• Etusivu
  • Ajankohtaista

Piha ja pihan huolto samalta toimijalta

Rakentajan toimitus
Julkaistu 06.10.2015
201510_44517.jpg

Pihoilla päällysteeltä vaaditaan tasaisuutta

Piha-alueen päällysteeltä vaaditaan tasaisuutta ja sileää pintaa. Näihin kohteisiin asfaltti on oikea valinta.

Pihojen ja pysäköintialueiden päällyste kestää, kun kantavuus ja kuivatustekniikka, kuten kaadot ja pintavesien poisjohtaminen on suunniteltu oikein. Kerros- ja pientalojen pihoilla ja pihakäytävillä asfalttibetoni on usein toimivin valinta.

Erityisesti lasten leikkipihoihin suosittelemme sileäpintaista päällystettä. Asfalttibetonointi toteutetaan yksikerrosrakenteena, jossa huomioidaan asfalttimassan kiviaineksen oikea raekoko sekä päällystelaatan paksuus.

Pihan kiviaineksissa on vaihtoehtoj, joista valita

Pihanrakentamiseen soveltuvat tuotteet, kuten kivituhkan ja asennushiekan tai pihojen täyttämiseen sopivat täyttömateriaalit.

Sepeli
Sepeli on louheesta tai karkeasta harjukiviaineksesta seulotuista kivistä murskattua ja seulonnalla lajiteltua kiviainesta.
Monikäyttöinen sepeli on siisti ja koristeellinen roiskesuojausmateriaali sokkeleiden vierustoille, pihoille ja puutarhaan.

Turvahiekkaa leikkipaikoille
Turvasoraa käytetään leikkialueiden päällysteenä vaimentamaan putoamisesta aiheutuvia iskuja. Turvasora soveltuu hyvin esim. kiipeilytelineiden ja keinujen alustoihin. Turvasorakerroksen tulee olla riittävän paksu halutun iskunvaimennuksen saavuttamiseksi. Yleensä kerrospaksuuden on oltava vähintään 300 mm. Voit testata leikkialueiden alustan kovuutta ja paksuutta vanhoilla ja uusilla leikkipaikoilla pitkällä ohuella piikillä. Jos piikki uppoaa soraan helposti, toimii sora todennäköisesti hyvin turvasorana.

Leikkihiekka
Hyvä hiekkalaatikkohiekka soveltuu erinomaisesti hiekkalinnojen rakentamiseen. Leikkihiekka pidättää sopivasti kosteutta säilyttäen rakennettavuuden.

Kivituhka
Kivituhka on monikäyttöinen materiaali pihojen rakentamiseen. Tiivistetty kivituhkakerros soveltuu hyvin pihan tai kulkuteiden päällysteeksi. Lisäksi se sopii hyvin pihakivien ja pihalaattojen asennuspohjaksi sekä luonnonkivien, kuten liuskekivien saumaamiseen. Kivituhkapinnasta tulee hyvin tiivis ja se ei läpäise vettä ja siksi kallistukset on otettava huomioon asennuksessa.

201510_44518.jpg

Kiinteistöjen ulkoalueiden hoito ja kunnossapito

Ulkoalueiden hoito vaikuttaa niin viihtyvyyteen kuin turvallisuuteen. Hyvä ja riittävä kunnossapito pidentää myös investoinnin ikää. Huoltaessa kiinnitetään erityistä huomiota energiatehokkuuteen, käytössä ovat ympäristöystävälliset ja nykyaikaiset laitteet.

Lemminkäisen huolto- ja kunnossapitopalveluun kuuluvat:

  • Talvikunnossapito kaduille, kevyen liikenteen väylille, pihoille, sisäänkäynteihin jne. Auraustyöt
  • Lumenajot ja kuormaukset
  • Hiekoitukset
  • Lumenpudotukset

Kesäkunnossapito esimerkiksi kaduille, pihoille, parkkialueille ja -halleihin

  • Nurmikon leikkuut ja kastelut
  • Hiekan poistot, lakaisut, pesut jne.

"Talonmies"-palvelut Piha- ja jätekatosalueiden siivoukset

  • Liputukset
  • Muut sovitut palvelut
201510_44519.jpg
Ajankohtaista
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20189_54534.jpg
Ilmanvaihdolla saa energiansäästöä
Asunnon ilmanvaihto on tärkeä osa asumismukavuutta. Ilmanvaihto pitää huolta, että käytetty ilma ja asumisesta syntyvät käryt, kosteus ja epäpuhtaudet poistuvat sisäilmasta ja uutta raikasta ilmaa tulee vanhan tilalle. Ilmanvaihto pitää huolta myös talon rakenteista. Nykyaikainen koneellinen ilmanvaihto on myös energiatalouden kannalta järkevä ratkaisu.Tilaa veloitukseton Huoneistokohtainen asuntoilmanvaihto -esite Esitepalvelusta
2018_903921404_201261210173.jpg
Katon ei tarvitse olla vanha tarvitakseen huoltoa
Huolto tarve katolla joka vuosiLuonnonvoimien, mahdollisten materiaalivirheiden tai inhimilliset vahinkojen aiheuttamat vauriot eivät katso katon ikää. Niitä tapahtuu ja ne pitää kohdata. Niin taloyhtiöissä kuin pientaloissakin katon tarkastuskierrokset on syytä ottaa osaksi vuotuista huolto-ohjelmaa ja havaittuihin puutteisiin on tartuttava ennen kuin se on liian myöhäistä. Säännöllinen huolto ehkäisee ongelmia ja lisää katon käyttöikää.
201410_41164.jpg
Sopisiko maalämpö teille? Kutsu asentaja taloyhtiökäynnille
Lämmityskulut kuriin maalämmölläNyt on oikea hetki laittaa lämmityskulut kuriin. STIEBEL ELTRON tarjoaa ilmaisen kartoituskäynnin kiinteistöön samalla kertoen paljonko säästöä on mahdollista tehdä siirtymällä lämpöpumppujärjestelmään ja jättäen tarjouksen lämpöpumpusta kiinteistöön.
20233_78073.jpg
Taloyhtiön vuosikello tikittää: Huhtikuu
Huhtikuussa ympärillä oleva luonto heräilee jälleen talven jälkeen. Päivät pitenevät entisestään, ensimmäiset kukat sekä perhoset tulevat esiin ja linnut aloittavat iloisen viserryksensä. Lumien sulaminen tuo mukanaan myös jokakeväisen tulvien riskin. Ennen vanhaan tavattiin keväällä, huhtikuun tietämillä, ennustaa jopa tulevan kesän säätä ja lämpötiloja. Tämä valoisa kuukausi on hyvä alku kaikelle uudelle, myös hallitustoiminnalle. On nimittäin aika hallituksen järjestäytyä.
20222_76719.jpg
Voiko yhtiökokouksen jättää pitämättä?
Saimme pöytäkirjan osakkaiden yksimielisestä päätöksestä, yhtiökokousta pitämättä, että näin toimittaisiin.Pitämättäjättämispäätös tuli puskista koska asiasta ei ole päätöstä tehty eikä mitään kirjettä tai ilmoitusta osakkaille ole tullut (muutama hallituksen jäsen ei myöskään tiennyt asiasta mitään).Onko tässä tapauksessa pidettävä varsinainen yhtiökokous viimeistään syyskuussa?
20222_76726.jpg
Saako yhtiökokouksen pöytäkirjaan kirjata läsnäolevat nimellä?
Onko yhtiökokouksen pöytäkirjaan merkittävä läsnäolijat nimellä? Eli saako pöytäkirjaan kirjata läsnäolevat nimellä, vai riittääkö pelkkä osallistujien yhteenlaskettu osakemäärä?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton