• Etusivu
  • Isännöitsijä

Voimmeko pyytää hyvitystä tekemättömistä lumitöistä?

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Jurinet Oy
Julkaistu 09.11.2020Päivitetty 06.11.2020
20219_64005.jpg

© Adobe Stock

Kiinteistöhuoltoyhtiön kanssa allekirjoitetussa huoltosopimuksessa on ehto, "mikäli jotkin huoltotehtävät jäävät tekemättä ja/tai poistuvat, oikeuttaa se niiltä osin palkkion hinnanalennukseen". Lunta ei viime talvikaudella ollut. Onko taloyhtiö oikeutettu saamaan tekemättömistä lumitöistä palvelumaksun alennuksen noilta osin vedoten em. sopimusehtoon? Voisiko tässä tilanteessa tulla kysymykseen sovittelu?

<h1 style=

Vastaus:

Kerroit, että sopimuksessa on lauseke, "mikäli jotkin huoltotehtävät jää tekemättä ja/tai poistuvat, oikeuttaa se niiltä osin palkkion hinnanalennukseen".

Nyt siis kyse on lumitöistä, joita ei tehty, koska ei ole ollut luntakaan. Sisältyykö sovittuun hintaan lumityöt ilman lisäveloituksia? Jos sisältyy, voitte vaatia sopimuksen perusteella hinnanalennusta.

Kysyit myös, voisiko tässä tilanteessa tulla kysymykseen sovittelu. Asia pitäisi osapuolten kesken yrittää sopia. Onko kyse niin suuresta summasta, että sen vuoksi kannattaa lähteä riitelemään tuomioistuimeen tai yrittää päästä tuomioistuinsovitteluun. Meidän toimistomme tarjoaa sovittelupalveluja myös ja hyvin nopealla aikataululla. Ottakaa tarvittaessa yhteyttä.

Info

Info

"Tämä vastaus on annettu vain kysymyksestä ilmenevien seikkojen perusteella tuntematta asiaan liittyviä yksityiskohtia. Vastauksessa ei näin ollen ole voitu huomioida kaikkia asian ratkaisuun vaikuttavia seikkoja. Jos käytät tätä vastausta jossain muussa asiayhteydessä ei vastauksen laatija ole siitä vastuussa. Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä vastauksen laatineeseen juristiin, puhelin 029 009 2590."

Markus Talvio
Jurinet Oy Lakiasiaintoimisto
Partner OTM
JuriNet

Kysy niin vastaamme -palvelu

Palstalla voit esittää taloyhtiöön liittyviä lakikysymyksiä, joihin JuriNetin lakimiehet vastaavat. Voit myös lukea jo esitettyjä kysymyksiä ja vastauksia. Kysymyksiin vastataan pääsääntöisesti viikon kuluessa.

Siirry Kysy niin vastaamme -palveluun

Henkilökohtaisia neuvoja lakiasioissa saat jättämällä yhteydenottopyynnön.

Jätä yhteydenottopyyntö lakimiehelle!

tai

Tilaa maksuton esite: "Suhteet solmussa taloyhtiössä".

Lakikysymyksiin vastaavat JuriNet-toimistojen ammattilaiset.
Lakikysymyksiin vastaavat JuriNet-toimistojen ammattilaiset.
Info

Info

Aiemmin esitetyt viikon kysymykset:

Aiemmin esitetyt ja vastatut viikon kysymykset löytyvät alla olevasta linkistä!

Viikon kysymykset!

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Jurinet Oy
Isännöitsijä
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

17_P_31033.jpg
AS. Oy laki uudistuu heinäkuussa
Heinäkuun 1. päivänä tuli voimaan uusi asunto-osakeyhtiölaki. Ennalta uuden lain tiimoilta paljon puhuttaneita aiheita ovat mm. PTS-suunnitelmat, hallituksen vastuu sekä muutostöiden ilmoitusvelvollisuus.Yleistä:Asunto-osakeyhtiöihin sovelletaan uutta asunto-osakeyhtiölakia 1.7. 2010 alkaen.Asunto-osakeyhtiön osakepääoman tulee olla vähintään 2.500 €, joka on jaettava osakkeisiin. Osakkeella ei tarvitse olla nimellisarvoa, mutta se voidaan kuitenkin määrätä yhtiöjärjestyksessä.Tietyn huoneiston hallintaan oikeuttavat osakkeet kuuluvat samaan osakeryhmään. Ellei yhtiöjärjestyksessä määrätä toisin, ovat osakkeet vapaasti ja ilman rajoituksia luovutettavissa edelleen.Osakkaat eivät ole henkilökohtaisesti vastuussa asunto-osakeyhtiön velvoitteista. Osakas on kuitenkin velvollinen maksamaan yhtiölle yhtiövastiketta, jonka määräämisperusteet on merkittävä yhtiöjärjestykseen.Uuden asunto-osakeyhtiölain voimaanpanosta on annettu erillinen laki. Sen 1 §:n mukaan pääsääntönä on, että uutta lakia sovelletaan myös ennen 1.7.2010 perustettuun asunto-osakeyhtiöön. Samalla on kumottu 17.5.1991 annettu asunto-osakeyhtiölaki (809/1991) siihen myöhemmin tehtyine muutoksineen.Lue lisää laki uudistuksista...Markku Asmala asianajaja, Pori Asianajotoimisto Asmala Härmäläinen Santavuo Oy www.ahslaki.fi
20107_22496.jpg
Uusi asunto-osakeyhtiölaki voimaan
Uuden asunto-osakeyhtiölain voimaanpanosta on annettu erillinen laki. Sen 1 §:n mukaan pääsääntönä on, että uutta lakia sovelletaan myös ennen voimaantuloa (1.7.2010) perustettuun asunto-osakeyhtiöön. Samalla on kumottu 17.5.1991 annettu asunto-osakeyhtiölaki (809/1991), siihen myöhemmin tehtyine muutoksineen.Lue lisää lakiuudistuksista...
20111_24136.jpg
Lue kuukauden kysymys!
Omataloyhtiö.fi:stä löytyvän Kysy niin vastaamme -palstan avulla saat apua taloyhtiön vastuu- ja lakikysymyksiin. Huiman suosion saavuttaneelle palstalle on esitetty jo yli 325 kysymystä ja olemme nyt poimineet mielestämme kuluneen kuukauden kiinnostavimman kysymyksen.Siirry Kysy niin vastaamme palstalle...
20174_48932.jpg
Ludeongelmasta tiedottaminen?
Kerrostaloyhtiön rapussa on useammassa asunnossa ollut ludeongelma. Onko osakkaalla oikeus saada isännöitsijältä tietoa, miten luteiden torjunta on rapussa edennyt? Isännöitsijä vetoaa siihen, että ei voi kertoa muiden asuntojen asioista mutta voiko hän kertoa yleisellä tasolla yksilöimättä mitään asuntoa? Torjuntatoimenpiteiden edistyminen muissa asunnoissa vaikuttaa kuitenkin kaikkiin asuntoihin. Jos jossain asunnossa ei ole saatu ongelmaa hoidettua, riski luteiden leviämisestä muihin asuntoihin on kuitenkin suuri.Entä voiko isännöitsijä kieltäytyä ilmoittamasta ludeongelmasta rapun muille asukkaille, jos luteista ilmoittanut osakas toivoo, että asiasta informoitaisi muitakin?
Kerrostalo alhaalta kuvattuna
Lattiasta on noussut laattoja koholle, onko korjausvastuu yhtiöllä vai asukkaalla?
Kodinhoitohuoneen lattiasta laattoja noussut koholle yhdestä saumasta ja ns. kopolaattoja ympärillä n. 30 kpl. Lattia alkuperäinen. Asunto on valmistunut v. 1997. Tarkastaja mittasi kosteudet, jota ei ollut. Lainaus tarkastajan raportista. "Tarkastuksessa irrotettiin lattiasta yksi laatta, josta todettiin, ettei laatat ole kiinni laastissa juuri ollenkaan. Laattojen kiinnitys alustaan on alunperin ollut heikko ja laatat ovat irronneet betonilaatan kutistumisen myötä". Yhtiöjärjestyksessä ei ole mainintaa vastuunjaosta. Yhtiökokouksessa on hyväksytty käyttöön Kiinteistöalan kustannus Oy:n vastuunjakotaulukko, jossa vesieristys on taloyhtiön vastuulla ja pintamateriaalit asukkaan vastuulla. Kodinhoitohuoneessa ei ole vesieristystä.Onko korjausvastuu taloyhtiöllä vai asukkaalla?
20131_33580.jpg
Miten asut kerrostalossa? Ohjeet asukkaille
Kerrostalossa asuminen on toisaalta helppoa, toisaalta ei. Asiat kuitenkin sujuvat ja naapurisopu säilyy, kun meillä kaikilla asukkailla on yhteiset pelisäännöt - talon järjestyssäännöt. Kun hoidat asuntoasi oikein, sen arvo säilyy ja mukavaahan hoidetussa kodissa on asua.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton