• Etusivu
  • Remontti

Terassilasituksia myös rivi- ja paritaloihin

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Lumon Suomi Oy
Julkaistu 23.04.2013Päivitetty 16.08.2013
20134_34877.jpg

Pystypuitteeton lasiterassi. Lumon 6T avautuva lasiseinä on ratkaisu silloin kun halutaan siro, pystypuitteeton lasitus. Avautuva lasiseinä tekee ulkotilasta monikäyttöisen.

Hyvä lepotuoli, kiinnostava kirja ja lasiterassit. Siinä eväät sunnuntain aamuhetkelle. Lasiterassi avaa näkymän, joka rauhoittaa ja antaa voimia tulevalle viikolle. Sateen ropinakin kuulostaa musiikilta lasiterassihankinnan jälkeen. Alumiinirakenteinen lasiterassi tuo luonnon lähelle ja saa kaikki aistit valppaiksi. Pienikin terassi saa uuden elämän lasitettuna. Soma terassikalustus ja rauhoittava maisema tekevät siitä mieluisan oleskelupaikan. Lukittavat liukuovet tekevät siitä myös turvallisemman säilytystilan pihakalusteille ja ulkoiluvälineille.

Lue lisää lasiterasseista

Jätä yhteydenottopyyntö!

Taloyhtiöön lasiterassit?

Uusien asuntojen hintataso kannustaa nykyisten asuntojen remontoimiseen ja asumismukavuuden parantamiseen. Uudistetun asunto-osakeyhtiölain myötä onkin lasitettuja terasseja alkanut ilmestyä myös rivitaloihin. Hankintavaihtoehtoja on kaksi.

Yhtiökokouksessa voidaan päättää lasitetun terassin hankkimisesta jokaiseen asuntoon. Kustannukset voidaan kattaa joko omalla tai lainapääomalla ja periä ne osakkailta kuukausivastikkeena. Osakkailla on myös mahdollisuus maksaa lainaosuutensa heti pois.

Toisessa vaihtoehdossa yhtiökokouksessa hyväksytään lasiterassien hankkiminen. Yhtiö hakee lasitukselle toimenpideluvan. Halukkaat hankkivat luvan mukaiset lasiterassit itse yhteistilauksena ja muilla on haluttaessaan lupa hankkia terassi myös myöhemmin. Usein lasiterassit vaikuttavat valmistuttuaan niin houkuttelevilta, että naapurit seuraavat perässä.

Puurunkoinen valmisterassi. Lumon puurunkoinen lasiterassi on valmiiksi mietitty kokonaisuus. Sen muotoilu sopii hyvin erityyppisten talojen arkkitehtuuriin. Lasiterassi on pitkäaikainen, kiinteistön arvoa nostava sijoitus.
Puurunkoinen valmisterassi. Lumon puurunkoinen lasiterassi on valmiiksi mietitty kokonaisuus. Sen muotoilu sopii hyvin erityyppisten talojen arkkitehtuuriin. Lasiterassi on pitkäaikainen, kiinteistön arvoa nostava sijoitus.

Lasiterassivaihtoehtoja jokaiseen mieltymykseen

Lumon tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet toteuttaa lasiterassiunelma. Kun valitset lasiterassia, ota huomioon ulkonäön ja tilan lisäksi myös rakenteet ja toimivuus. Rakennetaanhan lasiterassi palvelemaan vuosikymmeniä. Lasiterassi on osa ulkotilaa ja joutuu kestämään vaativat sääolosuhteet. Rankkasateet, lumi, pakkanen, hellepäivät ja ilman saasteet asettavat kovat vaatimukset toimivalle ja pitkäikäiselle lasiterassille. Lasiterassin tulee toimia moitteetta pitkään: se ei saa vääntyillä ja lasielementtien tulee liukua pehmeästi vielä vuosienkin kuluttua. Lumon lasiterassi on ollut käytössä niin pohjolan pakkasissa kuin etelän eri tavalla vaativissa olosuhteissa.

