• Etusivu
  • Energia

Pellettijärjestelmä kerrostaloon

Rakentajan toimitus
Julkaistu 13.08.2010
20108_22783.jpg

KSM-Lämpötekniikka Oy toimitti taloyhtiöön pellettilämmitysjärjestelmän avaimet käteen periaatteella. Multistoker 975/95/1 pellettilämmitysjärjestelmä koostuu tässä kohteessa 95 kW kattilasta polttimineen sekä noin 15 kuutiometrin pellettivarastosta, jota täytetään kovimmilla pakkasilla noin 3 viikon välein.

20108_22784.jpg

Pelletin toimituksesta on tehty sopimus Paahtopuu Oy:n kanssa. Metallinen pellettivarasto on entisen öljysäiliön tilalla. Pelletin täyttöyhteet on sijoitettu huomaamattomasti talon seinään. Varajärjestelmänä on entinen 120 kW öljykattila ja 1 500 litran öljysäiliö. Tavoitteena on tuottaa 90 prosenttia lämmityksestä pelletillä. Tuhkanpoisto on automatisoitu ja kiinteistöpalvelun kanssa on tehty sopimus nuohouksesta.

Paluu seurantakohteeseen

Energia
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20173_48489.jpg
Askarruttaako vedenkulutus? Tule ja tapaa asiantuntijat
KiinteistömessuillaVerton asiantuntijat ovat kertomassa Verto – markkinoiden älykkäimmän vedenmittausjärjestelmän eduista Kiinteistömessuilla 2.-3.10.2019. Tule seuraamaan asiantuntijapuheenvuoroja ja keskustelemaan siitä, miten Verto palvelee juuri sinun liiketoimintaasi.
20224_77770.jpg
Viikon kysymys: Miksi en saa grillata parvekkeella?
Taloyhtiön järjestyssäännöissä on maininta, että parvekkeilla ei saa valmistaa ruokaa.Onko taloyhtiön tosiasiallisesti mahdollista määrätä parvekkeen käytöstä näin rajoittavasti? Mielestäni ruuan valmistusta parvekkeella ei voi kieltää säännöissä, ei edes grillaamista parvekkeella, koska myös grillaaminen on mahdollista suorittaa paloturvallisesti. Oheishuomiona, että kaasupoltin keittiössä on ihan ok, mutta parvekkeella siihen suhtaudutaan vaarallisena asiana.Eikö säännön voima ole vain asioilla, joihin taloyhtiöllä on tosiasiallisesti päätösvaltaa lain perusteella? Muita asioita, joiden mukaan asukkaiden toivottaisiin elävän ja toimivan, pitäisi selkeyden vuoksi kutsua esimerkiksi talon tavoiksi.
20154_42985.jpg
Oikein käytettynä kaukolämpö säästää rahaa
Käytettäessä lämmityslaitteita oikein, energiaa säästyy ilman, että terveellisen asumisen mukavuudesta tarvitsee tinkiä. Hyväkuntoiset laitteet takaavat miellyttävän tasaisen huonelämpötilan ja riittävästi sopivan lämpöistä vettä.
201510_44492.jpg
Kulujen oikeudenmukainen jakaminen taloyhtiössä?
Taloyhtiömme yhtiökokous on päättänyt rahoittaa lukkojen asennuksen hankevastikkeella. Yhtiöjärjestyksen mukaan korjaukset rahoitetaan kuten hoitovastike. Nyt isännöitsijä ja jotkut muut väittävät, että hankevastike tarkoittaa kustannusten tasajakoa. Se suosii isoja asuntoja ja asettaa osakkaat eriarvoiseen asemaan. Pöytäkirjassa ei ole mainintaa kustannusten jaosta tasajaolla.Tarkoittaako hankevastike kustannusten tasajakoa vai suoritetaanko jako yhtiöjärjestyksen määräysten mukaisesti?
20127_31414.jpg
Turvajärjestelmät suojaavat vahingoilta
Kiinteistön turvajärjestelmistä on hyötyä vain silloin, kun ne ovat käytössä jo ennen vahingon sattumista. Niillä voidaan valvoa kulkua kiinteistössä, suojata omaisuutta, estää henkilövahinkoja sekä ehkäistä tulipaloja ja vesivahinkoja, kohentaa sähköturvallisuutta ja parantaa tietosuojaa. Lisäksi monet vakuutusyhtiöt myöntävät alennuksia hyvin suojatun kiinteistön vakuutusmaksuista.
20236_82003.jpg
Voiko pelastussuunnitelman puuttumisesta tulla seuraamuksia ja kenelle?
Käsittääkseni lähes sadan asukkaan taloyhtiössä tulisi olla päivitetty pelastussuunnitelma asukkaiden nähtävillä. Useammista pyynnöistäni huolimatta isännöitsijä ei sellaista ole toimittanut. Mitä voin huolestuneena asukkaana tehdä?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton