Taloyhtiön vuosikello

Omataloyhtiö.fi tarjoaa sinulle vuosikellon taloyhtiön tapahtumien tarkasteluun ja muistuttaa sinua tulevista ja tärkeistäkin taloyhtiön vuosittaisista tapahtumista.

Taloyhtiön vuosikelloa on tarkasteltu niin hallituksen, kiinteistön kuin asukkaankin näkökulmasta. Vuosikellosta löydät kuukausittain kaiken tarpeellisen tiedon taloyhtiön vuosittaiseen toimintaan ja tapahtumiin.

Taloyhtiön vuosikello auttaa sinua pysymään ajan tasalla taloyhtiösi tapahtumista ja antaa samalla myös uusia vinkkejä toiminnan parantamiseen.

Olemme koonneet taloyhtiön vuosikelloihin muutamia ajankohtaisia artikkeleita suunnittelun ja ideoinnin tueksi. Vuosikelloista pääset kätevästi siirtymään sinulle tärkeisiin ja mielenkiintoisiin artikkeleihin Omataloyhtö.fi-sivustolla.

Tammikuu

Taloyhtiön tärkein tapahtuma eli yhtiökokous lähestyy ja päätettävät asiat valmistellaan tammikuussa. Yhtiökokous päättää yhtiön toiminnan kannalta tärkeimmistä asioista. Lisäksi hallitus voi tuoda yhtiökokoukseen omaan toimivaltaansa kuuluvan asian.

Tammikuun vuosikelloon

Oty_Vuosikello_Kalenteri_Tammikuu_2023

Helmikuu

Sanotaan, että helmikuu helistää. Viitattaneenko sillä sitten yleensä helmikuussa ajankohtaisiin talven paukkupakkasiin vai mahdollisesti puiden oksille auringon säteiden sulattamia jäähelmiä – kumpikin on mahdollista. Taloyhtiössä helmikuu ei kuitenkaan ole loma-aikaa, vaan monta asiaa löytyy selvitettäväksi loppuvuotta varten.

Helmikuun vuosikelloon

Oty_Vuosikello_Kalenteri_Helmikuu_2023

Maaliskuu

Maaliskuu antaa jo merkkejä kevään saapumisesta. Paikoitellen jopa maa pilkahtaa esiin lumihangen alta. Taloyhtiön näkökulmasta maaliskuu on oiva aika pitää taloyhtiön yhtiökokous. Taloyhtiön työlistalla olevien hankkeiden sekä projektien kannalta on suotavaa järjestää yhtiökokous jo näin vuoden alkupuolella.

Maaliskuun vuosikelloon

Oty_Vuosikello_Kalenteri_Maaliskuu_2023

Huhtikuu

Huhtikuussa ympärillä oleva luonto heräilee jälleen talven jälkeen. Päivät pitenevät entisestään, ensimmäiset kukat sekä perhoset tulevat esiin ja linnut aloittavat iloisen viserryksensä. Tämä valoisa kuukausi on hyvä alku kaikelle uudelle, myös hallitustoiminnalle. On nimittäin aika hallituksen järjestäytyä.

Huhtikuun vuosikelloon

Oty_Vuosikello_Kalenteri_Huhtikuu_2023

Toukokuu

Nyt viimeistään voidaan uskoa kevään olevan täällä. Nimensä toukokuun on uskottu saavan sen aikana tehtävistä kyntö- ja kylvötöistä eli toukotöistä. Kylvötöihin ei sentään tarvitse nyt ryhtyä, vaan taloyhtiön hallituksen on ennemminkin aika tarkistaa taloyhtiön sopimukset kuntoon.

Toukokuun vuosikelloon

Oty_Vuosikello_Kalenteri_Toukokuu_2023

Kesäkuu

Ihana ja suloinen kesäkuu. Keskikesän juhlakin lähestyy sekä kauan odotettu kesälomakausi. Nyt on aika hallituksen sekä isännöitsijän sopia kesäloma-ajan tuurauksista. Kesäkuussa hallitus kokoontuu yhteen tarvittaessa sekä valvoo korjaushankkeiden etenemistä jos sellaisia on käynnissä.

Kesäkuun vuosikelloon

Oty_Vuosikello_Kalenteri_Kesakuu_2023

Heinäkuu

Lämpöinen ja aurinkoinen heinäkuu hellii. Heinäkuu on yleisesti suosituimpia lomakuukausia ja myös taloyhtiössä vietetään lomaa. Mitään suuria päätettäviä asioita ei tässä kuussa ole tarkoitus tehdä, vaan hallituskin kokoontuu, jos sille on tarvetta.

Heinäkuun vuosikelloon

Oty_Vuosikello_Kalenteri_Heinakuu_2023

Elokuu

Elokuu on monen mielessä kesän viimeinen kuukausi. Elokuun koittaessa suuri osa palaa jo totuttuun vanhaan rytmiin ja arkiseen aherrukseen – aikuiset töihin ja lapset kouluun. Myös taloyhtiössä tämä tarkoittaa paluuta arkeen.

Elokuun vuosikelloon

Oty_Vuosikello_Kalenteri_Elokuu_2023

Syyskuu

Syyskuu aloittaa syksyn ja sen myötä myös taloyhtiön arjen. Syksy on taloyhtiön kannalta hyvä ajankohta tarkastella alkuvuodesta tapahtuneita ja mahdollisesti yhä käynnissä olevia hankkeita sekä niiden etenemistä ja valmistumista.

Syyskuun vuosikelloon

Oty_Vuosikello_Kalenteri_Syyskuu_2023

Lokakuu

Syksy etenee, viimeisetkin kesän henkäykset ovat menneet. On siis aika perehtyä syksyyn ja sen aikana huomioitaviin yksityiskohtiin sekä varauduttava jo osittain myös talven tuloon.

Lokakuun vuosikelloon

Oty_Vuosikello_Kalenteri_Lokakuu_2023

Marraskuu

Marraskuu tuo mukanaan lyhyet ja harmaat päivät. Myös ensilumi saattaa tässä vaiheessa jo peittää maata ainakin pohjoisissa osissa. Nyt ei kuitenkaan ole aikaa vain pysähtyä nauttimaan kynttilöiden valosta, on nimittäin mietittävä jo tulevaa kevättä yhä suuremmalla mielenkiinnolla.

Marraskuun vuosikelloon

Oty_Vuosikello_Kalenteri_Marraskuu_2023

Joulukuu

”Joulu, joulu tullut on, juhla armahainen!” -kuuluvat alkusanat monelle tutuksi tulleessa suomalaisessa kansansävelmässä. Aivan vielä ei kuitenkaan ole aika vetäytyä joulunviettoon, sillä muutamat seikat kaipaavat huomiota ennen vuoden päättymistä.

Joulukuun vuosikelloon

Oty_Vuosikello_Kalenteri_Joulukuu_2023
Omataloyhtiö.fi
Päivitetty
3.5.2023