Helppo asennus ja helppo käyttö

KOHDE 2 / KAUNIAINEN / raportti 2

Asennusajankohta sovittiin etukäteen ja asentaja saapuikin juuri sovittuna aikana. Kaikkiin pattereihin laitettiin uusi termostaatti ja lisäksi pieni yhteyslaite, jossa on pistorasiaan laitettava pistoke. Yhteyslaite sijoitettiin verhon taakse näkymättömiin.

wattinen-käyttökokemus-raportti-kauniainen-750x422

Wattinen kommentoi: Wattinen otetaan yleensä käyttöön koko taloyhtiöön ja tällöin yhteyslaitteet asennetaan kiinteistön yhteisiin tiloihin. Tässä testissä yhteyslaitteet asennettiin poikkeuksellisesti suoraan testaajan asuntoon. Normaalisti asuntoihin asennetaan vain patterien älytermostaatit.


Sain myös Wattisen kirjalliset ohjeet ja asiakaspalvelun yhteystiedot. Asennukseen meni aikaa noin 30 min. Uudet termostaatit ovat modernin valkoiset. Termostaatin ulkokehää kääntämällä näkee näppärästi valonumeroin säädetyn lämpötilan.
 

Selkeälukuinen termostaatti

Käyttöönotto tapahtui helposti asentamalla Wattinen-sovelluksen älypuhelimeen ja varsinainen rekisteröityminen tapahtui puhelinnumerolla ja tekstiviestitse saamallani salasanalla.

wattinen-käyttökokemus-raportti-kohde-kauniainen-422x527

Tämän jälkeen puhelimessa näkyy Wattinen-app, jossa näkyy jokaisen huoneen sen hetkinen lämpötila sekä ajastetut lämpötilat (esim. yöksi alempi lämpötila). Järjestelmään voi myös syöttää koko asuntoon haluttu päivälämpötila, yölämpötila ja säännöllisen päivärytmin mukainen poissaoloajan alempi lämpötila.

Jos termostaatin ulkokehää kääntää manuaalisesti, niin näin valittu lämpötila on voimassa seuraavaan sovellukseen tehtyyn ajastettuun lämpötilavalinnan kellonaikaan asti.

Säästää energiaa kun olet matkoilla

Säädin päivälämpötilan 21 asteeseen ja yölämpötilan (klo 23 – 06) 18 asteeseen.

Näin korona-aikaan ei ole säännöllistä päiväaikaista poissaoloa, joten sitä en säätänyt. Seurasin lämpötilojen muutosta kännykästä, jonkinlaista viivettä termostaatin toiminnassa oli, meni useampi tunti ennen kuin valittu lämpötila oli saavutettu.

Olen myös pariin otteeseen ollut matkoilla useamman päivän. Näihin ajankohtiin olen alentanut koko asunnon lämpötilaa muutamalla asteella.

wattinen-käyttäjäkokemuksia-422x600

Wattinen kommentoi: Talon rakenteet varaavat lämpöä. Kun säädetään vaikkapa yöajaksi lämpötilaa alhaisemmaksi, tuo alempi lämpötila saavutetaan vasta rakenteiden luovutettua riittävästi niihin varautunutta lämpöenergiaa. Wattinen huolehtii siitä, että kotona valveilla ollessa on haluttu lämpötila ja siksi lämpötilaa aletaan laskea vasta, kun uniaika tai poissaoloaika alkaa. Tästä syntyy viive siirryttäessä lämpötilasta toiseen.


– Kun olen ollut matkalla kotiinpäin, olen helposti voinut kännykästä säätää lämpötilan takaisin kotonaolon päivälämpötilaan. Poissaollessa olen kännykästä seurannut eri huoneiden lämpötiloja ja ne ovat alentuneet, tosin viiveellä.

Eli periaate on se, että järjestelmälle kerrotaan kotonaoloajan haluttu lämpötila, uniaika ja sen aikainen haluttu lämpötila sekä poissaoloajan alennettu lämpötila. Lisäksi jokaisen huoneen lämpötilaa voi vielä säätää erikseen.

– Wattinen vaikuttaa hyvin helppokäyttöiseltä ja on toiminut odotuksieni mukaisesti. Myös viherkasvit näyttävät kestävän viileämmässä paremmin kastelematta poissaolojen aikana.

wattinen-käyttäjäkokemusraportti-422x600

Kaikki Kauniaisten kohteen raportit

Raportti 1.Lämmityskulut muodostavat suuren osan yhtiövastikkeestaRaportti 1.
Lämmityskulut muodostavat suuren osan yhtiövastikkeesta
Raportti 2Helppo asennus ja helppo käyttöRaportti 2
Helppo asennus ja helppo käyttö
Raportti 3
Mukava säätää lämpötila puhelimella kotiin päin matkatessaRaportti 3 Mukava säätää lämpötila puhelimella kotiin päin matkatessa
Raportti 4.
Kokemukseni älylämmityksestä: helppokäyttöinen ja toimiva
Raportti 4. Kokemukseni älylämmityksestä: helppokäyttöinen ja toimiva

Mikä on Wattinen?

Wattinen on vesikiertoiseen patteriverkostoon soveltuva älylämmityspalvelu, joka tasapainottaa lämpöenergian jakamista tarkasti jokaiseen asuntoon ja huoneeseen reaaliaikaisesti, ei vain kertatoimenpiteenä. Se myös säätää lämmitystä asukkaiden asumistottumusten mukaan ja poistaa automaattisesti turhaa energiankulutusta sekä sen myötä ilmastopäästöjä. Wattisella haluttu huonekohtainen lämpötila voidaan säätää tarkasti myös eri vuorokauden ajoille. Wattisen käyttöönotto on mutkatonta, sillä se asennetaan taloyhtiön olemassa olevaan lämmitysjärjestelmään. Asunnoissa lämmityspattereiden termostaatit vaihdetaan Wattisen älytermostaatteihin.


Haluatko lisätietoa Wattisesta? Jätä yhteydenottopyyntö.

Omataloyhtiö.fi
Julkaistu
13.11.2020