• Etusivu
  • Ajankohtaista

Patentoitu parvekkeiden korjausmenetelmä

Rakentajan toimitus
Julkaistu 18.08.2017
20178_49940.jpg

ElaProof on nopea ja kustannustehokas tapa kunnostaa ikääntyneet betoniparvekkeet. ElaProof on täysin uusi ekologinen, elastinen ja ihmisille sekä ympäristölle myrkytön suojaava pinnoite. Se luo erittäin pitkäikäisen, vesitiiviin suojakerroksen kaikenlaisille rakennuspinnoille. Suurin hyöty ElaProof-tuotteista saadaan siellä, missä korroosion, ruostumisen ja sääolosuhteiden kuluttava vaikutus on suurinta.

ElaProof on VTT:n testaama suomalainen pinnoiteinnovaatio, josta on jo pitkäaikaisia käyttökokemuksia eri kohteissa. Parvekkeiden ElaProof-kunnostusmenetelmä on patentoitu.

Parveke on poissa käytöstä vain pari päivää

Heikkapuhallusta tai sen vaatimaa huputusta ei tarvita. Kevyempi puhdistus riittää. Ruostunutta betoniraudoitusta ei tarvitse piikata, koska ElaProof massa pysäyttää ruostumisen luomalla olosuhteet, joissa ruostuminen ei ole mahdollista. Parvekelattiaa ei tarvitse kuivata, sillä ElaProof voidaan asentaa myös kostealle pinnalle. Parveke on poissa käytöstä vain pari päivää, koska työvaiheiden määrä on vähäinen.

Edullinen parvekelattian korjausmenetelmä

Työvaiheiden vähäisyys ja asennuksen nopeus merkitsevät suuria kustannussäästöjä. Huputuksen ja pitkäaikaisen korjaustyön aiheuttaman asumisviihtyvyyden häiriötekijä poistuu.

Esivalmistettu – lattian muotoon leikattu, taipuisa, kulutusta ja sääolosuhteita kestävä pintalevy liitetään olemassa olevaan lattiapintaan halkeamat silottavalla, elastisuutensa säilyttävällä, vesitiiviin rakenteen muodostavalla kiinnitys- ja tiivistysmassalla.

20178_49941.jpg
Info

Info

Tulos

  • kulutusta kestävä, liukuestekuvioitu, vuosikymmeniä kestävä ratkaisu
  • elegantti, parvekesisustukselle mahdollisuuksia tarjoava ratkaisu
  • lämmin pinta paljaan jalan alla – minkäänlaisia ritilöitä ei tarvita
  • helposti puhtaana pidettävä
Ajankohtaista
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20221_74398.jpg
Taloyhtiöt pääosin tyytyväisiä suunnittelu- ja valvonta­palveluiden laatuun
Taloyhtiöt ovat suurelta osin tyytyväisiä ulkopuolisilta ammattilaisilta hankkimiinsa korjaushankkeiden suunnittelu- ja valvontapalveluihin. Kiinteistöliitto selvitti jäsentaloyhtiöidensä kokemuksia suunnittelu- ja valvontapalveluiden laadusta kyselyllä, johon vastasi runsaat 1700 taloyhtiöiden edustajaa eri puolilta maata.
Katu, jossa on taloja rivissä
Onko osakkeenomistajilla oikeus tutkia kirjanpito?
Onko osakkeenomistajilla oikeus tutkia taloyhtiön kirjanpito? Onko mitään erikseen kiellettyä kirjanpidollista asiaa, johon osakkeenomistajalla ei ole oikeutta? Kenelle pyyntö asunto-osakeyhtiössä tulee esittää, jos osakas haluaa tutustua kirjanpitoon (kuitteihin)?
201610_47485.jpg
Vuokra-asuntokanta kuntoon
Raumalla toimitaan rohkeasti. Kaupungin 14:sta eri vuokra-asuntokiinteistöyhtiöstä kaksi on täysin peruskorjattu, 131 asuntoa, ja kolmas peruskorjaus on meneillään paraikaa (syksy 2016). Saneeraukset alkoivat vuonna 2014. Tavoite on, että ennen pitkää kaikki kiinteistöyhtiöt saadaan peruskorjattua. Kokonaiskorjausalaa on yhteensä 66 000 m².- Tähän mennessä kiinteistöjen kunnostukseen on käytetty 9,5 M€ (hieman alle 1300 €/m²), Ismo Timonen, Rauman kaupungin tekninen isännöitsijä, kertoo. – Rahoituksen hakemisessa on lähdetty ajoissa liikkeelle. Kun huomataan, että korjaustarpeen aika lähenee, on selvitettävä mahdollisten eri avustusten hakemista valtiolta (ARA). Valtio jakaa tapauskohtaisesti avustuksia esim. uuden hissin rakentamiseen vanhuksille. Avustusrahat ovat kuitenkin sidoksissa valtion vuosittaisiin budjetteihin ja sen määrärahoihin.
20152_42431.jpg
Poistoilman lämpöä on turha päästää karkuun
Kiinteistöissä, joissa on käytössä pelkkä koneellinen poistoilmanvaihto, lämmin huoneilma puhalletaan suoraan ulos "harakoille". Tästä hukkalämmöstä on saatavissa talteen suuri määrä energiaa, joka voidaan hyödyntää lämmitykseen sekä lämpimän käyttöveden tuotantoon. Poistoilmasta saatava teho on riippumaton ulkoilman lämpötilasta.
Katu, jossa on taloja rivissä
Yhtiövastikkeen alentaminen?
Yhtiökokouksessa vuonna 2011 käyttöön otettiin entisessä taloyhtiössäni lumitöihin osallistuvien asuntojen osalta alennettu yhtiövastike ns. "talvikuukausilta". En silloin sen enempää asiaa tutkinut enkä kritisoinut. Sen totesin, etten minä vanhempana ihmisenä ja yksin asuvana pysty lumitöihin osallistumaan. Maksoin kiltisti kaksi talvikautta ja sitten todettuani miten huonosti kaikki toimi, ja sovittuja paikkoja ei hoidettukaan. Viime syksynä yhtiökokouksessa sitten ilmaisin kantani, etten enää suostu maksamaan enempää kuin muutkaan ja siitähän yhtiökokous "repesi" ja kantana oli, että talkootyöt koskevat kaikkia! Asiahan ei todellakaan ole näin ja ketään ei voi siihen pakottaa. Jos talkoilla halutaan jotain korvata, se tulee hoitaa eri keräyksellä kuin yhtiövastiketta alentamalla.Asiaa selvitettyäni, tuloksena oli, että tämä on ollut yhtiövastikelain vastaista toimintaa ja olen joutunut näin ollen eriarvoiseen asemaan muihin osakkaisiin nähden. Nyt haluaisin laskuttaa takaisin väärin perustein olleen vastikkeeni osan. En muista olinko silloin hallituksen jäsen, koska yhtiökokouksen pöytäkirjaa en ole kokouksesta saanut, eli vaikuttaako tämä jos olen ollut.. sekä onko tämä nyt ajallisesti liian myöhäistä?
20236_82003.jpg
Voiko pelastussuunnitelman puuttumisesta tulla seuraamuksia ja kenelle?
Käsittääkseni lähes sadan asukkaan taloyhtiössä tulisi olla päivitetty pelastussuunnitelma asukkaiden nähtävillä. Useammista pyynnöistäni huolimatta isännöitsijä ei sellaista ole toimittanut. Mitä voin huolestuneena asukkaana tehdä?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton