• Etusivu
  • Energia

Uudista taloyhtiösi lämmitys nykyaikaan ilman investointeja

Tapio NäslundKaupallinen yhteistyö Auris Energia
Julkaistu 06.02.2024Päivitetty 22.04.2024
AdobeStock_auris_inkku

Energialaskun pienentäminen ja päästöjen vähentäminen on useimpien, ellei kaikkien, taloyhtiöiden tahtotila. Ongelmana on usein, että erilaisia remontti- ja uudistustarpeita on useita ja on tehtävä valintoja. Valitsemalla taloyhtiölle energiakumppanin voi unohtaa yhden investointitarpeen ja samalla pienentää lämmityskuluja huolettomasti.

Onko Auris Energia taloyhtiönne uusi energiakumppani?

Vasta parisen vuotta nykyisellä nimellään toimineella Auris Energialla on pitkä historia, joka ulottuu aina 1800-luvulle asti. Pitkään kaasuyhtiönä tunnettu yritys on vaiheittain kasvanut monipuoliseksi energiayhtiöksi. Nykyisin Auris Energia on kiinteistöjen energiakumppani, joka tarjoaa riippumatonta neuvontaa energiatehokkuuden kasvattamiseen puhtaimmalla mahdollisella energialla.

Teknologianeutraalina ja mistään yhdestä energiamuodosta riippumattomana toimijana Auris Energia voi räätälöidä ratkaisunsa jokaisen asiakkaan tilanteeseen ja tarpeisiin. Käytössä on muun muassa lämpöpumppuja, energiankierrätystä, biokaasua sekä QHeatin ainutlaatuista, keskisyvää geometristä lämpöä. Konsernin asiakkaina on etenkin isoja taloyhtiöitä sekä suuriakin eri teollisuuden alojen toimijoita.

Pienemmät lämmityskustannukset ilman investointia – tarjolla vain säästöä

Taloyhtiöille kiinnostava asia ovat avaimet käteen -ratkaisut, joissa Auris Energia vastaa taloyhtiön tarvitsemasta lämmitysenergiasta kokonaisuutena. Auris Energia tekee kaikki tarvittavat laiteinvestoinnit lämmitysjärjestelmän modernisointiin ja vastaa energiajärjestelmän valvonnasta, huollosta sekä korjauksesta koko asiakkuuden elinkaaren ajan.

Käytännössä tyypillisen taloyhtiöasiakkaan lämmityskustannukset alentuvat nykyisestä tasostaan jo ensimmäisestä päivästä alkaen ostoenergian määrän pudotessa, eikä sen tarvitse ottaa energiantuottajan vastuuta itselleen. Tämä kaikki saadaan aikaiseksi palvelumuotoisessa lämmöntoimituksessa ilman asiakkaan omaa investointia.

Optimoitu energiapalvelu lämpöpumppuinvestoinnin sijaan

Auris Energian energiapalvelussa taloyhtiön lämmitysjärjestelmä liitetään yrityksen 24/7-valvomoon ja energiatuotannon optimointi pyörii ympäri vuorokauden.

Taloyhtiökohtaisesti räätälöidyn lämmityspalvelun pääasiallinen lämmönlähde ovat yhä useammin lämpöpumput. Rinnalle jää usein varalämmönlähteeksi kaukolämpö tai kaasulämmitys, jolla voidaan tasata kulutushuippuja. Tällaisesta useita energianlähteitä yhdistävästä hybridijärjestelmästä saadaan paras hyöty ja teho irti valvotulla ja jatkuvalla optimoinnilla, joka kuuluu aina Auris Energian palveluun.

ꟷ Energiapalveluumme liittyvän asiakkaan ei tarvitse luopua kauko- tai kaasulämmityksestä. Siihen voidaan yhdistää esimerkiksi maalämpöjärjestelmä, joka tuottaa taloyhtiön tarvitsemasta lämmitysenergiasta noin 70 – 80 %, kertoo myyntipäällikkö Timo Miettinen Auris Energialta.

Lämpöpumppujen kytkentä onnistuu kaukolämmön rinnallekin

Kaukolämpötalojen kohdalla lämpöpumppujen asentamisen ongelmana on aiemmin ollut kaukolämmön paluuveden lämpötilan mahdollinen häiriintyminen. Auris Energia on yhdessä Lämpösäätö Oy:n kanssa kehittänyt patentoidun ratkaisun, jonka avulla nämä ongelmat kaukolämmön ja lämpöpumppujen yhdistämisessä jäävät historiaan.

Kyseessä on uusi kytkentätapa, jolla lämpöpumppujen hyödyntäminen myös kaukolämpökohteissa onnistuu ilman, että kiertoon palaavan veden lämpötila häiriintyy. Kytkennällä voidaan eriyttää kaukolämpö ja maalämpö, jolloin ne eivät vaikuta toisiinsa.

ꟷ Kytkennän avulla voidaan tuoda lämpöpumppujärjestelmien hyödyt myös kaikenlaisiin kaukolämpökohteisiin ja suuriinkin taloyhtiöihin. Lämpöpumppujen avulla pystytään vähentämään jopa puolet ostoenergian määrästä, mikä tarkoittaa pienempiä lämmityskustannuksia ja parempaa energiatehokkuutta, täsmentää Miettinen.

Miksi kannattaisi keskustella Auris Energian kanssa oman taloyhtiön mahdollisuuksista?

