Suunnitelmallisella kaukolämpölaitteiston uusinnalla taloyhtiö säästää rahaa ja hermoja

Lämmönjakolaitteet kannattaa uusia, kun niille on kertynyt 20–25 käyttövuotta. Kahdenkymmenen vuoden jälkeen laitteiston luotettavuus alkaa heiketä ja kustannukset voivat nousta. Käyttötapa ja olosuhteet vaikuttavat uusimistarpeeseen. Iän lisäksi uusimistarpeesta kielivät laitevuodot, kasvanut lämmönkulutus ja kaukolämpöveden heikentynyt jäähtymä.

Kaukolämpölaitteiston uusimistarve kannattaa tutkia ennen vikojen ilmaantumista. Esimerkiksi vuototilanteessa kiireellisesti toteutettu laiteuusinta maksaa huomattavasti enemmän kuin ajoissa tehty. Yli 20 käyttövuoden jälkeen yksittäisiä osia ei kannata uusia, sillä osittainen uusiminen tulee useimmiten kokonaisuusintaa kalliimmaksi.

Uuden laitteiston tärkeimmät edut ovat toimivuuden ja luotettavuuden paraneminen. Nykyaikaisten säätölaitteiden ja kiertovesipumppujen ansiosta uusinta voi säästää myös selvää rahaa.
Kannattaa myös huomata, että alkuperäinen kaukolämpölaitteisto on usein mitoitettu kiinteistön rakennusvaiheessa arvioidun kulutuksen mukaan. Laitteiston uusinnan yhteydessä mitoitamme laitteiston maksutta taloyhtiön todellisen kulutuksen mukaan. Tämä varmistaa laitteiston optimaalisen toimivuuden kaikissa olosuhteissa.

Liisi_netti_1120

Liisi-palvelulla voit uusia kaukolämpölaitteiston ilman investointia

Fortumin uusi Liisi-palvelu helpottaa laitteiston uusintaa. Taloyhtiön ei tarvitse itse investoida laitteisiin, vaan Fortum hankkii ja asentaa kaukolämpölaitteiston sekä pitää lämmityksestä huolta kuukausimaksulla. Asukkaat voivat nauttia lämmöstä ilman huolia.

Tavallisessa 30 asunnon taloyhtiössä Liisi-palvelun kuukausihinta on 118 euroa, eli asuntokohtainen kuukausihinta on vain 3,90 euroa (sis. alv 24 %). Koska palveluun sisältyy täysi huoltopalvelu, voit säästää lisäksi huoltoyhtiön käyntien vähentyessä.

Valitse taloyhtiöllesi sopivin tapa uusia laitteisto

Saat Fortumilta koko kaukolämpölaitteiston uusimisen avaimet käteen -periaatteella tai halutessasi voit myös uusia laitteiston itse. Kaikissa tapauksissa sinun kannattaa olla yhteydessä meihin mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Hankkeen suunnittelu, laitteiston mitoitus, urakan kilpailutus, aikataulutus ja käytännön toteutus vaativat aikansa. Itse laiteuusinta sujuu urakoitsijan osalta nopeasti, eikä esimerkiksi vuodenajalla ole suurta merkitystä.

Laitteistouusinnassa lämmityskatkos kestää yleensä yhden työpäivän. Asiantuntijamme varmistaa aina uuden asennetun laitteiston laadun ja toimivuuden.

Mietityttääkö kaukolämpölaitteiston uusiminen?

Kaukolämpö on edullinen ja vastuullinen tapa lämmittää kiinteistöä. Keskitetty tuotanto sekä esimerkiksi uusiutuvien ja hukkalämmön hyödyntäminen keventävät tehokkaasti jälkeä, jonka jätämme maapallolle.

Jos epäröit kaukolämpölaitteiston uusimisajankohtaa, ole meihin yhteydessä. Tulemme maksutta luoksesi arvioimaan tilanteen.

Lisätietoa

Fortum tarjoaa kaukolämpöä ja siihen liittyviä palveluja Espoon, Kauniaisten, Kirkkonummen, Joensuun, Järvenpään ja Tuusulan alueilla.
 

Voit myös jättää yhteydenottopyynnön kaukolämmöstä

Yllä olevilla alueilla sijaitseviin kiinteistöihin koskeviin remontteihin voi jättää yhteydenottopyynnön tästä.

Omataloyhtiö.fi
Julkaistu
12.8.2019