Jätä yhteydenottopyyntö

Lumon Suomi Oy
Remontti
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20101_19988.jpg
Uusi ilme Lumonin laseilla
Taloyhtiön hallitus vastaa kiinteistön kunnossapysymisestäTaloyhtiön hallituksen keskeinen tehtävä on pitää huolta kiinteistön kunnosta ja sen arvon säilymisestä. Vastuunsa ymmärtävä hallituksen jäsen tarkkailee rakennuksen kuntoa ja ryhtyy vian havaittuaan toimenpiteisiin. Jos hallitus ei ole huomannut vaikkapa parvekkeiden maalipintojen huonoa kuntoa, voi asukas esittää siitä kysymyksen hallitukselle. Jos hallitus ei tämän jälkeen ryhdy toimenpiteisiin asian tutkimiseksi ja korjaamiseksi, jää vastuu lisävahinkojen synnystä hallituksen jäsenille.
20103_20872.jpg
Lumon lasiterassi
Lasikuistit, porstuat ja verannat ovat kuuluneet perinteiseen, suomalaiseen talonrakentamiseen. Vuosien saatossa ovat talojen ilme ja rakennusmateriaalit muuttuneet ja lasikuistit pelargonioineen ovat päässeet unohtumaan. Energiansäästötavoitteet, rakennusten kalliit neliöhinnat ja luontoarvojen korostuminen ovat nostaneet nykyajan lasikuistit uuteen kukoistukseen.
20225_78291.jpg
Auringonsuojaverhot parvekkeelle
Lasitettu parveke laajentaa asuintilaa lähemmäksi luontoa. Kun parveke on lasitettu, huomaa usein istuvansa siellä säätilasta ja vuodenajasta riippumatta. Vaikka olohuonekin olisi viihtyisä ja kauniisti sisustettu, parveke vetää kuitenkin puoleensa.Auringonsuojaverhot antavat keinon pitää olosuhteet aina miellyttävinä. Lumonin lasituksiin on saatavissa integroituvat aurinkosuojaverhot, jotka suojaavat niin paahtavalta auringon lämmöltä kuin ohikulkijoiden katseilta.Auringonsuojaverhot kannattaa hankkia kerralla koko taloyhtiön parvekelaseihin ja ne ovat kätevä laitattaa myös vaikkapa parvekelasien huollon yhteydessä. Näin taloyhtiö saa ne mittojen mukaan tehtynä ja valmiiksi ammattilaisen paikoilleen asentamana.
20222_76752.jpg
Linjalattiakaivo antaa vapautta toteutukseen - märkätilojen remon­tointi taloyh­tiössä
Vieser Line on ainoa kotimainen linjalattiakaivo. Sen innovatiivisuus tarjoaa lukemattomia mahdollisuuksia ainutlaatuisiin kylpyhuoneratkaisuihin myös taloyhtiöiden remonttikohteissa. Tyylikkään designkannen alla on aina helposti asennettava ja puhdistettava sekä käytössä turvallinen ja tehokas lattiakaivojärjestelmä.
20225_78416.jpg
Kustannusten jako: Ovatko pienten osakkeiden omistajat eri asemassa?
Voidaanko asunto-osakeyhtiön yhtiökokouksessa päättää taloyhtiölle teetettävän kuntoarvion ja PTS-suunnitelman kustannusten jakamisesta tasan yhtiöön kuuluvien asuntojen kesken, vaikka normaalisti yhtiön kustannukset katetaan neliöperusteisella yhtiövastikkeella, vai asettaako tämä pienten asuntojen osakkaat eriarvoiseen asemaan?Voiko taloyhtiö ylipäätään kattaa taloyhtiön kustannuksia niin, että jokainen asunto maksaa saman summan (neliöistä riippumatta), kun jokaiselle asunnolle tulee yhtäläinen käyttöoikeus uudistuksiin/hankittaviin tavaroihin?Tarkoituksena siis olisi se, että neliöperusteisella yhtiövastikkeella katetaan taloyhtiön juoksevia kuluja, joissa kulut riippuvat asunnon koosta, esim. sähkö, vesi, tonttivuokra jne., ja koska esim. piha-alueeseen on jokaisella asunnolla yhtäläinen käyttöoikeus, niin pihalle tehtävät parannukset (vaikkapa pihakiveys) / laitehankinnat pihan ylläpitämiseksi (vaikka ruohonleikkuri tai trimmeri) maksettaisiin tasajakoperusteisesti.Jos näin voidaan menetellä, pitääkö tästä erikseen säätää yhtiöjärjestyksessä, vai voiko yhtiökokouksen päätöksellä päättää varojen keräämisestä tasaosuuksin tiettyjä toimenpiteitä varten?Asunto-osakeyhtiölain 6. luvun 32 §:ssä sanotaan:Yhtiökokous voi päättää 27 §:ssä tarkoitetulla määräenemmistöllä kunnossapidosta ja uudistuksesta aiheutuvien kulujen jakamisesta tasan osakkeenomistajien kesken, jos toimenpide kohdistuu osakehuoneistoihin ja kunnossapidosta tai uudistuksesta kullekin osakehuoneistolle tuleva etu ja kunkin huoneiston osalta aiheutuva kustannus ovat yhtä suuret.Tarkoitetaanko tällä vain ja ainoastaan uudistuksia, jotka kohdistuvat huoneistojen sisätiloihin, eli ei esim. taloyhtiön hallinnoimiin osiin rakennuksesta, vai voidaanko tätä soveltaa myös ym. kysymykseen?
201611_47698.jpg
Näin saat takuulla pitkäikäisen peltikaton
Oikein asennetun peltikaton kestoikä on hyvinkin 20 vuotta. Sen saavuttaa, kun katto on huolella suunniteltu ja katolle on valittu parhaat materiaalit. Paras katemateriaali on yleisesti käytetty kolmikerrospinnoitettu kattopelti, jonka korroosiokestävyys on taattu. Pitkäikäisen katon viimeistelevät oikein valitut kateruuvit, joiden pinnoitus vastaa korroosiokestävyydeltään kattopellin pinnoitusta. Kolmikerrospinnoitteiselle kattopellille oikea valinta on tietysti kolmikerrospinnoitettu kateruuvi.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton