta, joka velvoittaa turvallisuuden varmistamiseen kaikissa tilanteissa. Talviolosuhteissa hiekoituksella, mutta myös hyvällä pihavalaistuksella sekä erityisesti sulanapitojärjestelmillä voidaan ennalta ehkäistä tapaturmia.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton