• Etusivu
  • Remontti

Kattojen katsastus on taas ajankohtaista!

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Vesivek Oy
Julkaistu 04.11.2015
201511_44755.jpg

Rakennuksen tärkeintä julkisivua eli kattoa ja sen varusteita tulee tarkkailla ja huoltaa säännöllisesti – vuosittain!

Me Vesivekillä olemme kiinnostuneita säilyttämään kiinteistösi arvon. Vanha sanonta sanoo: Oma koti kullan kallis – mutta milloin on tuon "oman kullan" katto viimeksi tarkastettu ja huollettu?

Rakennuksen tärkeintä julkisivua eli kattoa ja sen varusteita tulee tarkkailla ja huoltaa säännöllisesti – vuosittain! Miksi kuitenkin on niin että monesti nuohooja on ainoa henkilö joka katolla käy? Miellämme nuohouksen talon ja siellä asuvien ihmisten turvallisuuden vuoksi tehtäväksi. Tiedämme, että nuohoomaton piippu tervaantuu ja karstoittuu. Piipun pintaan muodostuu pikeä ja nokea joka voi syttyä palamaan ja pahimmillaan kuumuus voi jopa halkaista piipun ja rakennus palaa. Tällöin vakuutus ei välttämättä vahinkoa korvaa jos nuohous on laiminlyöty.

Lue lisää kattohuoltopalveluista

Katon säännöllinen huolto säilyttää kiinteistön arvon

Siinä missä nuohous on tärkeää takan toimivuuden ja ihmisten turvallisuuden kannalta, on myös katon tarkastus ja huolto tärkeää, jottei arvaamattomia vahinkoja pääse syntymään. Huoltamaton vuotava katto voi pilata rakennuksen ja aiheuttaa siellä asuville asukkaille ikäviä terveydellisiä haittoja. Meidän mielestä katon säännöllisestä huoltamisesta on puhuttu liian vähän. Katto on poissa silmistä ja ehkä osittain myös siksi poissa mielestä.

Ammattiliikkeetkään eivät tosin ole menneinä vuosina asiaa tarpeeksi painottaneet tai tarjonneet aktiivisesti kattojen huoltopalvelua. Aika näyttää nyt kuitenkin muuttuneen ja kattohuoltopalveluita tarjotaan aktiivisesti – toivottavasti myös asiakkaat löytävät nämä erittäin tärkeät palvelut ja hyödyntävät niitä rohkeasti.

Kyse on kuitenkin tärkeimmän varallisuutemme kotien ja kiinteistöjen arvon säilyttämisestä sekä henkilöturvallisuudesta. Jotta katon kunto voidaan säännöllisesti tarkistaa, pitäisi kattoturva olla ensin kunnossa.

Tikkaat, kattokulkusillat ja mahdolliset turvakiskot sekä vaijerijärjestelmät tulisi tarkistaa myös vuosittain. Puiset, lahonneet tikkaat ja kulkusillat sekä puutteellinen turvavarustelu ovat iso työturvallisuusriski kaikille niille, jotka joutuvat katolla käymään, monesti ihan myös omistajalle itselleen. Katon tarkastuksen yhteydessä ammattilainen kiinnittää huomiota katon yleiseen kuntoon ja siisteyteen. Roskat ja lehdet on syytä siivota pois niin, että kaivot vetää tasakatoilla ja samoin räystäskourut. Räystäspellitykset, läpivientitiivisteiden kunto, näkyvät kiinnikkeet tarkastetaan ja mahdolliset pintavauriot korjataan.

201511_44756.jpg

Katon huolto kannattaa jättää ammattilaisen tehtäväksi

Kyse on kuitenkin tärkeimmän varallisuutemme kotien ja kiinteistöjen arvon säilyttämisestä sekä henkilöturvallisuudesta. Jotta katon kunto voidaan säännöllisesti tarkistaa, pitäisi kattoturva olla ensin kunnossa.

Valistunut omakotitalon omistaja pystyy kyllä tarkistamaan katon itsekin, kunhan ottaa putoamissuojauksen vakavasti. Katon huollon voi toki jättää myös ammattiliikkeen tehtäväksi. Tällöin myös ehkä varmistetaan paremmin, että kaikki vuotoriskipaikat tulee tarkastettua. Lisäksi kirjallinen kuvallinen raportti osoittaa, että kiinteistön omistaja on hoitanut kattoa sen ansaitsemalla tavalla. Oikeat kattoratkaisut ja ammattimainen toteutus ovat vesikaton pitkän iän kannalta ensisijaiset tekijät. Nämä eivät kuitenkaan yksin riitä takaamaan vesikaton toimivuutta. Täyttääkseen tehtävänsä odotetulla tavalla koko suunnitellun käyttöikänsä katto, kuten kaikki tekniset rakenteet, vaatii huoltoa – säännöllisesti.

Valistunut asukas pystyy kyllä tarkistamaan katon itsekin, kunhan ottaa putoamissuojauksen vakavasti.
Valistunut asukas pystyy kyllä tarkistamaan katon itsekin, kunhan ottaa putoamissuojauksen vakavasti.

Katsomme aina korkeammalle

Vesivek on kattoturva- ja sadevesijärjestelmien markkinajohtaja, jonka tuotteet tehdään omalla Nescon tehtaalla Orimattilassa. Yli 30 vuoden kokemus asentamisesta ja tuotekehityksestä on synnyttänyt ainutlaatuisen palveluketjun korkealaatuisella osaamisella. Tarkistamme ja huollamme katot, jotta kotisi on suojassa syksyn sateilta ja talven lumilta. Olennainen osa palveluvalikoimaamme on myös kattojen kunnossapitotyöt.

Jätä yhteydenottopyyntö!

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Vesivek Oy
Remontti
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20105_21716.jpg
Sadevesijärjestelmän kuntokartoitus
Sadevesijärjestelmien oletettu käyttöikä on noin 30 vuotta. Materiaalista ja pinnoitteesta riippuen voi uusiminen tulla ajankohtaiseksi jo aiemminkin. Tavoitteellisen käyttöiän saavuttamiseksi on räystäskourut syytä huoltaa kaksi kertaa vuodessa. Liasta aiheutuvat rasitukset voivat paitsi vahingoittaa materiaalia myös muuttaa kaatojen suuntaa, jolloin järjestelmä ei toimi toivotulla tavalla. Kuntokartoitus sadevesijärjestelmän osalta on syytä hoitaa hyvissä ajoin.Jätä yhteydenottopyyntö Vesivekille
20111_23936.jpg
Sadevesijärjestelmä ja kattoturvatuotteet kuntoon edullisesti talvella!
Mikäli haluat remontoida sadevesijärjestelmäsi ja kattoturvatuotteesi edullisemmin, voit käyttää talvietua.Talvietu koskee yksityisiä rakentajia/saneeraajia sekä asunto-osakeyhtioissä tehtyjä sopimuksia.Talviedun, -10% saat, kun työ suoritetaan tammi- huhtikuun välisenä aikana ja kauppa on myyjän kanssa sovittu ennen maaliskuun loppua.Haluamme turvata ammattitaitoisten asentajiemme talvityöllisyyden ja romuttaa ajatuksen talvityön vaikeuksista. Talviedusta saat lisätietoa Vesivekin myyjiltä.Jätä yhteydenottopyyntö tästäLue lisää sadevesijärjestelmistä
20112_24504.jpg
Taloyhtiöissä ei riittävästi tietoa
Taloyhtiöissä ei ole riittävästi tietoa sen paremmin uusista kattotuotteista, -materiaaleista kuin -määräyksistäkään, sanoo Markku Kellokoski Vesivek Uusimaa Oy:stä. Ammattirakentamisen yksikön päällikkö toteaa ykskantaan, että toimivia ratkaisuja kyllä löytyisi pulmaan kuin pulmaan, mutta tieto ei vaan mene perille
20127_31723.jpg
Miten sinä johdat taloyhtiötäsi kohti korjaushanketta?
Korjaushankeet ottavat mittaa niin hallituksesta kuin asukkaistakin - panosta etukäteen!Taloyhtiöiden korjaushankkeista ja niiden osakas-/asukasvaikutuksista puhuttaessa keskitytään pitkälti investoinnista aiheutuviin kustannuksiin. Mitä hanke maksaa? Miten se vaikuttaa vastikkeeseen? Realisoituuko investointi arvon nousuna? Nämä taitavat olla tyypillisimpiä päätöksentekoon vaikuttavia asioita, mutta hommahan ei jää tähän. Vaikutus on todellisuudessa laajempi ja monet tarjolla olevista mahdollisuuksista jäävät täysin huomioimatta.
20226_78855.jpg
Ilmanvaihdon säännöllinen huolto pitää sisäilman puhtaana
Ilmanvaihto vaatii säännöllistä huoltoa, jotta sisäilma pysyy puhtaana ja järjestelmä toimii halutunlaisesti. Etäohjauksessa oleva ilmanvaihto voi säästää turhilta huoltokäynneiltä ja määräajoin tehtävistä huollosta tulee isännöitsijälle sähköpostiin muistutus.
20163_45767.jpg
Ilmainen tietopaketti taloyhtiön päättäjille
Olipa taloyhtiössäsi sitten uusi tai vanha hallitus, tieto ei missään nimessä lisää tuskaa. Tarjoamme nyt tietopaketin sinulle ja taloyhtiösi hallitukselle täysin veloituksetta!Tilaa taloyhtiösi päättäjille tietopaketti tästä!

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton