• Etusivu
  • Remontti

Suunnittelupankista apua korjaushankkeiden suunnitteluun

Rakentajan toimitus
Julkaistu 22.03.2013
20133_34342.jpg

Julkisivuremontti, putkiremontti ja vesikattoremontti ovat tyypillisiä taloyhtiön korjaushankkeita. Näiden hankkeiden järkevä ja kustannustehokas toteuttaminen, siten että saavutetaan laadukas ja pitkäikäinen lopputulos, vaati aina hyvää suunnittelua. Omataloyhtiö.fi:n Suunnittelupankki tarjoaakin korjaushankkeen osapuolille teknistä tietoa toteutusratkaisuista ja niiden mahdollisuuksista.

Hyvällä suunnitelulla hyvä lopputulos

Rakennuksen suunnitellun käyttöiän toteutuminen vaatii aina säännöllisiä huoltotoimenpiteitä. Ajanmittaan näiden huoltojen lisäksi tulee myös laajempien kokoknaisuuksien korjaustarpeita vastaan. Korjaushankkeiden ennakointi kuulluu kiinteistön PTS suunnitelmaan, jossa arvioidaan tulevien hankkeiden ajankohdat ja budjetointi. Ennakointi mahdollistaa myös korjaushankkeen toteutustapoihin ja vaihtoehtoihin perehtymisen. Kun tiedetään tarkasti mitä ollaan korjaamassa ja vielä miten, on urakan toteutuksen laatu, kustanukset ja aikataulu luotettavasti määritettävissä.

Suunnittelun tulee huomioida kaikki osatekijät

Korjaushankkeen läpivienti on oma projektinsa. Kaikki lähtee kuitenkin suunnittelusta, jolla on oleellinen merkitys saavutettavan työn lopputulokseen. Lähtökohtana hyvälle suunnitelulle voidaan pitää korjattavan kohteen uusimista laadultaan nykypäivän vaatamustasoa vastaavaksi kokonaiskustannukset huomioiden. Suunnittelun tulee lisäksi ottaa huomioon mahdolliset käyttömuutostarpeet korjattavassa kohteessa, jotta saavutettaisiin aiempaa parempi ja toimivampi lopputulos.

Suunnittelupankista löydät ratkaisut korjaushankkeeseen

Suunnitelupankki sisältää rakennusosien ja tuotteiden teknistä tietoa. Sen tarkoituksena on helpottaa korjaushankkeiden suunnitelua tarjoamalla eri totetusvaihtoehtoja ja ratkaisuja. Detaljitason tiedot auttavat niin tilaajaa kuin suunnittelijaa korjattavan rakenteen, rakennusosan tai taloteknisen järjestelmän valinnassa.

Info

Info

Suunnittelupankki kiinteistön eri korjaushankkeisiin:

Remontti
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20236_82003.jpg
Osakehuoneiston haltuunotto?
Asunto-osakeyhtiö otti haltuun yhden huoneiston maksamattomien vastikkeiden takia ja vuokraa asunnon tulojen saamiseksi. Vuokra ei kuitenkaan kata kokonaan vastikkeiden määrää, vaan joka kuukausi muodostuu lisää vastikevelkaa. Onko huoneiston omistaja vastuussa myös tältä ajalta vastikevelasta vai onko asunto-osakeyhtiö itse vastuussa haltuunoton ajalta tästä vastikevajauksesta?
20114_25164.jpg
Vastuunjakotaulukko
Kunnossapitovastuun jakautumisesta taloyhtiöissä on annettu selkeät ohjeet. Silti kysymyksiä siitä, kuka on vastuussa yhtiön rakennuksen tai piha-alueen tietyn osan kunnostamisesta tai vian korjaamisesta, syntyy verrattain usein.
201210_32685.jpg
Näin sujuu ikkunoiden ja parvekkeenovien vaihto!
Kun rakennukseen tehdään julkisivuremontti, ikkunat ja parvekeovet kannattaa saneerata samalla jo yhtenäisen ilmeen ja energiataloudellisuuden vuoksi. Porilaisessa As. Oy Akselintornissa julkisivuremontti aloitettiin ikkunoista.
energiankulutuslaskuri
Talojen korjaus tulevaisuudessa
Taloyhtiöiden valtaisa korjaustarve on kiistämätön fakta ja osaltaan on ihme, että tähän on vasta nyt herätty. Ensimmäisenä konkreettisena muutoksena kohti suunnitelmallisempaa kiinteistönpitoa tuli 5-vuotissuunnitelmat peruskorjaushankkeille. Seuraavana merkittävänä korjausrakentamisen uudistuksena ovat tulossa energiatehokkuusvaatimukset. Kuten kaikki uudistukset, myös nämä ovat aiheuttaneet paljon keskustelua. Ongelmana on toistaiseksi ollut laaja tulkinnanvaraisuus. Kuinka taloyhtiöt tulevaisuudessa korjataan ja kuka ottaa suunnannäyttäjän roolin.
20146_39589.jpg
Terassille uusi laatoitus
Terassin ei aina tarvitse olla perinteistä puuta. Rapattu omakotitalo saa tyylikkään silauksen tummista laatoista, jotka kestävät vuodesta toiseen ja jotka on helppo pitää puhtaana.
200912_19736.jpg
Taloyhtiö-verkkolehti vuonna 2010
Hyvän vastaanoton saanut Taloyhtiö-sivuston verkkolehti ilmestyy vuonna 2010 joka toinen viikko, aina parillisina viikkoina. Ensimmäinen verkkolehti ilmestyy viikon 2 torstaina. Ensimmäisten viikkojen aikana keskitymme mm. energiansäästöön sekä artikkelien että tutkimusten muodossa. Energiansäästö tulee luonnollisesti olemaan vahvasti esillä koko vuoden ajan, päivänpolttavien remontointiaiheiden ja asuinviihtyisyyden ohessa.Taloyhtiö-verkkolehden toimitus toivottaa kaikille lukijoilleen Menestyksekästä Uutta Vuotta 2010

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton