• Etusivu
  • Remontti

Vesivekin tuotteet täyttävät heinäkuussa voimaan tulevan CE-merkintämuutoksen vaatimukset

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Vesivek Oy
Julkaistu 19.06.2013
20136_35493.jpg

Vesivekin pulveripolttomaalatut ja kattoturvatuotteet täyttävät myös uudet rakennustuotteille asetetut vaatimukset.

Rakennustuotteiden CE-merkintä muuttuu pakolliseksi 1.7.2013. Asetus koskee sarjavalmisteisia, myyntiin valmistettavia kiinteitä rakennustuotteita. Kaikkia tuotteita ei CE-merkitä, vaan osalle tulee uusia vaatimustenmukaisuuden osoittamiseen tarkoitettuja tapoja, kuten esim. varmennustodistus.

Lakiuudistuksella pyritään edistämään rakennustuotteiden vapaata liikkuvuutta Euroopan unionin alueella. Merkintämuutoksen yhteydessä yhdenmukaistetaan myös turvallisuusvaatimuksia. Muutoksella on monia positiivisia vaikutuksia, koska ainakin pääsääntöisesti tuotteiden vaatimukset ja sitä kautta myös laatu paranee.

Tuotteiden vaatimuksenmukaisuuden osoittamiseen on tarjolla useita eri vaihtoehtoja. Tyyppihyväksyntämenettely pysyy ennallaan. Tuotteille, joille on olemassa harmonisoitu EN standardi, vaaditaan CE-merkintä. Tuotehyväksyntälaissa mainituille tuotteille vaaditaan varmennustodistus ja muut tuotteet vaativat vähintään ulkopuolisen laadunvalvontasopimuksen.

Merkintämuutoksella on konkreettisia vaikutuksia moniin tuotteisiin. Kattoturvatuotteiden osalta suurin muutos koskee sinkittyjä tuotteita. Esimerkiksi kattosiltoja, kattoportaita tai kattotikkaita ei saa enää 1.7.2013 lähtien myydä tai asentaa sinkittyinä, koska sinkittyjä tuotteita ei voida CE-merkitä.

Inspecta ja VTT tekevät tuotteille alkutestauksen ja tuotteet valmistava yritys päättää itse käyttääkö se tuotteissansa CE- merkintää vai ei. Merkinnän luvallisuutta valvoo Turvatekniikan keskus ja tarkastuksia tullaan tekemään. Paikallisella tasolla vastuu tarkastuksista on todennäköisesti kuntien rakennustarkastajilla. Tuotevastuu kuitenkin on aina myyjällä ja myös rakennuttajalla.

Valitettavasti liian moni toimija rakennusalalla ei ole vieläkään perillä tulevista vaatimuksista. Tälläkin hetkellä tehdään sopimuksia syksyn kohteista ja mukana on varmasti tuotteita, jotka eivät läpäisekään uusia vaatimuksia.

Vesivekin pulveripolttomaalatut ja kattoturvatuotteet täyttävät myös uudet rakennustuotteille asetetut vaatimukset, ne ovat turvallisia käyttää, niillä on kattava takuu ja tilaaja saa ne asennettuina. Kannattaa muistaa VESIVEK ja unohtaa kaikki CE-merkintähuolet, me huolehdimme niistä!

Vesivek Oy
Remontti
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20105_21716.jpg
Sadevesijärjestelmän kuntokartoitus
Sadevesijärjestelmien oletettu käyttöikä on noin 30 vuotta. Materiaalista ja pinnoitteesta riippuen voi uusiminen tulla ajankohtaiseksi jo aiemminkin. Tavoitteellisen käyttöiän saavuttamiseksi on räystäskourut syytä huoltaa kaksi kertaa vuodessa. Liasta aiheutuvat rasitukset voivat paitsi vahingoittaa materiaalia myös muuttaa kaatojen suuntaa, jolloin järjestelmä ei toimi toivotulla tavalla. Kuntokartoitus sadevesijärjestelmän osalta on syytä hoitaa hyvissä ajoin.Jätä yhteydenottopyyntö Vesivekille
20111_23936.jpg
Sadevesijärjestelmä ja kattoturvatuotteet kuntoon edullisesti talvella!
Mikäli haluat remontoida sadevesijärjestelmäsi ja kattoturvatuotteesi edullisemmin, voit käyttää talvietua.Talvietu koskee yksityisiä rakentajia/saneeraajia sekä asunto-osakeyhtioissä tehtyjä sopimuksia.Talviedun, -10% saat, kun työ suoritetaan tammi- huhtikuun välisenä aikana ja kauppa on myyjän kanssa sovittu ennen maaliskuun loppua.Haluamme turvata ammattitaitoisten asentajiemme talvityöllisyyden ja romuttaa ajatuksen talvityön vaikeuksista. Talviedusta saat lisätietoa Vesivekin myyjiltä.Jätä yhteydenottopyyntö tästäLue lisää sadevesijärjestelmistä
20112_24504.jpg
Taloyhtiöissä ei riittävästi tietoa
Taloyhtiöissä ei ole riittävästi tietoa sen paremmin uusista kattotuotteista, -materiaaleista kuin -määräyksistäkään, sanoo Markku Kellokoski Vesivek Uusimaa Oy:stä. Ammattirakentamisen yksikön päällikkö toteaa ykskantaan, että toimivia ratkaisuja kyllä löytyisi pulmaan kuin pulmaan, mutta tieto ei vaan mene perille
20224_77476.jpg
Ilmalämpö­pumpun asentaminen kerrostalo­asuntoon - mitä tulee huomioida?
Ilmalämpöpumput ovat hurjaa vauhtia yleistyneet kerrostaloasunnoissa. Aina kesän lähestyessä monet kerrostaloasukkaat muistelevatkin viime kesien kuumia päiviä. Helpotusta hellepäiviin saa helposti ilmalämpöpumpusta. Muutama asia tarvitsee selvittää ennen kuin ilmalämpöpumpun voi asentaa kerrostalohuoneistoon. Olemme keränneet vastauksia tähän artikkeliin.
20234_81400.jpg
Sähkö­autojen lataus­ratkaisussa kaikki alkaa kartoituksella
Kartoituksessa selvitetään lataustarpeet, kohteen sähkötekniset resurssit ja eri toteutustavat sähköautojen lataamiseen. Se antaa tarvittavat lähtötiedot hankkeen aloittamiselle. Suoritetun kartoituksen pohjalta tehdään yhteenveto, suunnitelma sekä kustannuslaskelma.Rakennamme Plugitilla aikaa ja käyttöä kestäviä latausratkaisuja, jotka toimivat nyt ja tulevaisuudessa. Meidät tunnetaan paitsi edelläkävijänä latausteknologiassa, myös erityisesti asiakaslähtöisistä palveluratkaisuista ja koko arvoketjun kattavasta avaimet käteen -ratkaisusta, joka sisältää ratkaisusuunnittelun, latauslaitteet, asennukset sekä ylläpitopalvelun.
20215_70459.jpg
Turvaetäisyydet vaikuttavat paloturvallisuuteen - katso listaus
Myöhäinen ajankohta, ehkä jo aamuyön puolella. Yksinäinen kulkija liikkeellä vakain aikein tai muutaman nuoren porukka juuri sinä ratkaisevana hetkenä, kun joukossa tyhmyys tiivistyy, uho on suurimmillaan eikä kukaan ajattele teon seurauksia. Taloyhtiö voi sekä pienentää riskiään joutua tuhopolton kohteeksi että pyrkiä minimoimaan mahdollisen teon seurauksia.Ilkivallan, samoin kuin tahallisen tuhopolton yrityksen, kohde valikoituu yleensä melko sattumanvaraisesti. Niin tekoon kuin kohteen valintaan vaikuttaa muiden seikkojen lisäksi kohteeseen pääsy ja sytytysyrityksen helppous. Hetken hölmöily voi tulla kalliiksi myös muille kuin tekijälle itselleen. Taloyhtiön kannattaakin pyrkiä ehkäisemään palovahingot ennalta, sillä torjuttu vahinko on aina halvempi ja helpompi vaihtoehto, kuin vahingon korjaaminen jälkikäteen. Tuhopolttojen aiheuttamat vahingot lasketaan vuosittain miljoonissa Euroissa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton