• Etusivu
  • Remontti

Taloyhtiöillä huutava pula energiatehokkaista korjaustavoista

Rakentajan toimitus
Julkaistu 14.01.2010
3_P_29227.jpg

Keskustelut energiatehokkuudesta pyörivät huolestuttavasti uudistuotannon ympärillä. Julkisuudessa on esitetty erittäin vähän kustannustehokkaita ratkaisuja, jotka soveltuvat korjausrakentamiseen. Kiinteistöliiton kehityspäällikkö Jari Virta korostaa, että uudisrakentaminen on törmännyt seinään ja markkinoille pitäisi tuoda vauhdilla energiatehokkaita korjausrakentamisen konsepteja.

Perusparantamista tarvitaan niin taloyhtiöissä, pientaloissa kuin koko rakennetussa ympäristössäkin. Erityisesti energiatehokkuuden tavoitteet asettavat vaativia haasteita lähiöiden korjaus- ja täydennysrakentamiselle. 1970-luvun elementtirakenteiden lisälämmöneristäminen valtava urakka, jossa tarvitaan lämmön talteenottoa, tuuli- ja aurinkoenergian hyödyntämistä ja muita uusia tekniikoita.

Virta on huolestunut siitä, että energiatehokkuuskeskustelut ovat kohdistuneet pääasiassa uudistuotantoon, jossa vaatimuksia jo kiristettiin vuoden vaihteessa. – Tässä suhdannetilanteessa huomio on kiinnitettävä uudentyyppiseen korjaamiseen ja kehitettävä uusia menetelmiä elinkaarikustannusten hallintaan. -Energiatehokkuuden kehityksen näkökulmasta on erittäin tärkeää, miten korjaaminen tapahtuu, Virta sanoo.

Energiakorjausten suunnittelussa ja päätösvaiheessa joudutaan pohtimaan investoinnin hyötyjä monesta eri näkökulmasta. - Taloyhtiön kannattaa käyttää parasta saatavilla olevaa teknistä asiantuntemusta korjaustoimenpiteiden suunnittelussa ja päätösten valmistelussa.

Kiinteistöliitto järjestää maksuttoman Energiatehokas korjausrakentaminen –seminaarin Turussa maanantaina 18.1.2010 klo 17-20 (Turun Messu- ja Kongressikeskus). Tilaisuuteen on pakollinen ennakkoilmoittautuminen. Sitovat ilmoittautumiset osoitteessa www.teeparannus.fi/tapahtumat.

Koulutusillassa asiantuntijat kertovat hyviksi koetuista korjaustavoista ja uusista ratkaisuista sekä esittelevät tärkeimmät toimenpiteet. Tee parannus! -yrityskumppanit esittelevät näyttelyosastoillaan omia palveluitaan ja tuotteitaan.

Remontti
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

Geonovan energia-asiantuntija Abhishek Pandey.
Miksi taloyhtiön kannattaa ostaa maalämpö palveluna?
Mietitkö maalämpöä taloyhtiöönne, mutta investoinnin suuruus ja projektin laajuus arveluttaa? Energia-asiantuntijamme Abhishek Pandey listasi kolme keskeistä syytä, miksi taloyhtiön kannattaa valita maalämpö palveluna. Vastaa myös Geonovan lyhyeen kyselyyn – autat meitä kehittämään palveluamme entistä paremmaksi!
20175_49360.jpg
Kotiautomaatio kerrostaloasuntoon
Antti Rinne herää aamulla omassa sängyssään. Antti ojentaa kätensä, napsauttaa kytkimestä ja kohta keitetyn kahvin tuoksu leijailee asunnossa. Illalla kannatti ladata kahvinkeitin valmiiksi.Ammatikseen valaistuksia luovan Antti Rinteen kotiin asennettiin ABB-free@home-kotiautomaatio, jolla esimerkiksi Antille tärkeitä asunnon valaistustunnelmia saadaan muuteltua tarpeen mukaan.
20213_69542.jpg
Ilmastonmuutos aiheuttaa haasteita taloyhtiöillekin
Välillä hallituksen puheenjohtajalle tulee isoja tehtäviä eteen. Näin kävi myös Helsingin Eirassa sijaitsevassa taloyhtiössä, kun vuonna 1911 rakennetun arvokiinteistön koko ulkovaippa päätettiin remontoida perusteellisesti. Kiinteistö on rakennettu rinteeseen kallion päälle lähelle merenrantaa, jossa mereltä puhaltava tuuli ja sade asettavat julkisivut suuren säärasituksen alle.
20167_47000.jpg
Salaojittava lämmöneriste ja kosteuseristys yhdessä
Nykypäivän rakentamisessa ei enää suunnitella vain materiaalikustannuksiltaan edullisia tai totuttuja ratkaisuja, vaan panostetaan laatuun ja pitkäikäisyyteen. Kokonaiskustannukset ja lopputulos ratkaisevat. Rakentaminen ilman reklamaatioita on kaikkien kannalta järkevämpää.Isodrän-levy on markkinoiden edistyksellisin kosteuden estämiseen ja siirtämiseen sekä lämmöneristämiseen tehty tuote. Isodrän-levyä on vaikea vertailla mihinkään muuhun saatavilla olevaan ratkaisuun. Monikäyttöisyytensä ja ominaisuuksiensa ansiosta Isodrän on eri sarjassa kuin perinteiset eristelevyt.Koska kosteussuojaus, salaojitus, kapillaarikatkaisu sekä lämmöneristys täytyy kuitenkin tehdä, niin miksi niitä ei tehtäisi yhdellä tuotteella? Sitä varten Isodrän on olemassa. Se on varmatoiminen kokonaisratkaisu.
20127_31723.jpg
Miten sinä johdat taloyhtiötäsi kohti korjaushanketta?
Korjaushankeet ottavat mittaa niin hallituksesta kuin asukkaistakin - panosta etukäteen!Taloyhtiöiden korjaushankkeista ja niiden osakas-/asukasvaikutuksista puhuttaessa keskitytään pitkälti investoinnista aiheutuviin kustannuksiin. Mitä hanke maksaa? Miten se vaikuttaa vastikkeeseen? Realisoituuko investointi arvon nousuna? Nämä taitavat olla tyypillisimpiä päätöksentekoon vaikuttavia asioita, mutta hommahan ei jää tähän. Vaikutus on todellisuudessa laajempi ja monet tarjolla olevista mahdollisuuksista jäävät täysin huomioimatta.
20234_81439.jpg
Podcast: taloyhtiöt huoneisto­tieto­järjestelmään vuoden loppuun mennessä
Kaikkien taloyhtiöiden tulee jatkossa siirtyä huoneistotietojärjestelmään – mutta mitä huoneistotietojärjestelmä käytännössä tarkoittaa ja mitä toimenpiteitä osakekirjojen siirtäminen huoneistotietojärjestelmään edellyttää taloyhtiön isännöitsijältä, hallitukselta ja osakkaalta? Onko tiedot varmasti tallessa? Entä mikä on takaraja siirtymiselle?Näihin ja moniin muihin kysymyksiin vastaamassa ja keskustelemassa aiheesta podcastissa Maanmittauslaitokselta Janne Murtoniemi ja Schibsted Suomi Oy:stä Jenni Tommila.Kuuntele podcast

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton