• Etusivu
  • Ajankohtaista

RIL Suunnitteluopas Routasuojaukseen

Rakentajan toimitus
Julkaistu 12.02.2014
201310_36520.jpg

Suomessa on totuttu routaan ja pakkaseen sekä ennalta ehkäisemään ja hoitamaan niiden aiheuttamat ongelmat. Routa osataan ottaa huomioon niin talon- kuin infrarakentamisen suunnittelussa sekä itse toteutuksessa.

Nyt kuitenkin alati muuttuvat ilmasto-olosuhteet tuovat oman lisänsä ja haasteensa perinteisiin sekä totuttuihin suunnittelutöihin. Lisäksi on osattava ottaa huomioon uudet rakentamiskäytännöt sekä materiaalien uudistuminen.

Uudistettua ja täydennettyä tietoa routasuojauksesta

Routasuojaus –rakennukset ja infrarakenteet (RIL 261-2013) pyrkii käsittelemään monipuolisesti routasuojausta niin talon- kuin infrarakentamisenkin kannalta. Routailmiöstä ja suojaustavoista on koottu yksiin kansiin tiedot, joiden pyrkimyksenä on parantaa alan osaamista. Näin on pyritty saamaan erinomainen työkalu roudan vaikutuksiin ja roudan aiheuttamien riskien hallintaan ja sitä myöden myös vahinkojen estämiseen. Julkaisuun on lisätty päivitettyä tietoa sekä viimeisintä tutkimustietoa, lisäksi on otettu huomioon nykyisen rakennuskannan yhä vähäisempi energiankulutus.

Suunnitteluoppaassa esitettyjen routasuojauksen järjestämiseen liittyvien menetelmien sekä suositusten avulla on mahdollista soveltaa, paikalliset olosuhteet huomioiden, oikeanlainen ratkaisu kullekin rakennuspaikalle.

Tiedätkö korjaushankkeesi suunnitteluperusteet?
Uusimmat RIL oppaat nyt saatavilla Jäsentukun kautta

Info

Info

Suunnittelutyötä ohjaavat normit ja määräykset

RIL:n ohjeet, normit sekä käsikirjat toimivat hyvänä apuna ja ohjenuorana suunnittelijoille sekä rakentajille. Osa Jäsentukun kautta saatavista kirjoista on uudistettuja sekä korvaavia teoksia aiemmin ilmestyneille ja pitävät näin sisällään tämän päivän parasta tietämystä ja viimeisimpiä suunnitteluvaatimuksia.

  • RIL –kirjasarja. Sisältää: käsi- ja oppikirjat, normit ja ohjeet sekä erikoisjulkaisut.
  • Rakennustiedon julkaisu RT-kortisto. Rakennustieto Oy toimii kiinteistö- ja rakentamisalan tietopalveluiden ja julkaisujen kustantajana. Rakennustiedosta löytyy ajankohtaiset rakennusalan säännökset, ohjeet ja tuotetiedot.
  • RakMK – Suomen rakentamismääräyskokoelma. Ympäristöministeriön ylläpitämä tietokanta, joka sisältää asetuksena annetut ja rakentamista koskevat säännökset ja ohjeet. Nämä asetukset sekä säännökset ovat velvoittavia.
  • Muut yleiset hyvää rakentamistapaa noudattavat ohjeet.
Ajankohtaista
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20227_79035.jpg
Isännöintisopimus ja isännöitsijän vaihto?
Rakentaja on valinnut meidän isännöitsijämme. Olemme usempaan otteeseen pyytäneet nähdä sopimusta, mutta hän ei ole suostunut sitä näyttämään, eikä uutta sopimusta suostu tekemään.Mikä on meidän oikeutemme tässä asiassa? Olemme tyytymättömiä ja luottamus pula on myös. Vastuuvapaudesta sai äänestää myös he itse, jota asia koski eli itse vastuuvapautta itselleen.
20184_52463.jpg
Älykkäät hanaratkaisut ovat osa nykyaikaista kotia
Kodit digitalisoituvat vauhdilla ja uudet älykkäät sovellukset helpottavat käyttämään ja huoltamaan kodin tekniikkaa. Vesi on myös osa älykkäiden kotien tulevaisuutta.Vesikalusteiden – hanojen ja suihkujen - uusi aikakausi on jo täällä. Esimerkiksi kosketusvapaat hanat mahdollistavat vedenkulutuksen puolittamisen kotona ja julkisissa tiloissa samalla kun ne nostavat käyttäjäystävällisyyden ja hygienian uudelle tasolle.
201710_50485.jpg
Älykäs vedenmittausjärjestelmä alentaa vedenkulutusta
Verton huoneistokohtainen vedenmittausjärjestelmä on markkinoiden älykkäin ja elinkaarikustannuksiltaan edullisin. Se on kehitetty käyttäjiään ajatellen – työ, jonka onnistumisen allekirjoittavat kiinteistösijoittajat, isännöitsijät, suunnittelijat, urakoitsijat ja asukkaat. Tutustu heidän kokemuksiinsa, ennen kuin teet oman päätöksesi.
Kerrostalo alhaalta kuvattuna
Kaikki eivät halua osallistua remonttiin - mitä tehdä?
Erillistalon ja paritalon yhtiössä tulisi tehdä perustason ylläpitämiseen kuuluva parvekeremontti. Erillistalon osakas ei halua sitä nyt. Voiko hallitus päättää että remontti tehdään nyt vain paritaloon, ja myöhemmin erillistaloon?
202011_67621.jpg
Uuden sukupolven vedenmittausta - katso video
Energiatehokkuusdirektiivin toimeenpaneva lakiuudistus tuo uudisrakentamiseen ja LVI-suunnitteluun uudenlaisia tarpeita. Lain voimaantulon jälkeen uusissa taloyhtiöissä vesilaskutuksen tulisi perustua etäluettavilla mittareilla mitattuun kulutukseen perustuvaan laskutukseen. Verto vastaa tulevaisuuden vaatimuksiin uudella tuotteella.
20232_80816.jpg
Vaikuta itse hoitovastikkeen kustannuksiin lämmitystä säätämällä
Energian hinnannousu on saanut suomalaiset kysymään, mitä tapahtuu yhtiövastikkeille? Nouseeko asumisen hinta entisestään? DNA:n älylämmityspalvelu Wattisen teettämässä kyselyssä peräti 62 prosenttia kaikista vastaajista ilmoitti olevansa huolissaan vastikkeiden noususta. Hälyttävintä oli se, että erityisen huolissaan mahdollisesta noususta oli jopa noin joka neljäs vastaaja (26 %).

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton