• Etusivu
  • Remontti

Älä uhraa kesää salaojaremontille

Vesivekin upouusi kesäkone yhdistää talvi- ja kesäremontoinnin edut

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Vesivek Oy
Julkaistu 18.03.2022
20223_77318.jpg

Vesivekin Kesäkone sulattaa talon seinustat kaivinkonetta varten.

Vastoin yleistä käsitystä talvi on hyvä ajankohta teettää taloyhtiöön Vesivek-salaojaremontti. Upouuden Kesäkoneemme ansiosta routa-aika on itse asiassa paras remonttiaika.

Kesäkone mullistaa taloyhtiön talviset salaojaremontit

Salaojaremontointi on talvella yleensä hitaampaa routaisen maan takia, mutta Kesäkone tuo kesäiset kaivuukelit pakkasenkin keskelle. Kesäkoneen avulla maa sulatetaan kiinteistön seinustalta, jolloin kaivuutyöt sujuvat kesäisen nopeasti. Muu pihamaa on roudan ja lumen suojassa, jolloin painava kalusto ei turmele taloyhtiön nurmikkoa ja jätä painaumia.

Puutarha valmiiksi kesäksi

Monelle taloyhtiöasukkaalle pihalla puuhastelu ja puutarhanhoito on kesän odotetuinta aikaa. On ymmärrettävää, että kesää ei haluta uhrata salaojaremontille. Talviremontin jäljiltä piha istutuksineen on valmis kevääseen ja uuteen kasvukauteen. Piha vaatii ehkä vain nurmikon istutuksen kiinteistön seinustalle, ja kesällä piha on kuiva, vehreä ja valmis kesänviettoon.

Varaudu kevään sulamisvesiin

Salaojissa saattaa virrata jopa 250 000 litraa vettä vuodessa ja suurin kosteusrasitus tulee lumien sulaessa. Kuluneen talven massiivisista lumikinoksista sulaa vettä litra jos toinenkin. Kun remontin hoitaa routa-aikaan, taloyhtiönne on valmiina näihin sulamisvesiin. Lisäksi remontin voi nyt saada hyvinkin nopealla toimitusajalla, koska remonttiaikoja ja kalustoa on enemmän vapaana.

Kesäkone puhisee lumisella Revontulentiellä

As Oy Revontulentien Haka on Helsingin Suutarilassa sijaitseva vuonna 1980 valmistunut taloyhtiö. Taloyhtiössä oli havaittu merkkejä ylimääräisestä kosteudesta kiinteistön alapohjarakenteissa. Kun asiaa lähdettiin tutkimaan, salaojaputkistoa kuvattaessa havaittiin putkien olevan tukossa ja muutoinkin todella huonossa kunnossa. Salaojien uusiminen oli siis edessä.

– Pyysimme tarjoukset urakasta neljältä toimijalta, Vesivekin hinta-laatu-suhde vaikutti parhaimmalta, kertoo hallituksen puheenjohtaja Laura Uusitalo.

Osa asukkaista halusi ryhtyä remonttiin heti, jotta pihat olisivat kesällä käyttövalmiina eivätkä remontin ja kaivureiden valtaamina. Kun Vesivekin paikallinen salaoja-asiantuntija Ville Pasanen vielä kertoi yrityksen uudesta Kesäkoneesta ja sen hyödyistä, päätettiin urakkaan ryhtyä nopealla aikataululla.

– Hyvin työ on näyttänyt edistyvän, aikataulussa on pysytty hurjasta lumen ja roudan määrästä huolimatta, Laura kertoo tyytyväisenä.

Myös Ville Pasanen ja kaivinkoneenkuljettaja Arttu Haukipuro ovat tyytyväisiä Kesäkoneen tuomiin etuihin remonttityömailla.

– Tällaisessa taloyhtiökohteessa kaivuutyö helpottuu ja nopeutuu huomattavasti, kun maa on seinustalta sula eikä tarvitse varoa routaa. Ja asukkaille on tietenkin iso plussa, että raskaat koneet eivät jätä muualle pihamaahan samalla tapaa jälkiä kuin sulan maan aikaan, toteaa Arttu.

Huomio

Huomio

Veloitukseton salaojien kuntotarkastus

Jos havaitset merkkejä ongelmista tai haluat muutoin varmistua salaojituksen kunnosta, hyödynnä veloitukseton kuntotarkastus.

Vesivek Oy
Remontti
salaojat
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20218_71805.jpg
Kosteusjäljet sokkelissa johtivat talo­yhtiön salaoja­remonttiin
As Oy Kissankellontie 18 on Itä-Helsingissä sijaitseva 8 asunnon taloyhtiö. Vehreään ja kauniiseen pihaan saavuttaessa ei uskoisi, että kiinteistöön on tänä keväänä valmistunut salaojaremontti. Etupihan remontti sai alkunsa vaiherikkaasta tapahtumaketjusta, jossa taloyhtiön oma aktiivisuus ja selvitystyö oli suuressa roolissa.
20105_21716.jpg
Sadevesijärjestelmän kuntokartoitus
Sadevesijärjestelmien oletettu käyttöikä on noin 30 vuotta. Materiaalista ja pinnoitteesta riippuen voi uusiminen tulla ajankohtaiseksi jo aiemminkin. Tavoitteellisen käyttöiän saavuttamiseksi on räystäskourut syytä huoltaa kaksi kertaa vuodessa. Liasta aiheutuvat rasitukset voivat paitsi vahingoittaa materiaalia myös muuttaa kaatojen suuntaa, jolloin järjestelmä ei toimi toivotulla tavalla. Kuntokartoitus sadevesijärjestelmän osalta on syytä hoitaa hyvissä ajoin.Jätä yhteydenottopyyntö Vesivekille
20111_23936.jpg
Sadevesijärjestelmä ja kattoturvatuotteet kuntoon edullisesti talvella!
Mikäli haluat remontoida sadevesijärjestelmäsi ja kattoturvatuotteesi edullisemmin, voit käyttää talvietua.Talvietu koskee yksityisiä rakentajia/saneeraajia sekä asunto-osakeyhtioissä tehtyjä sopimuksia.Talviedun, -10% saat, kun työ suoritetaan tammi- huhtikuun välisenä aikana ja kauppa on myyjän kanssa sovittu ennen maaliskuun loppua.Haluamme turvata ammattitaitoisten asentajiemme talvityöllisyyden ja romuttaa ajatuksen talvityön vaikeuksista. Talviedusta saat lisätietoa Vesivekin myyjiltä.Jätä yhteydenottopyyntö tästäLue lisää sadevesijärjestelmistä
20208_66127.jpg
Taloyhtiön perustuksien kosteus ja lämpö kerralla kuntoon
Lämmin kesäkuinen torstaiaamu koittaa rakennustyömaalla Pohjois-Helsingissä. Nelisen kuukautta kestävässä urakassa uusitaan laajalla tontilla sijaitsevien kuuden rakennuksen perustusten kosteuden- ja lämmöneristeet sekä parannetaan salaojien toimintaa.Taloissa oli havaittu jo pidemmän aikaa kosteus- ja lämpövuotoja. Asukkaat olivat valitelleet muun muassa kylmistä lattioista.
20223_77127.jpg
Kun salaojaremontti ei ole ratkaisu - näin korjaat mahdottomat kosteus­ongelmat
Kosteusongelmat ovat tyypillisiä erityisesti tietyn aikakauden taloyhtiöissä ja omakotitaloissa. Märkä kellaritila on usein oire kosteusongelmasta perustuksissa. Salaojien asentaminen tai korjaus ei välttämättä auta. Usein ongelman lähde on perustamistavassa sekä kapillaarikatkon puutteessa. Tällöin kosteus pääsee nousemaan kapillaarisesti perustuksia pitkin ylöspäin. Ongelma esiintyy varsinkin rinnetonteille rakennetuissa rakennuksissa, joissa salaojaremontti voi olla mahdoton toteuttaa ympärillä olevien olosuhteiden vuoksi eivätkä kosteusongelmat välttämättä ratkea sillä.Kun etsitään vaihtoehtoa salaojille, kannattaa harkita SafeDrying-järjestelmän asennusta.
Tyhjä Kostea kellari
Mistä kellarin kosteusongelmat yleensä johtuvat?
Kostea, tunkkainen kellari, jossa seinän maali ja rappaukset lohkeilevat on tyypillinen näky useissa kerros- ja omakotitaloissa. Sadevesi on kyllästänyt kellarin seiniä ympäröivän maan tai pohjavesi on noussut talon anturaan saakka, jolloin talo niin kutsutusti seisoo vedessä. Salaojat voivat olla puutteellisia tai virheellisesti tehty. Kellarin hyötykäyttöön ottamisesta voi olla vain haaveena näissä tilanteissa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton