Yksi mies ei tällaista kattoa tee!
Riittävät resurssit takaavat nopean ja turvallisen kerrostalon kattoremontin

As Oy Villenkatu 6 on Haminassa sijaitseva 4-kerroksinen taloyhtiö. Vuonna -56 rakennetussa kiinteistössä oli alkuperäinen konesaumakatto, joka oli jo muutaman vuoden vaatinut korjailua ja maalailua. Saumat olivat vuosien saatossa löystyneet, ja koska rakenteissa ei ollut aluskatetta, oli katon uusiminen edessä.

as oy villentielle haminassa vesivek teki 4 kerroksiselle talol

Haimme luotettavaa kattoremontin toimittajaa

Kun urakoitsijaa ryhdyttiin etsimään, painoi vaakakupissa toteutuksen nopeus ja sujuvuus. Kiinteistö sijaitsee keskusta-alueella, ja aivan vieressä kulkee jalkakäytävä, joten venyvä remontti olisi aiheuttanut kohtuuttomasti haittaa asukkaille ja ympäristölle.

Tekninen isännöitsijä Jere Haikka T&K Kirjapito ja isännöinti -yrityksestä oli tehnyt yhteistyötä Vesivekin kanssa jo aikaisemmin rivitalon kattoremontissa. Urakka oli sujunut hyvin, joten hän suositteli Vesivekiä myös Villenkadun urakoitsijaksi.

Kattoremonttitarjouksien karsiminen

Tarjouksia pyydettiin useammalta toimijalta, ja yksi kerrallaan toimijoita karsittiin eri tekijöiden perusteella. Hallituksen puheenjohtaja Anita Järvinen kertoo:

– Vesivekistä oli luotettava kuva, ja yrityksen kotimaiset tekijät merkitsevät paljon. Ihan halvimman kelkkaan emme halunneet lähteä. Vesivekin pitkät takuut myös vakuuttivat, eipähän tarvitse ainakaan minun aikanani enää remontoida, naurahtaa Anita.  

Kattoremontti sujui aikataulun mukaan

Itse remontti saatiin valmiiksi kahdessa viikossa, aurinkoisen alkukesän aikana. Vaikka neliöitä katossa ei ollut kuin viitisensataa, niin useat läpiviennit tekivät kohteesta haastavamman. Jere kertoo, että Vesivekin yhteyshenkilön Lepistön Kimmon kanssa asiat menivät nyt, kuten aiemminkin, niin sanotusti putkeen.

– Vesivekillä hommat hoituvat asiallisesti ja aikataulussa, niin ettei niitä tarvitse jälkitarkastuksessa enää korjailla. Tämäkin remontti sujui nopeasti ja sutjakkaasti, Kimmon kanssa soiteltiin aina kun tarvetta oli. Katolla oli parhaimmillaan varmaankin kymmenkunta miestä töissä ja selvähän se on, ettei yksi mies tee tällaista kattoa kahdessa viikossa.

Myös Villenkadun asukas ja taloyhtiön hallituksen jäsen Erkki Raussi, joka on itsekin urakoinut katoilla, antaa tunnustusta remontin sujuvuudelle.

– En olisi ikinä uskonut, että se hoituu niin nopeasti. Koko rakennus oli ympäröity telineillä, ja urakka hoidettiin siten, että siitä oli mahdollisimman vähän vaivaa taloyhtiölle.

Lue lisää:
Mitä on hyvä tietää taloyhtiön kattoremontista? >>
Kerrostalon kattoremontti valmistui kahdessa viikossa. Katso video >>

Kattoremontit kerrostaloihin toimittaa Vesivek

Lue lisää Vesivek-remontista kerrostaloihin >>


Omataloyhtiö.fi
Julkaistu
27.4.2022