Lämmityksen sähköistymisen myötä lämpöpumppuja käytetään entistä enemmän osana suurten kiinteistöjen lämmitysjärjestelmiä. Oikein mitoitetut ja käytetyt lämpöpumput tuovat merkittäviä säästöjä lämmityskustannuksiin.

Auris Energia lupaa tyypilliselle energiapalveluidensa asiakkaalle noin 50 prosentin vähennyksen CO2 -päästöihin sekä ostoenergian määrään ensimmäisen yhteistyövuoden aikana. Tämän jälkeen vuosikustannus asettuu lähtötilannetta edullisemmalle tasolle, ja CO2 -päästöt pysyttelevät jatkossakin saavutetulla, merkittävästi lähtötilannetta pienemmällä tasolla.

Auris Energian kanssa taloyhtiö voi valita itselleen pitkäaikaisen ja luotettavan kumppanuuden sekä pienentää energiankulutustaan ja päästöjään ilman omaa investointiaan.

Info

Info

Energiatehokkuuden parantamiseen käytetään mm. näitä keinoja:

Energiankäytön alkukartoitus

Lämmitysjärjestelmän ja -laitteiden investoinnit

Energiatehokkuuden optimointi

Ostoenergiamäärän optimointi

Lämmitysjärjestelmän ja lämmöntuotannon valvonta

Lämmitysjärjestelmän käyttö, ylläpito ja huolto

Auris Energia
Energia
energiaremontti
energiansäästö
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20213_69001.jpg
Katso yksinkertainen keino lämmityksen tasapainottamiseen
Lämmitykseen liittyvät ongelmat ovat kerrostaloasukkaille valitettavan tuttuja. Yli puolella suomalaisista kerrostaloasukkaista on ollut asunnossaan lämmitykseen liittyviä haasteita. (Norstatin kyselytutkimus 2020). Tasaisen lämpötilan saavuttamiseen on kuitenkin nyt uusia keinoja.
20232_80816.jpg
Vaikuta itse hoitovastikkeen kustannuksiin lämmitystä säätämällä
Energian hinnannousu on saanut suomalaiset kysymään, mitä tapahtuu yhtiövastikkeille? Nouseeko asumisen hinta entisestään? DNA:n älylämmityspalvelu Wattisen teettämässä kyselyssä peräti 62 prosenttia kaikista vastaajista ilmoitti olevansa huolissaan vastikkeiden noususta. Hälyttävintä oli se, että erityisen huolissaan mahdollisesta noususta oli jopa noin joka neljäs vastaaja (26 %).
Henkilö punaisessa talvitakissa
Mikä on hybridijärjestelmä? Entä mitä tulee huomioida kaukolämmön siirtymisessä matalalämpöön?
Kaukolämpö siirtyy asteittain matalalämpöön, eli 115 asteesta 90 asteeseen. Mitä matalalämpöön siirtyminen tarkoittaa kaukolämmössä oleville taloyhtiöille? Muutos on hyvä huomioida silloin, kun kaukolämmönjakokeskuksen uusinta on edessä. Uusia lämmitysjärjestelmiä harkittaessa on myös hyvä miettiä kaukolämmön ohessa lämpöpumppujen eli hybridijärjestelmien hyödyntämistä. Lisää hybridijärjestelmien hyödyntämisestä ja kaukolämmön matalalämpöön siirtymisessä tässä artikkelissa.
202212_80506.jpg
Viesti tehokkaasti energian­säästämisestä taloyhtiössä
Miten kertoa taloyhtiön asukkaille ja osakkeenomistajille energiansäästömahdollisuuksista? Miten saisi tiedon selkeästi ja yksinkertaisesti perille? Usein taloyhtiöiden hallituksissa tuskaillaan viestinnän vaikeutta ja pohditaan sopivia viestintäkanavia. Taloyhtiöissä onkin saatettu unohtaa, miten paljon jo selkeä viestintä auttaa, kun halutaan vaikuttaa asukkaiden käyttäytymiseen ja sillä tavalla parantaa taloyhtiön energiatehokkuutta.
20235_81749.jpg
Kolmen taloyhtiön koke­mukset energia­remon­teista - katso tallenne webinaarista
Helsingin kaupungin järjestämässä Taloyhtiöiden kokemuksia energiaremonteista -webinaarissa käytiin läpi kolmen taloyhtiön energiaremontin toteutuksia. Taloyhtiöiden hallitusten puheenjohtajat esittelivät omat kohteensa ja kertoivat projektiensa onnistumiset ja haasteet. Webinaarin lopuksi oli yhteinen paneelikeskustelu taloyhtiöiden edustajien ja energia-asiantuntijan kanssa. Artikkelissa esittelemme kohteet ja artikkelin loppupuolelta pääset katsomaan itse webinaaritallenteen.
201911_61453.jpg
Tiedätkö kotitalouden suurimmat vesisyöpöt?
Asumisen perusedellytysten, veden, sähkön ja lämmön, tuottamiseen käytettävän energian kustannukset nielaisevat valtaosan taloyhtiön rahavirrasta. Vesi on taloyhtiön suurin yksittäinen kuluerä, sillä vedenkäyttö muodostaa keskimäärin 37 % kokonaiskustannuksista. Kokonaisuutena veteen kuluu enemmän rahaa kuin koko taloyhtiön lämmittämiseen. Koska vesi on kallista, veden säästäminen on todellakin kannattavin energiainvestointi.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton