• Etusivu
  • Remontti

Ilmainen tietopaketti taloyhtiön päättäjille

Rakentajan toimitus
Julkaistu 04.05.2011Päivitetty 29.03.2016
20163_45767.jpg

Olipa taloyhtiössäsi sitten uusi tai vanha hallitus, tieto ei missään nimessä lisää tuskaa.
Tarjoamme nyt tietopaketin sinulle ja taloyhtiösi hallitukselle täysin veloituksetta!

Taloyhtiön hallituksessa toimiminen on vastuullista ja perehdyttämistä edellyttävää toimittaa. Hallitustyöskentelyn perustuessa pääsääntöisesti osakkaiden keskuudesta valitun edustajiston vapaaehtoiseen työskentelyyn, tulee tehtävään ryhtymisen olla mahdollisimman yksinkertaista.

Tietopaketti taloyhtiön tukena hankkeissa ja haasteissa

Toimiminen taloyhtiön hallituksessa ei edellytä vuosikausien asiantuntemusta kiinteistön hallinnoimisesta taikka korjausrakentamisesta eikä sen näin toki tulisi ollakaan. Taloyhtiön hallitukseen on syytä valita riittävän kattava edustajisto osakkeenomistajien keskuudesta toimimaan omistajien äänitorvena. Merkittävät päätökset toki tehdään yhtiökokouksessa, mutta aktiivinen hankkeiden valmistelu kuuluu hallituksen tehtäviin.

Toimenkuvana hallitustyöskentely kuitenkin edellyttää tiettyjen toimintaperiaatteiden sekä säädösten tuntemusta. Nämä löydät Omataloyhtiö.fi:stä. Tarkoituksenamme on antaa kattavat taloyhtiöeväät niin hallituksille kuin osakkaillekin. Taloyhtiön toimintaan liittyvän informaation lisäksi löydät sivustoltamme myös tietoa korjaushankkeista ja kuvauksia toteutetuista kohteista. Mikäli jokin asia sinua kuitenkin jää askarruttamaan voit vaivatta käätyä meidän sekä yhteistyökumppaneidemme puoleen, me autamme sinua!

Omataloyhtiö.fi tarjoaa mahdollisuuden keskustella arkipäiväisimmistä pulmista keskustelupalstalla, lakiin liittyviä kysymyksiä voi esittää Kysy, vastaamme –palstalla ja hankekohtaista neuvoa voi pyytää joko meiltä tai yhteistyökumppaneiltamme täältä.

Ilmainen paketti nyt tilattavissa

Omataloyhtiö.fin ilmainen tietopaketti auttaa sinua ja taloyhtiösi päättäjiä selviämään haasteellisimmastakin hallitusvuodesta. Sinun tarvitsee vain ilmoittaa niiden ystäviesi sähköpostiosoitteet, joille haluat meidän toimittavan kattavan tietopaketin hallitustyöskentelyyn sekä tarjoamiemme palveluiden käyttöön.

Tietopaketti taloyhtiöiden päättäjille sisältää:

  • Johdantopaketin taloyhtiön toimintaan sekä
  • kattavan Omataloyhtiö.fi-verkkolehden

Mikäli palveluumme liittyy jäseneksi (täysin veloituksetonta) saa käyttöön myös kaikki Omataloyhtiö.fin tarjoamat palvelut: mm.

Remontti
suunnittelu
projektinjohto
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

Amrak korjaushanke
Hanke eteni varmalla otteella − suunnittelu ja valvonta avainasemassa
Rakennus ja sen asukkaat voivat hyvin, kun talossa tehdään tarvittavat huollot määräajoin. Vuosien mittaan tulee tarve myös isompiin korjaustöihin. Kun taloteknisissäjärjestelmissä havaitaan ongelmakohtia, on niihin reagoitava, jotta asumisterveys- ja viihtyvyys eivät vaarannu. Kokeneen ammattilaisen toteuttama tarvekartoitus on ensi askel rakennuksen tilanteen ja saneeraustarpeen selvittämisessä. Korjaushankkeen tullessa ajankohtaiseksi, on ensiarvoisen tärkeää valita projektin vetäjäksi luotettava toimija, joka ajattelee vain yhtiön etua.
20202_62485.jpg
Avustusta puurakentamisen kiertotalouden hankkeisiin
Ympäristöministeriöltä avustusta puurakentamisen kiertotalouden hankkeisiin – myös puupohjaisista purkujätteistä kerätty uutta tietoa
Amrak saneerauskohde
Lisäkerrosten rakentaminen mahdollisti laajempia korjaustöitä
Rakennuksen elinkaareen kuuluu väistämättä tiettyjä korjaushankkeita, joilla ylläpidetään kiinteistöä hyvässä kunnossa. Siihen milloin korjaukset tulevat ajankohtaisiksi vaikuttavat talon rakenneratkaisut, materiaalit sekä rakennuspaikka ja ympäristö. Kun kalliita korjaustarpeita osuu lyhyelle aikavälille, voidaan kompensaatiota rahoitukseen hakea lisärakentamisen kautta.
mies ja nainen istuvat lattialla ikkunan edessä ja suunnittelevat taloa
Rakennus- tai remonttihankkeen valmistelu
Pientalohankkeissa rakennushankkeeseen ryhtyvä on yleensä rakentajaperhe, jolla toiveet ovat korkealla. Realistiset tavoitteet ja kustannustilastot eivät kuitenkaan aina vastaa rakennuttajan kaikkia haaveita. Koko hankkeen onnistumisen kulmakivenä on rakennusalan realiteetit ymmärtävä rakennuttaja. Rakennuttaja tekee hankkeen valmisteluvaiheessa keskeiset päätökset, jotka suuntaavat projektin halutulle reitille.Kaikilla rakennuttajilla, varsinkin kun lähdetään ensimmäiseen pientalohankkeeseen, ei ole kovinkaan laajaa kokemusta johtaa hallitulla tavalla rakennushanketta alan normien mukaan. Urakassa piilee myös lisätyövaaroja, jotka pitää ottaa huomioon heti alussa.Useimmiten tarvitaan kokeneita asiantuntijoita rakennuttajan luottohenkilöiksi, jotta säästytään turhilta yllätyksiltä ja budjetin pettämiseltä.Tilaajan (=rakennuttajan) oikeaksi kädeksi tyypillisesti valittu rakennuttajakonsultti valmistelee hankkeen keskeisimmät päätökset ja laatii realistisen hankeaikataulun heti alussa tilaajan käyttöön. Rakennuttajakonsultti vahvistaa rakennuttajan ja suunnittelijoiden yhteistyön onnistumisen edellytyksiä tuomalla suunnittelu- ja työmaavaiheeseen oikea-aikaista tietoa tilaajan päätösten pohjaksi.
tiililaattapintainen julkisivu taloyhtiöön wienerberger
Näyttävä tiililaattajulkisivu hyvällä yhteistyöllä
Espoon Gräsantörmäntielle valmistui elokuussa 2023 Hartela Etelä-Suomen urakoimana kolmen asuinkerrostalon kokonaisuus, jonka näyttävät tiililaattapintaiset julkisivut ovat erinomainen osoitus koko suunnittelu- ja toteutustiimin hyvästä ja onnistuneesta yhteistyöstä.
202211_80067.jpg
Kestävä ja kehittyvä kaukolämpö - onko mielikuvasi vanhentunut?
Kaukolämpö mielletään usein fossiilisista polttoaineista riippuvaiseksi ja jossain kaukana tuotetuksi lämmöksi. Todellisuudessa kaukolämmöstä on tullut merkittävästi ympäristöystävällisempää ja muutosvauhti kohti päästötöntä lämmöntuotantoa vain kiihtyy. Uuden sukupolven kaukolämpö hyödyntää sekä uusinta teknologiaa että monipuolisia uusiutuvia lämmönlähteitä, kuten palvelinkeskusten ja jätevesien hukkalämpöjä, uusiutuvaa sähköä ja lämpöpumppuja sekä bioenergiaa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton